ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ο μεγαλοπρεπής Μπενζεμά έσπασε όλα τα κοντέρ και φλερτάρει ασύστολα με τη Χρυσή Μπάλα

Ο Καρίμ Μπενζεμά
Ο Καρίμ Μπενζεμά © 2021 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Το ρεσιτάλ κόντρα στην Παρί άνοιξε την όρεξη του ασυγκράτητου Καρίμ Μπενζεμά για να δώσει νέο κρεσέντο, αυτή τη φορά στο Λονδίνο απέναντι στην Τσέλσι. Οι αριθμοί και τα ρεκόρ του Γάλλου φορ υποχρεώνουν άπαντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα οι οπαδοί της Ρεάλ έχουν βιώσει όλων των ειδών τα -ακραία- συναισθήματα. Από την έκσταση και το παραλήρημα για τη μεγαλειώδη ανατροπή επί της Παρί και την πρόκριση στους 8 του Champions League, στην απόλυτη απογοήτευση με την εντός έδρας συντριβή από την Μπαρτσελόνα στο Clasico.

Και από τα τάρταρα λόγω της βαριάς και αχώνευτης τεσσάρας από τους Καταλανούς, εκτόξευση εκ νέου στον έβδομο ουρανό με θρίαμβο στο Λονδίνο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τους "4" και να αρχίζουν να γίνονται όνειρα για την 14η κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Ποιο είναι όμως το γεγονός που ενώνει σαν μία λεπτή λευκή κλωστή αυτά τα τρία παραπάνω ματς και το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα τελικά τους αποτελέσματα; Μα φυσικά η παρουσία ή μή του Καρίμ Μπενζεμά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο εμβληματικός ηγέτης της επίθεσης των μερένγκες πήρε από το χέρι την ομάδα του απέναντι στην Παρί, σε ένα χρονικό σημείο που όλα φαίνονταν χαμένα μετά το γκολ του Εμπαπέ, και έφερε τα πάνω-κάτω, υπογράφοντας φαρδιά πλατιά με το χατ-τρικ που σημείωσε την πρόκριση της Ρεάλ και τη διάλυση των Γάλλων.

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν εκεί. Λαβώθηκε και παρά τις προσπάθειές του να νικήσει και το χρόνο δεν τα κατάφερε, με την Ρεάλ να παρατάσσεται χωρίς τον άνθρωπο που εμπνέει τους άλλους 10 στο χορτάρι και να τρώει ένα χαστούκι άνευ προηγουμένου από την αιώνια αντίπαλό της.

Πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν ευθαρσώς πως με τον Μπενζεμά παρόντα το Clasico θα είχε άλλη εξέλιξη και λίγο καιρό αργότερα, μπορούν να αισθάνονται κατά μία έννοια δικαιωμένοι. Ο 34χρονος Γάλλος, ο οποίος παίζει λες και έχει σταματήσει το χρόνο, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης (6/4) μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις που έχει δώσει ποδοσφαιριστής στα σχεδόν 30 χρόνια ιστορίας του Champions League, κάνοντάς όλους εμάς να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τον βασιλιά των σπορ.


Μέσα σε τέσσερα λεπτά νίκησε δύο φορές τον Μεντί με δύο αδιανόητα δύσκολες κεφαλιές που μόνο ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης μπορεί να πιάσει και να στείλει τη μπάλα στο σημείο που την έστειλε ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους έδειξε πως δεν είναι μόνο βασιλιάς αλλά και εργάτης των γκολ, κυνηγώντας μία φαινομενικά χαμένη φάση για να κάνει τον κίπερ της Τσέλσι να υποπέσει σε ένα τραγικό λάθος που του επέτρεψε να γράψει το 3-1.

Πλέον, με τα κατορθώματά του να μοιάζουν με ψέμα (αλλά να μην είναι) όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια συζητάει για τον απίστευτο Καρίμ Μπενζεμά και είναι απολύτως δικαιολογημένο, αν αναλογιστεί κάποιος πόσα κατάφερε μέσα σε ένα βράδυ, μέσα σε μία σεζόν αλλά και μέσα σε μία περίοδο 13 ετών στην ισπανική πρωτεύουσα...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Με τα τρία αυτά γκολ, ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε τα 11 στο φετινό Champions League και απέχει ένα μόνο από τον πρώτο σκόρερ Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Τα 11 αυτά γκολ τού επέτρεψαν να σπάσει το φράγμα των 80 στη διοργάνωση και να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων παικτών. Ο ίδιος έχει 82 (μόνο ένα με πέναλτι) και κυνηγάει τον Λεβαντόβσκι (85), με τις δύο πρώτες θέσεις να ανήκουν στους Ρονάλντο (140) και Μέσι (125).

Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει χατ-τρικ κόντρα στην Τσέλσι και μάλιστα στην πρώτη νίκη στην ιστορία της Ρεάλ απέναντι στους μπλε, στο έκτο ραντεβού των δύο ομάδων.

Έγινε μόλις ο τέταρτος που πανηγυρίζει back-to-back χατ-τρικ στην κορυφαία διοργάνωση μετά από τους Λουίζ Αντριάνο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι και ο μοναδικός μαζί με τον CR7 που το έχει κάνει σε νοκ-άουτ παιχνίδια. Ήταν δε το τέταρτο χατ-τρικ του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Έγινε ο πρώτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 10+ γκολ σε μία μόνο σεζόν Champions League και ο πρώτος που το κάνει στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από τον θρυλικό Ζιστ Φοντέν το 1958-59 (10 γκολ).

Διανύει μακράν την παραγωγικότερη σεζόν του της καριέρας του αφού μετράει ήδη 37 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε ισάριθμο αριθμό αγώνων. Ματς και γκολ δηλαδή.

Έχει αφήσει ήδη οκτώ γκολ πίσω του τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο και με 316 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ρεάλ απειλεί να προσπεράσει τη φετινή σεζόν τον Ραούλ (323) και να ανέβει μόνος στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών των μερένγκες (στην κορυφή με 450 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο).

Μπαίνει δικαιωματικά στη συζήτηση περί Χρυσής Μπάλας

Με όλα τα παραπάνω, πολλοί είναι αυτοί πλέον που "φωνάζουν" ΄'οτι η ποδοσφαιρική ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Καρίμ Μπενζεμά πρέπει να αναγνωριστεί μέσα από μία ξεχωριστή ατομική διάκριση όπως αυτή της Χρυσής Μπάλας, με τα λόγια του Ρίο Φέρντιναντ στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής του "BT Sport" να είναι ενδεικτικά της αποθέωσης προς το πρόσωπό του:

"Δεν σταματάει να σκοράρει και είναι εκείνος που έχει φέρει την Ρεάλ σε απόσταση 12 πόντων από τους διώκτες της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ξεχωριστός, είναι ηγέτης που έχει βγει από τη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Έχει ανέβει πλέον σε άλλο επίπεδο.

Είναι το καλύτερο Νο 9 στον πλανήτη. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Λεβαντόβσκι και να πούμε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για τον Χάρι Κέιν που ξαναβρήκε τη φόρμα του και να πούμε και για αυτόν πόσο σπουδαίος είναι.

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ κόντρα στην Τσέλσι στο Champions League | 6 Απριλίου 2022
Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ κόντρα στην Τσέλσι στο Champions League | 6 Απριλίου 2022 @2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Αυτός ο τύπος όμως, ο Μπενζεμά, είναι αυτή τη στιγμή σε άλλο επίπεδο. Είναι απίστευτος, επηρεάζει το παιχνίδι σε πάρα πολλούς διαφορετικούς τομείς. Είναι τα γκολ, οι ασίστ, ο τρόπος που συνδέεται με τους άλλους παίκτες. Έχει όλα τα στοιχεία του οργανωτή και του δημιουργού του παιχνιδιού αλλά είναι το Νο 9 που έχει σκοράρει 37 γκολ φέτος.

Αν δεν χαράξουν το όνομά του στο βραβείο της Χρυσής Μπάλας θα εκπλαγώ πολύ. Αυτός ο άνθρωπος κάνει τη διαφορά, είναι ένας απόλυτα ολοκληρωμένος επιθετικός".

Ακόμα πάντως και αν το φινάλε της σεζόν δεν τον βρει να προσθέτει στην τεράστια συλλογή του το έπαθλο της Χρυσής Μπάλας, το σίγουρο είναι ότι έχει κερδίσει ένα εξίσου σημαντικό βραβείο: αυτό της καθολικής αναγνώρισης και του απεριόριστου θαυμασμού.

Ρεάλ: Ο μεγαλοπρεπής Μπενζεμά έσπασε όλα τα κοντέρ και φλερτάρει ασύστολα με τη Χρυσή Μπάλα
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ MARCA (7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022)
Ρεάλ: Ο μεγαλοπρεπής Μπενζεμά έσπασε όλα τα κοντέρ και φλερτάρει ασύστολα με τη Χρυσή Μπάλα
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ AS (7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022)

Ένα μικρό δείγμα το πήρε ήδη από τις πρώτες αντιδράσεις των μαδριλένικων ΜΜΕ, με την Marca να τον βαφτίζει "Big Ben" μέσα από τη σημερινό της πρωτοσέλιδο (7/4) εμπνευσμένη από την άλωση του Λονδίνου και την As να τον αποκαλεί "Βασιλιά της Ευρώπης". Ο οποίος φυσικά νιώθει τέλεια δίπλα στην αγαπημένη βασίλισσά του, Ρεάλ.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ