ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία αρνείται να παίξει με τη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ και ο Λέβα συμφωνεί

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Πολωνίας
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Πολωνίας © 2021 ROMAN KOKSAROV / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κεζάρι Κουλέστσα, με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την πρόθεση της Πολωνίας να μην κατέβει στα playoffs με τη Ρωσία για τα τελικά του Μουντιάλ, λόγω της κλιμάκωσης των επιθέσεων στην Ουκρανία. Συμφωνεί ο Λεβαντόβσκι στη συγκεκριμένη απόφαση.

Η Πολωνία, μέσω του προέδρου της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας Κεζάρι Κουλέστσα, εξέφρασε την πρόθεσή της να μην κατεβεί στην αναμέτρηση με τη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ, λόγω της κλιμάκωσης των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μάλιστα ο Πολωνός αξιωματούχος τόνισε στην ανάρτησή του ότι η Πολωνία είναι σε συζητήσεις με την Ελβετία και την Τσεχία (ανήκουν στην ίδια τετράδα των playoffs) για να παρουσιάσουν κοινή θέση στη FIFA, εις βάρος των Ρώσων.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις ομοσπονδίες είχαν αρχικά εκφράσει την επιθυμία τους να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία (όπου είχε αρχικά οριστεί η διεξαγωγή των αναμετρήσεων των playoffs), επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

"Όχι άλλα λόγια, ώρα για δράση. Λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ουκρανία, η εθνική ομάδα της Πολωνίας δεν σκοπεύει να παίξει τον αγώνα των play-off με Ρωσία. Αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση. Είμαστε σε συζητήσεις με τις ομοσπονδίες της Ελβετίας και της Τσεχίας για να παρουσιάσουμε κοινή θέση στη FIFA", ανέφερε ο Πολωνός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην ανάρτησή του.

Σύμφωνος με τη συγκεκριμένη θέση ο Λεβαντόβσκι

Ο ηγέτης της εθνικής Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αναδημοσίευσε το tweet του Πολωνού προέδρου, τονίζοντας ότι συμφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να παίζει με τη ρωσική ομάδα, ενώ συμβαίνουν αυτά τα άσχημα γεγονότα στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας ότι οι Ρώσοι φίλαθλοι και η εθνική ομάδα δεν ευθύνεται καθόλου σε αυτό.

"Η σωστή απόφαση! Δεν μπορώ να φανταστώ να παίξω έναν αγώνα με την εθνική ομάδα της Ρωσίας σε μια κατάσταση όπου η ένοπλη επίθεση στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές και οπαδοί δεν ευθύνονται για αυτό, αλλά δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα", ανέφερε στην ανάρτησή του.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ