ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Πορτογαλία κόλλησε στην Ιρλανδία, εννιάρα για Γερμανία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Αβίβα", Δουβλίνο | Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Αβίβα", Δουβλίνο | Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 © 2021 PETER MORRISON/ASSOCIATED PRESS

Η Πορτογαλία δεν κατάφερε να νικήσει στην Ιρλανδία, όμως η ισοπαλία προετοίμασε το έδαφος για έναν τελικό πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 κόντρα στη Σερβία. Εννιάρα για Γερμανία απέναντι σε Λίχτενσταϊν, στα επτά σταμάτησε η Κροατία στη Μάλτα.

Η Πορτογαλία έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για την 9η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και ετοιμάζεται για τον τελικό στη Λισαβόνα, όπου περιμένει την ισόβαθμη Σερβία. Οι Ίβηρες δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο γήπεδο, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπρούνο Φερνάντες κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ενώ στο τέλος ο Πέπε αντίκρισε κόκκινη κάρτα, στο παιχνίδι που έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της Πορτογαλίας.

Στον 8ο όμιλο, η Κροατία δεν αφήνει τη Ρωσία να ξεφύγει στο κυνήγι της 1ης θέσης. Στην "εξάρα" επί της Κύπρου απάντησε με "επτάρα" στη Μάλτα και διατήρησε στους δύο βαθμούς τη διαφορά των δύο χωρών, που την τελευταία αγωνιστική λύνουν τις διαφορές τους στο Σπλιτ. Τα πρώτα διεθνή γκολ του Λόβρο Μάγερ και το αυτογκόλ του Μαρτσέλο Μπρόοβιτς έπειτα από ωραία συνεργασία των Μαλτέζων ξεχώρισαν από το τελικό 7-1, που κατέστησε αδιάφορη την ισοπαλία 2-2 της Σλοβακίας με τη Σλοβενία.

Στον 9ο όμιλο, η Γερμανία είχε γίνει η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε την πρόκριση στην τελική φάση από τον Οκτώβριο και το παιχνίδι με το Λίχτενσταϊν αξιοποιήθηκε ως γιορτή. Πριν από τη σέντρα, τιμήθηκε ο Γιόαχιμ Λεβ για την προσφορά του από το 2006 μέχρι το καλοκαίρι, όταν παρέδωσε τα σκήπτρα στον Χάνσι Φλικ. Το χαρούμενο κλίμα παραλίγο να χαλάσει από το εγκληματικό μαρκάρισμα του Γενς Χέφερ στον Λέον Γκορέτσα μόλις στο 9', όμως η απευθείας κόκκινη που δέχθηκε ο παίκτης των φιλοξενουμένων οδήγησε σε καταιγισμό γκολ. Μέχρι το 23' το σκορ ήταν 4-0, ενώ στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα πέντε γκολ για το τελικό 9-0.

Η Ρουμανία υποχώρησε μια θέση στη βαθμολογία, αφού έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Ισλανδία και έτσι η Βόρεια Μακεδονία έγινε το φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα playoffs.

Οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των προκριματικών Μουντιάλ

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Αζερμπαϊτζάν - Λουξεμβούργο 1-3

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου

Γεωργία - Σουηδία 2-0

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο

Ρωσία - Κύπρος 6-0

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 10ο όμιλο

Αρμενία - Βόρεια Μακεδονία 0-5

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Βαθμοί
  2. Συνολική διαφορά γκολ στα παιχνίδια των ομίλων
  3. Καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια των ομίλων
  4. Βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Διαφορά γκολ στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Εκτός έδρας γκολ στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν (μόνο για διπλή ισοβαθμία)
  8. Πόντοι Fair Play (πρώτη κίτρινη κάρτα = -1, αποβολή με δύο κίτρινες = -3, απευθείας κόκκινη - -4, κίτρινη και μετά απευθείας κόκκινη = -5
  9. Κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ