ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ: "Πήραμε πρόκριση και ρεβάνς"

Ρεχάγκελ: "Πήραμε πρόκριση και ρεβάνς"
Ρεχαγκελ

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ότο Ρεχάγκελ απο το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της Εθνικής στην Κωνσταντινούπολη

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πάρει την πρόκριση, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος και παράλληλα μια ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα από την Τουρκία στο "Kαραϊσκάκη".
"Είχαμε δύο στόχους, την ρεβάνς και την πρόκριση. Η ομάδα έπαιξε με καρδιά και μυαλό και κατάφερε να πετύχει και τους δύο στόχους. Από την αρχή κυνηγήσαμε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε να βάλουμε γκολ. Στο β' ημίχρονο ο αντίπαλος μας πίεσε και είχε 2-3 ευκαιρίες, αλλά δεν τις τελείωσε όπως θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ήταν δίκαιη νίκη.

Από την πρώτη στιγμή δουλέψαμε για την πρόκριση και τα καταφέραμε. Του χρόνου στο φεστιβάλ της Ευρώπης θα είμαστε παρόντες. Τους τόνισα ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, αφού μπορείς με μία νίκη να πετύχεις δύο στόχους, δηλαδή την ρεβάνς και την πρόκριση. Το πολύ θετικό ήταν η αμυντική λειτουργία και αυτό που πρέπει να βελτιωθεί, είναι να παίξουμε καλύτερα στις αντεπιθέσεις" τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

Φατίχ Τερίμ: "Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα, κέρδισε δίκαια, ενώ θα μπορούσε να βάλει περισσότερα τέρματα. Κάναμε λάθος στην άμυνα στη φάση του γκολ και στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά για να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Και πλέον, αυτό πρέπει να το κάνουμε στο ματς με τη Νορβηγία. Δεν είναι σωστό αυτό που έγινε από τους φιλάθλους προς τους παίκτες, αφού όλοι αγωνίζονται για την ομάδα".

Σεϊταρίδης: "Αισθανόμαστε υπερήφανοι"
Σε πελάγη ευτυχίας οι παίκτες της Εθνικής μετά τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και την εξασφάλιση της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

"Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας. Παίζαμε με την Τουρκία, είχαμε άτυχο αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη και θέλαμε τη νίκη για εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά, ακόμη και αυτοί που μπήκαν αλλαγή και τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Όσο πέρναγε η ώρα είμασταν όλο και καλύτεροι.

Οι Τούρκοι έκαναν λάθος που μετέφεραν σε αυτό το γήπεδο τον αγώνα. Με τον Παναθηναϊκό έχω παίξει στο Σουκρού Σαράτσογλου όπου νομίζω οτι είναι δυσκολότερο γήπεδο. Εμείς είχαμε το νου μας ν' αμυνόμαστε σωστά και να ψάξουμε το γκολ όταν μας δοθεί η ευκαιρία διότι οι Τούρκοι έχουν πολύ καλούς παίκτες και έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί"

τόνισε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και συνέχισε: "Αισθανόμαστε υπερήφανοι, είμαστε ευτυχισμένοι γιατί επιβραβεύονται οι κόποι μας όλα αυτά τα χρόνια. Τέτοιες στιγμές δεν ανταλλάσονται ούτε με τις ακριβότερες μεταγραφές".



Σαμαράς: "Ήρθαμε να ευχαριστηθούμε ποδόσφαιρο, χωρίς πίεση και άγχος. Θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να έρθει οτι καλύτερο. Σε τέτοιο επίπεδο η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν σε επηρεάζει. Σκοπός ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και απο εκεί και πέρα να ψάξουμε το γκολ. Μετά το 55' είδαμε οτι είχαμε χώρους και προσπαθήσαμε να τους εκμεταλλευθούμε.

Αφιερώνω τη νίκη στους υγιείς φιλάθλους της Εθνικής γιατί δεν μας άρεσαν τα σχόλια ότι μας έχουν πλησιάσει οι Τούρκοι και έχουμε δώσει το ματς. Εμείς αγαπάμε αυτή την ομάδα και θα προσπαθούμε συνέχεια για τη νίκη. Η φιλοξενία ήταν άψογη, προσπαθήσαμε για τη νίκη και τα καταφέραμε".



Αμανατίδης: "Ολη η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ομως, όλα πήγαν καλά. Κερδίσαμε 1-0 και είμαστε ευχαριστημένοι. Πήραμε την πρόκριση και τώρα θα το γιορτάσουμε".

Χαλκιάς: "Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη!. Μετά από το ατυχές αποτέλεσμα που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ψυχή και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη πρόκριση. Την αφιερώνουμε σε όλους τους Ελληνες".













TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ