ΑΕΛ

Πρόκληση με Μπλάκμπερν στο "Πανθεσσαλικό"

Πρόκληση με Μπλάκμπερν στο "Πανθεσσαλικό"
Λαρισα πανηγυρικη

Mία καλή εμφάνιση ψάχνει απέναντι στην Μπλάκμπερν στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο ψάχνει η ΑΕΛ(18:00-ΝΕΤ).

Η κλήρωση έφερε τον Γιώργο Δώνη στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο της Κυπελλούχου Ελλάδος να αντιμετωπίζει την ομάδα στην οποία έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό. Ο τεχνικός της Λάρισας θα βρει απέναντι του την Μπλάκμπερν σε μία ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο.
Την ίδια στιγμή όμως η ΑΕΛ επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια και παρότι μπροστά της έχει δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας μία εκπρόσωπο από τη...φημισμένη Πρέμιερ Λιγκ, θα επιδιώξει πρώτα απ΄όλα να κάνει μία αξιοπρεπή εμφάνιση και από ΄κει και πέρα ότι προκύψει.

Η ομάδα της Βόρειας Αγγλίας είναι από τις πιο σταθερές δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια, κάτι που μαρτυρά το γεγονός πως αυτή είναι η 4η παρουσία της στο Κύπελλο UEFA την τελευταία εξαετία, με την ομάδα του Μαρκ Χιουζ να συνιστά έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο ακόμη και για τους "μεγάλους" της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μπλάκμπερν διαθέτει αρκετούς παίκτες ποιότητας από τη μέση και μπροστά, με τους Μπένι ΜακΚάρθι και Ρόκε Σάντα Κρουζ να συνθέτουν ένα αρκετά παραγωγικό δίδυμο στη γραμμή κρούσης, ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής συναντάμε αρκετά γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Σάβατζ, Μπέντλεϊ, Πέντερσεν, Νταν και Έμερτον.

Η Λάρισα λοιπόν έχει μία πρόκληση μπροστά της και θα επιδιώξει με τον κόσμο της στο πλευρό της να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της για να έχει ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στην Αγγλία.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Βενετίδη και Κώτσιο. Όσον αφορά στην ενδεκάδα οι Θεσσαλοί αναμένεται να παραταχθούν με τους: Κοτσόλη, Γκαλίτσιο, Φέρστερ, Νταμπίζα, Κατσιαρό, Φωτάκη, Κυριακίδη, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Μπακαγιόκο και Αλεξάνδρου. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Πίτερ Σίπελ.

Δώνης:"Θα κάνουμε το παιχνίδι μας"

Ο Γιώργος Δώνης ήταν ρεαλιστής στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης και παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ, ωστόσο τόνισε ότι θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της." O αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός και ξέρω καλά ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία ελληνική ομάδα, τόσο ως προς το μπάτζετ όσο και προς την ποιότητα.

Δεν θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι στον αντίπαλό μας, θα κάνουμε ό,τι κάνουμε μέχρι τώρα σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας και θα ακολουθήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τον οποίο έχουμε συνηθίσει τον κόσμο μας από την αρχή της σεζόν. Ξέρουμε ότι είναι δυνατός ο αντίπαλό μας, αλλά θα προσπαθήσουμε εντός αγωνιστικού χώρου να τον περιορίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες επιθετικά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας τεχνικός εξάλλου συμπλήρωσε:" Εχουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων τριών ετών. Αυτό που υπόσχομαι στον κόσμο μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, είμαστε σε καλή κατάσταση".

Όσο για την κόντρα με την ομάδα που έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ανέφερε:" Eίμαι χαρούμενος γιατί αντιμετωπίζουμε μία από τις προηγούμενες ομάδες στην καριέρα μου, η οποία μου πρόσφερε πολλά και με έκανε καλύτερο σαν άνθρωπο, αλλά και μου έδωσε εφόδια από τα αγγλικά γήπεδα για να γίνω καλύτερος ως προπονητής".

Τέλος για το γήπεδο που θα γίνει το παιχνίδι, είπε:" Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, επιστρέφουμε στο γήπεδο που ζήσαμε στιγμές οι οποίες θα μας μείνουν αξέχαστες σε όλη μας τη ζωή. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα τρία χρόνια έχουμε πετύχει πάρα πολλά και ολοκληρώνονται με την συμμετοχή μας στο Κύπελλο UEFA".

Χιούζ:"Σεβόμαστε τη Λάρισα"

Ο Μαρκ Χιουζ από την πλευρά του δήλωσε:" Έχουμε αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Είμαστε 15 ματς αήττητοι, έχουμε ήδη παίξει πέντε ματς στο πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολο να μαζέψουμε πληροφορίες για τη Λάρισα, αλλά ξέρουμε κάποιους παίκτες, όπως τον Μπακαγιόκο και τον Νταμπίζα.

Σεβόμαστε τη Λάρισα, που κατέκτησε το κύπελλο πριν από λίγους μήνες, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο Κύπελλο UEFA.Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο ματς και το περιμένουμε με ανυπομονησία. Δεν θεωρώ ότι η πρόκριση θα κριθεί αύριο(σ.σ σήμερα).


























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ