ΑΡΗΣ

Πτήση πρόκρισης για το Μόναχο

Πτήση πρόκρισης για το Μόναχο
ΑΛΙΑΝΖ ΑΡΕΝΑ

Περίσσια αισιοδοξία στις τάξεις του Άρη εν όψει του ματς του UEFA με την Μπάγερν στην Allianz Arena

Όπως είναι την στιγμή αυτή διαμορφωμένος ο όμιλος του Άρη μετά το πέρας των τεσσάρων αγωνιστικών η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνάει και με ισοπαλία ανεξάρτητα με το τι θα γίνει την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι στην Πορτογαλία ανάμεσα στην Μπράγκα και τον Ερυθρό Αστέρα. Στην περίπτωση μάλιστα που η Μπράγκα δεν κερδίσει την ομάδα του Βελιγραδίου και πρώην του Ντούσαν Μπάγεβιτς Μπάγερν και Άρης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι τους και να περάσουν χέρι – χέρι μαζί με την Μπόλτον στους 32 του Κυπέλλου UEFA.
Η μίνι εν Ελλάδι προετοιμασία του Άρη για την αυριανή μεγάλη μάχη στην κατάμεστη "Allianz Arena" του Μονάχου κόντρα στην Μπάγερν ολοκληρώθηκε χθες χωρίς κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Άπαντες στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης έδειχναν να είναι αποφασισμένοι για το ραντεβού που τους περιμένει με το θέλω τους να πανηγυρίσουν την πρόκριση να είναι το μόνο που τους απασχολούσε.

Μία πρόκριση που είναι αλήθεια ότι θα δώσει σε όλους στις τάξεις του Άρη την ευκαιρία να γράψουν την πιο "χρυσή" σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου. Δικαιολογημένα άλλωστε αφού αυτή θα έχει έρθει απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου το όνομα της οποίας προκαλεί δέος μιας και πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως.

Σε ρυθμούς πρόκρισης θα πρέπει να σημειωθεί ότι κινήθηκαν και οι δηλώσεις τόσο του Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και των ποδοσφαιριστών του Άρη σήμερα το πρωί κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται φανερό το πιστεύω τους στις δυνάμεις τους για επίτευξη του μεγάλου στόχου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβονται την ιστορία της Μπάγερν. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος και δεν το δείχνουν τουλάχιστον στα λόγια να φοβούνται το παιχνίδι με τους Βαυαρούς έχοντας και ως παράδειγμα το τι είχαν πετύχει στις αρχές του Οκτώβρη μέσα στην Ισπανία τότε απέναντι στην Σαραγόσα αφήνοντάς την εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου UEFA.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που ως συνηθίζει έκανε τελευταίος την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", συγκεκριμένα στις 8:50 ενώ η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 9:30, φρόντισε να δώσει με την σειρά του σύνθημα πρόκρισης εν όψει της αυριανής αναμέτρησης δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Πάμε για την πρόκριση".


"Η Μπάγερν είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και σίγουρα δεν περιμέναμε ούτε εμείς ούτε αυτοί το τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε ελπίδες και θα δούμε", τόνισε ο Μπάγεβιτς που σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι τα προβλήματα των τελευταίων ημερών στους Βαυαρούς μπορεί να τους επηρεάσουν απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν ρόλο με μας να πρέπει να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε", κι όσο για το άλλο παιχνίδι στην Πορτογαλία μεταξύ της Μπράγκα και του Ερυθρού Αστέρα τόνισε: "Εμείς πάμε για την πρόκριση και δεν περιμένουμε ποτέ από κάποιον άλλον να μας βοηθήσει".


Σύνθημα πρόκρισης και από τον διεθνή τερματοφύλακα του Άρη, τον Κώστα Χαλκιά, που τόνισε: "Ο αγώνας ξεκινάει από το 0-0 που σημαίνει ότι τώρα έχουμε προκριθεί και δεν κάνω χιούμορ. Θα πρέπει το σκορ αυτό να το υπερασπιστούμε αν και ξέρουμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πίεση", κι όσο για το αν έχει άγχος απάντησε: "Εγώ τουλάχιστον δεν έχω".


Βασική επιθετική αιχμή του Άρη και αύριο στην "Allianz Arena" του Μονάχου με την Μπάγερν αναμένεται να είναι και πάλι ο Σέρχιο Κόκε με τον Ισπανό να δηλώσει: "Για τις πιθανότητες ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πριν από τον επαναληπτικό μας με την Σαραγόσα όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και εμείς προκριθήκαμε.

Όσο για τώρα πάμε για την έκπληξη, με πολύ όρεξη για να ξεκινήσει το παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα",

ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία των φιλάθλων του Άρη στις κερκίδες της "Allianz Arena" του Μονάχου σχολίασε: "Είναι ότι καλύτερο για έναν παίκτη να παίζει μπροστά στον κόσμο και ειδικά εκτός έδρας και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μία ακόμη χαρά".


Κι όσο για τον Ρονάλντο Γκιάρο επισήμανε πως: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι χωρίς καμία αμφιβολία στο οποίο όμως έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Το σκορ ξεκινάει από το 0-0 και θα πρέπει να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα για να πάρουμε την πρόκριση απέναντι σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως είναι η Μπάγερν".


Με αυτήν την φιλοσοφία και νοοτροπία ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές του επιβιβάσθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροπλάνο με προορισμό το Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Το απόγευμα, στις 19:30 οι "κίτρινοι" θα πραγματοποιήσουν διεξάγουν την τελευταία τους προπόνηση για το αυριανό παιχνίδι με την Μπάγερν στην "Allianz Arena". Μία ώρα νωρίτερα, στις 18:30, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου όπως συνηθίζεται παραμονές κάθε ευρωπαϊκού αγώνα.











TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ