ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ούτε η Τσεχία θα παίξει με τη Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ

Ο Πάτρικ Σικ με την εθνική Τσεχίας κόντρα στη Λευκορωσία στους ομίλους του Μουντιάλ
Ο Πάτρικ Σικ με την εθνική Τσεχίας κόντρα στη Λευκορωσία στους ομίλους του Μουντιάλ © 2021 ROMAN KRUCHININ / AP IMAGES

Μετά τη Σουηδία και την Πολωνία, η Ομοσπονδία της Τσεχίας με ανακοίνωσή της την Κυριακή (27/2) επισημοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ.

Η Τσέχικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι η τρίτη κατά σειρά μετά την Πολωνία και τη Σουηδία, που αρνήθηκε να αγωνιστεί στα playoffs του Παγκόσμιου Κυπέλλου κόντρα στη Ρωσία, μετά την εισβολή του στρατού στην Ουκρανία.

Με επίσημη ανακοίνωση την Κυριακή (27/2) η Τσεχία έκανε γνωστή την απόφασή της, θέλοντας με την κίνησή της αυτή να καταδικάσει τον πόλεμο.

"Η Έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας με πρόεδρο τον Πετρ Φούσεκ, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου:

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση ότι η εθνική Τσεχίας δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση με την ομάδα της Ρωσίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Επιτροπή έδωσε εντολή έτσι ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την UEFA και τη FIFA σχετικά με την απόφασή μας", αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Τσέχικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις ομοσπονδίες είχαν αρχικά εκφράσει την επιθυμία τους να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία (όπου είχε αρχικά οριστεί η διεξαγωγή των αναμετρήσεων των playoffs), επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ