LA LIGA

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 0-4: Η αρμάδα του Τσάβι ισοπέδωσε τις μαύρες φανέλες

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Κυριακή 20 Μαρτίου 2022
Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα ταπείνωσε τη Ρεάλ με 4-0 μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", σε ένα clasico παράσταση για ένα ρόλο. Δύο γκολ ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, από ένα οι Ρόναλντ Αραούχο και Φεράν Τόρες.

Η Μπαρτσελόνα του (προπονητή) Τσάβι θύμισε... Μπαρτσελόνα του (ποδοσφαιριστή) Τσάβι η οποία έκανε πάρτι στα clasico ακόμα και μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και με το 4-0 επί της αγνώριστης Ρεάλ έδειξε το πραγματικό αγωνιστικό επίπεδό της.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με δύο γκολ και οι Ρόναλντ Αραούχο και Φεράν Τόρες με ένα διαμόρφωσαν το σκορ από το 51ο λεπτό, αν και οι "μπλαουγκράνα" αδικούνται από το εύρος του και θα μπορούσαν να τιμωρήσουν με περισσότερα γκολ την απαράδεκτη βραδιά των πιθανών πρωταθλητών La Liga.

Την έμπλεξε ο προπονητής της

Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε ένα σχηματισμό 4-1-4-1 με τον Ροντρίγκο στην κορυφή, τον Τόνι Κρόος να προωθείται από πίσω και τον Βινίσιους αριστερά να αξιοποιεί την ταχύτητά του. Αριστερά τοποθέτησε τον Φεντερίκο Βαλβέρδε, έναν παίκτη με καλή απόδοση στα clasico στο παρελθόν, αλλά σε διαφορετική διάταξη και συνθήκες. Η μοναδική αλλαγή του Τσάβι ήταν να προτιμήσει τον Αραούχο αντί του 38χρονου Ντάνι Άλβες πάνω στον Βινίσιους.

Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έπιασε απ' το λαιμό την αντίπαλό της στα πρώτα λεπτά. Μόνο που οι "μερένγκες", οι οποίοι παρατάχθηκαν με την ολόμαυρη εμφάνιση παρότι γηπεδούχοι, δεν αντιστάθηκαν. Άφησαν ανεξήγητα κενά σε κέντρο και άμυνα και οι ταχύτατοι παίκτες των φιλοξενουμένων τα εκμεταλλεύτηκαν.

Το 4-0 αδικεί την Μπαρτσελόνα

Ο Ομπαμεγιάνγκ στο 29' σκόραρε από κοντά και λίγο αργότερα η Ρεάλ είχε τετ α τετ του Βινίσιους, στο οποίο ο Βραζιλιάνος ζήτησε πέναλτι (το VAR έδειξε πως δεν ήταν). Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αραούχο με κεφαλιά σε κόρνερ έκανε το 2-0 για τους Καταλανούς. Αμφότερα τα γκολ από ασίστ του δραστήριου Ουσμάν Ντεμπελέ, του πρώτου παίκτη της Μπαρτσελόνα με δύο ασίστ σε 1ο ημίχρονο clasico από τον... προπονητή του στο περίφημο 6-2 πριν από 13 χρόνια.

Ο Τιμπό Κουρτουά έσωσε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα, όμως μέχρι το 51' λεπτό το σκορ ήταν ήδη 4-0. Με την έναρξη το 2ου μέρους ο Τόρες απέτυχε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, όμως στο 47' πήρε το αίμα του πίσω. Στο 51' όλη η άμυνα της Ρεάλ σταμάτησε θεωρώντας ότι ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν οφσάιντ, ο Γκαμπονέζος τους ευχαρίστησε, κρέμασε τον Κουρτουά κι έγραψε το 4-0.

Πρώτη νίκη έπειτα από τρία χρόνια

Ο Αντσελότι είχε αποσύρει στην ανάπαυλα τον Κρόος για τον Εντουαρντο Καμαβινγκά και τον Ντάνι Καρβαχάλ για τον Μαριάνο Ντίαθ, όμως η εικόνα της Ρεάλ δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο. Ύστερα από το 4-0, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έβγαινε ξανά με άνεση στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και έχανε ευκαιρίες. Ο Ομπαμεγιάνγκ θα μπορούσε να σημειώσει χατ τρικ, ο Τόρες κι άλλο γκολ, ενώ όταν πέρασε στον αγώνα ο Μέμφις Ντεπάι θα μπορούσε κι αυτός να χριστεί σκόρερ. Όλα αυτά ανάγκασαν αρκετό κόσμο της Ρεάλ να φύγει από το γήπεδο στο 60'.

Η είσοδος του Λούκας Βάθκεθ και του Μάρκο Ασένσιο ισορρόπησε κάπως τα πράγματα, με τον Τσάβι να δίνει ευκαιρία στον Άλβες (ως αριστερό μπακ) να επιστρέψει σε αυτό το γήπεδο για να κάνει την 400ή εμφάνισή του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ δεν απάντησε ούτε μία φορά στον καταιγισμό των Καταλανών και πλέον ο Αντσελότι καλείται να απαντήσει αν μόνο η απουσία του Μπενζεμά αρκεί γι' αυτήν την εικόνα.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 13 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, νίκησε σε clasico έπειτα από τρία χρόνια κι έπειτα από πέντε σερί ήττες στη La Liga και απέδειξε ότι αν άρχιζε τη σεζόν με τον Τσάβι, ίσως η βαθμολογική κατάσταση να ήταν τελείως διαφορετική.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (46' Ντίαθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (63' Βάθκεθ), Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (46' Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (63' Ασένσιο), Βινίσιους

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Γκαρσία, Άλμπα (86' Άλβες), Πέδρι (86' Νίκο), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (71' Γκάβι), Ντεμπελέ (80' Τραορέ), Αουμπαμεγιάνγκ (71' Ντεπάι), Τόρες

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ