ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία δεν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για τα μπαράζ του Μουντιάλ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Πολωνίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ισπανία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στο "Καρτούχα", Σεβίλλη | Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Πολωνίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ισπανία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στο "Καρτούχα", Σεβίλλη | Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 © 2021 JOSE MANUEL VIDAL/ASSOCIATED PRESS

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν σε FIFA και UEFA ότι δεν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και ζητούν αλλαγή έδρας.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο ενημερώνουν για την απόφασή τους να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και ζητούν από τη FIFA και την UEFA να βρουν ουδέτερη έδρα για τους αγώνες.

Οι τρεις χώρες βρίσκονται μαζί με τη Ρωσία στο δεύτερο μονοπάτι των μπαράζ, με την Πολωνία να έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στη Μόσχα για τον 1ο γύρο και τις Σουηδία και Τσεχία μαζί στη Στοκχόλμη. Σε περίπτωση που η Ρωσία προκριθεί, ο τελικός του μονοπατιού είναι προγραμματισμένος επίσης στη "VTB Arena".

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εγείρει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας μεταξύ άλλων και οι τρεις ομοσπονδίες εξήγησαν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι στη ρωσική πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα.,

Η κοινή ανακοίνωση

"Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Πολωνίας, Σουηδίας και Τσεχίας καταδικάζουν κατηγορηματικά την επίθεση της Ρωσίας προς την Ουκρανία. Με βάση τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στις συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και στο ζήτημα της ασφάλειας, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας εκφράζουν την ισχυρή θέση τους ότι οι αγώνες των πλέι οφ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, που είναι προγραμματισμένοι για τις 24 και 29 Μαρτίου 2022, δεν πρέπει να διεξαχθούν σε έδαφος της Ρωσίας.

Οι υπογράφουσες αυτής της έκκλησης δεν σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Ρωσία και να δώσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες εκεί. Η στρατιωτική κλιμάκωση που παρατηρούμε συνεπάγεται σοβαρές επιπτώσεις και αξιοσημείωτα μικρότερη ασφάλεια για τις εθνικές ομάδες μας και για τους αξιωματούχους.

Γι' αυτόν το λόγο περιμένουμε η FIFA και η UEFA να αντιδράσουν άμεσα και να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τοποθεσίες όπου αυτοί οι αγώνες πλέι οφ που πλησιάζουν μπορούν να διεξαχθούν".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ