ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κλήρωση Κυπέλλου: Απόλλων-Ολυμπιακός και Ξάνθη-Ηρακλής

Κλήρωση Κυπέλλου: Απόλλων-Ολυμπιακός και Ξάνθη-Ηρακλής
INTIME SPORTS

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός και Ξάνθη-Ηρακλής είναι τα ζευγάρια που θα διεκδικήσουν σε διπλές αναμετρήσεις τα δύο εισιτήρια για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα στην οποία χαμογέλασε η τύχη στην κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς θα αντιμετωπίσει σε δύο αναμετρήσεις τον Απόλλων Σμύρνης ενώ στο έτερο ζευγάρι της τετράδας του θεσμού θα αναμετρηθούν οι Skoda Ξάνθη με τον Ηρακλή.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν το διήμερο 8-9 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 29-30 του ίδιου μήνα ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο (για 7η συνεχόμενη χρονιά) στις 16 Μαΐου.

Η ημερομηνία του τελικού δεν έχει "κλειδώσει" πάντως καθώς η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου έχει ζητήσει με σχετικό έγγραφο να μετατοπιστεί το παιχνίδι μία εβδομάδα αργότερα (23 Μαΐου), λόγω άλλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για εκείνη την περίοδο σε αυτό.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου για 39η φορά (είναι πολυνίκης με 26 κατακτήσεις ενώ έχει και 12 χαμένους τελικούς), ο Απόλλων Σμύρνης για 2η φορά (μετά τον χαμένο τελικό του 1996 με το βαρύ 1-7 από την ΑΕΚ) και ο Ηρακλής για 6η (1 φορά Κυπελλούχος και 4 φορές φιναλίστ), ενώ η Skoda Ξάνθη δεν έχει καταφέρει ποτέ να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Ζήτησε ντόπινγκ κοντρόλ η Ξάνθη

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης ο εκπρόσωπος της Skoda Ξάνθης, Αριστείδης Πιαλόγλου, ζήτησε να γίνει ντόπινγκ-κοντρόλ σε όλες τις ομάδες ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου και δεν υπήρχε κάποια διαφωνία από τους εκπροσώπους των άλλων τριών ομάδων. Μάλιστα ο Σάββας Θεοδωρίδης ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ για λογαριασμό του Ολυμπιακού τόνισε πως "εμείς ως Ολυμπιακός δεν έχουμε κανένα πρόβλημα".

Ερώτηση για Ηρακλή και Απόλλων Σμύρνης

Εξάλλου, η ΕΠΟ αναμένεται να κάνει ερώτηση στην UEFA σχετικά με τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ώστε να γνωρίζει έγκαιρα ότι όλα είναι εντάξει σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τους και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα να παίξουν στην Ευρώπη, αν κατακτήσουν το Κύπελλο. Η Ομοσπονδία πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ζήτημα πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ της Super League. Άλλα δεδομένα ισχύουν αν ο νικητής του Κυπέλλου είναι μια εκ των δυο ομάδων της Football League και μπορεί να παίξει στην Ευρώπη και άλλα σε περίπτωση που υπάρχει το οποιοδήποτε "κόλλημα". Επομένως, η διαδικασία είναι να κινητοποιηθεί η ΕΠΟ και να μάθει ότι όλα είναι καλά με τις δυο ομάδες, με δεδομένο πάντα πως Ολυμπιακός και Ξάνθη δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το θέμα της αδειοδότησης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

Skoda Ξάνθη - Ηρακλής

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ