ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ούτε η Σουηδία θα κατέβει σε αγώνα με τη Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Σουηδίας με την Ισπανία στα προκριματικά του Μουντιάλ
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Σουηδίας με την Ισπανία στα προκριματικά του Μουντιάλ © 2021 ANGEL FERNANDEZ / AP IMAGES

Η Σουηδία ακολουθεί το δρόμο της Πολωνίας και ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αγώνα κόντρα στη Ρωσία, αν τη φέρει ο δρόμος των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Σουηδία έγινε η δεύτερη χώρα (με πρώτη την Πολωνία) που αρνείται επίσημα να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον αγωνιστικό χώρο, σε περίπτωση που τα φέρει έτσι η μοίρα των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για "τρέλα" και "αγριότητα" από ρωσικής πλευράς στην Ουκρανία και εξήγησε ότι αν προκριθεί στον τελικό του μονοπατιού της στα μπαράζ μαζί με τους Ρώσους, δεν θα κατέβει στο γήπεδο, ακόμα κι αν αυτό είναι ουδέτερο αντί της Μόσχας, όπως είναι αυτήν τη στιγμή προγραμματισμένο.

Κάλεσε δε τη FIFA να ακυρώσει οποιονδήποτε προγραμματισμένο αγώνα της Ρωσίας, τονίζοντας ότι εγείρεται μεταξύ άλλων και θέμα ασφάλειας.

Η ανακοίνωση

"Η Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε ότι η εθνική ανδρών της Σουηδίας δεν θα συμμετάσχει σε πιθανό πλέι οφ κόντρα στη Ρωσία, ανεξαρτήτως του πού θα διεξαχθεί ο αγώνας. Το συμβόλαιο της ομοσπονδίας επίσης καλεί τη FIFA να ακυρώσει τα πλέι οφ του Μαρτίου στα οποία θα συμμετάσχει η Ρωσία.

"Η παράνομη και βαθιά άδικη εισβολή στην Ουκρανία αυτήν τη στιγμή καθιστά αδύνατες όλες τις ποδοσφαιρικές συνδιαλλαγές με τη Ρωσία. Γι' αυτό καλούμε τη FIFA να αποφασίσει ότι τα πλέι οφ του Μαρτίου στα οποία συμμετέχει η Ρωσία να ακυρωθούν. Αλλά ανεξαρτήτως του τι θα επιλέξει να κάνει η FIFA, δεν θα αγωνιστούμε κόντρα στη Ρωσία τον Μάρτιο. Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η FIFA δεν θα μας ακούσει. Η Ρωσία δεν μπορεί να συμμετάσχει όσο συνεχίζεται αυτή η τρέλα", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σουηδίας, Καρλ Έρικ Νίλσον.

Σύμφωνα με το παρόν πλάνο, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία στη Μόσχα στις 24 Μαρτίου. Η Σουηδία συναντά την Τσεχία στη "Φρεντς Αρένα" την ίδια ημερομηνία. Αν η Ρωσία νικήσει, η νικήτρια ομάδα θα τη συναντήσει στη Μόσχα στις 29 Μαρτίου.

Πλέον των ηθικών λόγων, οι οποίοι από μόνοι τους είναι αρκετοί, κάποιος μπορεί επίσης να αναρωτηθεί πώς θα υπάρξουν εγγυήσεις ότι οι αγώνες όπου θα συμμετάσχει η Ρωσία θα είναι ασφαλείς με τη δεδομένη κατάσταση -ακόμα κι αν διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Σουηδίας, Άντερς Ίγκεμαν, μίλησε νωρίτερα σήμερα για την κατάσταση ύστερα απ' την εισβολή της Ρωσίας: "Όσο συνεχίζεται η ρωσική αγριότητα, θέλω η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια απόφαση ότι δεν θα έχουμε συμμετοχή σε διοργανώσεις στη Ρωσία και θα αποκλείσουμε όλους τους επαγγελματίες Ρώσους να ασκούν το επάγγελμά τους σε άλλες χώρες".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ