ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ και για Μουντιάλ

Ρεχάγκελ και για Μουντιάλ
Ρεχαγκελ

Ρεχάγκελ και στη Νότιο Αφρική θέλει η ΕΠΟ ενώ το μυαλό του Γερμανού είναι στην προετοιμασία για τα τελικά του "Euro 2008".

Η θριαμβευτική πρόκριση στα τελικά του "Euro 2008" που αποτελεί ιστορικό γεγονός καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι "παρών" για δύο συνεχόμενες φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανοιχτή πρόταση της ΕΠΟ για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του έως το 2008 και πλέον στην ομοσπονδία περιμένουν την απάντηση για την συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο ίδιος ο Ότο Ρεχάγκελ είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι προέχει η υπόθεση-πρόκριση στα τελικά και αφού αυτή εξασφαλίστηκε είναι πολύ πιθανό στην συνάντηση που θα έχει με τον Βασίλη Γκαγκάτση την επόμενη εβδομάδα να πέσει ξανά στο τραπέζι το συγκεκριμένο θέμα.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για την παρουσία της στα γήπεδα της Ελβετίας και της Αυστρίας είναιν πάντως η πρώτη σκέψη του Γερμανού προπονητή μετά την μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα αυτό.

Ήδη φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο καταρχήν θα διεξαχθεί τουρνουά με τη συμμετοχή της Σερβίας, της Δανίας και της Τσεχίας ενώ έχει ξεκινήσει και η αναζήτηση του προπονητικού κέντρου.

Το θετικό είναι ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα έχει ολοκληρωθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και έτσι ο Γερμανός θα έχει στην διάθεση του τουλάχιστον τους παίκτες από τις ομάδες που αγωνίζονται εντός των συνόρων από νωρίς.

Την ίδια στιγμή το ύψος πριμ που θα μοιραστούν οι διεθνείς για την πρόκριση στα τελικά αναμένεται να ανέβει και άλλο καθώς και η πολιτεία είναι διαθετειμένη να προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ.

H κλήρωση της Λουκέρνης

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό των τεσσάρων ομίλων -θα απαρτίζονται από ισάριθμες ομάδες- της τελικής φάσης του EURO 2008, που θα διεξαχθεί από τις 7/6/2008 έως τις 29/6/2008.

Στην τελική φάση της κορυφαίας σε εθνικό επίπεδο διοργάνωσης της Ευρώπης θα συμμετάσχουν συνολικά 16 ομάδες εκ των οποίων οι δύο είναι οι συνδιοργανώτριες του τουρνουά Αυστρία και Ελβετία.

Εκτός της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση έχουν ήδη προκριθεί η Τσεχία και η Γερμανία από τον 4ο όμιλο και η Ρουμανία από τον 7ο όμιλο και απομένει να οριστικοποιηθεί η πρόκριση άλλων 10 ομάδων στις δύο αγωνιστικές που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

Με δεδομένα ότι η Εθνική Ομάδα θα τοποθετηθεί στην κλήρωση της Λουκέρνης επικεφαλής ομίλου ως κάτοχος του τροπαίου του EURO 2004 και πως Αυστρία-Ελβετία ως συνδιοργανώτριες έχουν ήδη τοποθετηθεί επικεφαλής του 2ου και του 1ου ομίλου, αντίστοιχα, αυτό σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει και τους τρεις αγώνες του για την 1η φάση των τελικών, είτε στη Βέρνη (3ος όμιλος) είτε στο Ζάλτσμπουργκ (4ος όμιλος). Σημειώνεται ότι οι αγώνες για τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθούν σε δύο πόλεις, τη Βιένη και τη Βασιλεία.

*Την ανανέωση της συνεργασίας της με την adidas έως το 2012 ανακοινώσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στη Γερμανία παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και του κ. Χέρμπερτ Χάινερ, προέδρου του Δ.Σ. και εκτελεστικού διευθυντή του ομίλου της adidas.


« Η ανανέωση της συνεργασίας με την ΕΠΟ επιβεβαιώνει την άριστη και πολυετή σχέση που αναπτύξαμε από το 2004, οπότε ξεκίνησε η συνεργασία μας. Για εμάς αποτελεί μία δυνατή συμμαχία μεταξύ της Νο. 1 εταιρίας ποδοσφαίρου στον κόσμο και των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004», δήλωσε ο κ. Χέρμπερτ Χάινερ, Πρόεδρος του Δ.Σ. και εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της adidas.
« Με την εκπληκτική επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, η Εθνική μας Ομάδα απέδειξε ότι στο χώρο του αθλητισμού τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακατόρθωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης. «Είμαστε υπερήφανοι που η adidas είναι ο επίσημος χορηγός αθλητικού υλικού της Ομοσπονδίας και βασικός μας στόχος παραμένει η ενδυνάμωση και η συνέχεια μίας δυναμικής και πολυετούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια».

Η adidas προμηθεύει όλες τις Εθνικές Ομάδες τής Ομοσπονδίας με υλικό τελευταίας τεχνολογίας και υψηλού σχεδιασμού, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής απόδοσης των παικτών. Παράλληλα συνεργάζεται στενά με την ΕΠΟ για τη συνεχή βελτίωση και εξέλιξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.





























TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ