CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Παρί 3-1: Ο εξωγήινος Μπενζεμά τιμώρησε τους Γάλλους κι έστειλε τους μερένγκες στους 8

Μπενζεμά και Αλάμπα πανηγυρίζουν γκολ του Γάλλου φορ απέναντι στην Παρί | 9 Μαρτίου 2022
Μπενζεμά και Αλάμπα πανηγυρίζουν γκολ του Γάλλου φορ απέναντι στην Παρί | 9 Μαρτίου 2022 @2022MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο απίθανος Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε χατ τρικ σε 17 λεπτά στο 2ο ημίχρονο και έδωσε στη Ρεάλ τη νίκη 3-1 επί της Παρί και συνάμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Αδιανόητη κατάρρευση των Γάλλων, που κυριάρχησαν στα πρώτα 60 λεπτά με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Παρί είχε το πάνω χέρι για μία ώρα και ο Κιλιάν Εμπαπέ έστειλε τρεις φορές την μπάλα στα δίχτα, αλλά μόνο ένα γκολ μέτρησε. Η Ρεάλ είχε τον δικό της Γάλλο όμως και ο Καρίμ Μπενζεμά με εκπληκτικό χατ τρικ οδήγησε τους "μερένγκες" σε αδιανόητη ανατροπή και νίκη 3-1 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για τους 16 του Champions League, ύστερα από την ήττα 0-1 στο Παρίσι.

Ο Γάλλος σκόραρε στο 61', στο 76' και στο 78' και έβαλε τους Ισπανούς σε τροχιά για το 14ο, αφού πέταξαν εκτός τουρνουά ένα από τα φαβορί, που υπέστη ανεξήγητη κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρεάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής 18 Μαρτίου για να μάθει τον αντίπαλό της.



Η παρουσία του Εμπαπέ στο βασικό σχήμα δημιούργησε ένα ενδιαφέρον match-up με τον Έντερ Μιλιτάο. Ο Γάλλος έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον ολομόναχο Βραζιλιάνο, που δεν είχε βοήθειες από τον ανεβασμένο Ντάνι Καρβαχάλ από δεξιά του ούτε από τον επίσης φορτωμένο με δουλειά Ντάβιντ Αλάμπα από αριστερά.

Δύο φορές ο Εμπαπέ προειδοποίησε με σουτ από αριστερά, τα οποία έπιασε ο Τιμπό Κουρτουά. Η απάντηση των Ισπανών ήταν μία πίεση ψηλά για περίπου ένα τέταρτο του αγώνα και δύο τελικές του Καρίμ Μπενζεμά, μία με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής και μία με κεφαλιά χωρίς αντίπαλο.

Η ποιότητα των παικτών της Παρί έκανε τη διαφορά όμως. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε πολλή δουλειά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ο Εμπαπέ έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, με τη μία να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ και την άλλη να μετράει κανονικά και όλα πλέον ήταν με το μέρος των φιλοξενουμένων.

Η εικόνα αυτή παρέμεινε και στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, όταν ο Εμπαπέ εξακολουθούσε να προκαλεί προβλήματα στη Ρεάλ με τις κούρσες του και τον Νεϊμάρ να τον τροφοδοτεί σε καίρια σημεία. Στο 55' ο Εμπαπέ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, ξανά ως οφσάιντ όμως και κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω.

Η Ρεάλ άρχισε να πιστεύει στις δυνάμεις της, αλλά το κυριότερο, άρχισε να δέχεται αδιανόητα δώρα από τους παίκτες της Παρί. Στο 61' το έκανε ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στον Βινίσιους, ο οποίος έδωσε στον Μπενζεμά για το 1-1. Λίγο αργότερα το έκανε ο Πρεσνέν Κιμπεμπέ στον Βραζιλιάνο, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 76' όλη η άμυνα της Παρί επέτρεψε στον Λούκα Μόντριτς να βγάλει δύο κάθετες σε Βινίσιους και Μπενζεμά και τελικά ο Γάλλος έκανε το 2-1. Και με τη σέντρα, η μπάλα χάθηκε ξανά και ο Μπενζεμά έκανε χατ τρικ μέσα σε 17 λεπτά.

Η απόλυτη κατάρρευση της Παρί ήταν γεγονός, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Το παιχνίδι ακόμα και μετά τα τρία γκολ της Ρεάλ παρέμεινε στο γήπεδο των Γάλλων, που συνέχισαν να δίνουν απλόχερα την κατοχή στους αντιπάλους τους. Μπενζεμά, Μόντριτς και Ροντρίγκο είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σημειώσουν κι άλλα τέρματα απέναντι στους αποσβολωμένους παίκτες, που έμειναν αβοήθητοι και από τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κάνει χατ τρικ στη διοργάνωση (34 και 80 ημερών, 17 ημέρες μεγαλύτερος από τον Ολιβιέ Ζιρού), αλλά έδειχνε πιο κοντά στο επόμενο γκολ σε σχέση με τους νεότερους παίκτες της Παρί. Μόνο ένα φάουλ του Μέσι στο τέλος απείλησε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Φευ.

Η Ρεάλ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά σε μία ιστορική βραδιά και η Παρί έπεσε θύμα μιας ακόμα απίθανης ανατροπής επί ισπανικού εδάφους στο Champions League, όπως προ ετών κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μένοντας για ακόμα μια σεζόν χωρίς το τρόπαιο που κυνηγάει όσο κανένα, από τη στιγμή που άλλαξε σελίδα.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (66' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Βαλβέρδε, Κρόος (57' Καμαβινγκά), Μόντριτς, Ασένσιο (57' Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί (88' Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Ντανίλο (80' Ντι Μαρία), Παρέδες (71' Γκέιγ), Βεράτι, Εμπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ