ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ποια ομάδα μπορεί να γράψει ιστορία στο Κύπελλο;

Ποια ομάδα μπορεί να γράψει ιστορία στο Κύπελλο;

Μάχες της Super League με τη Football League προέκυψε από την κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου και μένει να δούμε αν θα υπάρξει ομάδα της 2ης κατηγορίας που θα παίξει για πρώτη φορά στον τελικό.

Το Κύπελλο Ελλάδας έχει την δική του ιστορία, αλλά παρά το γεγονός ότι μετράει πολλές δεκαετίες, εντούτοις ουδέποτε έχει υπάρξει κάποια ομάδα της Β' Εθνικής (σημερινή Football League) που προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που έχουμε δυο ομάδες της 2ης κατηγορίας στην 4άδα (Ηρακλής και Απόλλων Σμύρνης), αν και αμφότερες έχουν το ειδικό βάρος, την ιστορία και την φανέλα για να θεωρούνται κλαμπ της Super League.

Στα ημιτελικά, έχουμε... σύγκρουση των δυο κατηγοριών, καθώς ο Ολυμπιακός αναμετράται με τον Απόλλωνα Σμύρνης και η Ξάνθη με τον Ηρακλή. Δεν αποκλείεται να δούμε για πρώτη φορά εκπρόσωπο της Football League στον τελικό, ίσως και δυο.

Βέβαια, μπορεί να περάσουν ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη και να μην γίνει... σεφτές ούτε και τώρα. Ο Ηρακλής έχει 18 παρουσίες στα ημιτελικά και ο Απόλλων 12, αλλά όλες ήταν την περίοδο που αγωνίζονταν στην Α' Εθνική και βρίσκονται μάλιστα στην πρώτη 10άδα των συλλόγων της χώρας μας.

Συν τις άλλοις, κατά το παρελθόν 14 σύλλογοι της Β' κατηγορίας και 2 της Γ' έχουν συμμετάσχει στα ημιτελικά, ποτέ όμως ταυτόχρονα. Εν ολίγοις, έχει ήδη γραφτεί ιστορία και μένει να δούμε αν θα ολοκληρωθεί με πρόκριση στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Οι πρώτοι σε παρουσίες στην 4άδα (τρόπαια):

Ολυμπιακός 50 (26)

Παναθηναϊκός 41 (18)

ΑΕΚ 33 (14)

ΠΑΟΚ 27 (4)

Ηρακλής 18 (1)

Πανιώνιος 15 (2)

Άρης 14 (1)

Απόλλων Σμύρνης 12

Εθνικός 8

Λάρισα 7 (2)

Δόξα Δράμας 6

ΟΦΗ 5 (1)

Ατρόμητος 4

Ξάνθη 4

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ