ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέναλτι για... γέλια!

Πέναλτι για... γέλια!

Δείτε μερικές από τις πιο αστείες εκτελέσεις πέναλτι στον κόσμο, από τον Ντελ Πιέρο μέχρι τον Ανρί. Γιατί καμιά φορά ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες, κάνουν μεγάλες γκάφες! (videos)

Σίγουρα η εκτέλεση ενός κρίσιμου πέναλτι είναι μια διαδικασία αρκετά ψυχοφθόρα και χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία και συγκέντρωση. Μερικοί την έχουν, άλλοι πάλι κάποιες στιγμές, όχι και τόσο.

Ας δούμε λοιπόν, μερικές από τις πιο αστείες στιγμές σε εκτελέσεις πέναλτι:

Ο Μεγαλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, αν και έχει εκτελέσει πάρα πολλά πέναλτι στην καριέρα του, υπήρξε μια στιγμή που του έλειψε μάλλον η συγκέντρωση. Σε αγώνα ενάντια στην Άστον Βίλα το 2009, σε τελικό φιλικού τουρνουά μετά από ισοπαλία στην κανονική διάρκεια το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, ο παίκτης της Γιούβε ίσως να μην κατάλαβε και ο ίδιος τι ακριβώς ήθελε να κάνει. Η κατάληξη ήταν να κάνει μια πάσα στον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Ποιος γίνεται να ξεχάσει την "τούμπα" του Τζον Τέρι στο κρισιμότερο πέναλτι του τελικού του Champions League το 2008;

Ο αρχηγός της Τσέλσι ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι για την ομάδα του. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να γλιστρίσει εκτελώντας το, με την μπάλα να καταλήγει άουτ και την κούπα στην Μάντσεστερ! Δείτε τη φάση:

Σε μια αντίστοιχη φάση ήταν αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ο Ρούνεϊ, που σε αγώνα ενάντια στην Τσέλσι το 2011, εκτέλεσε ένα πέναλτι "καρμπόν" μ΄αυτό του συμπατριώτη του λίγα χρόνια νωρίτερα.

Σε ασιατικά λιμέρια τώρα, βρήκαμε μια πραγματικά αστεία εκτέλεση πέναλτι. Ο παίκτης της Αλ-Αχλί Αμίρ Σαγιούντ στην προσπάθειά του να εκτελέσει το πέναλτι, γλιστράει και πέφτει πάνω στην μπάλα. Ακόμα και οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας ξέσπασαν σε γέλια μ' αυτή τη φάση. Τα κοροϊδευτικά σχόλια δεν θα μπορούσαν να λείπουν, με αρκετούς να ισχυρίζονται πως θα έπρεπε να δεχθεί μέχρι και κάρτα ο παίκτης, για το πιο άσχημο χτύπημα πέναλτι!

Γυρνώντας στην Ευρώπη και την Αγγλία. Εκεί οι παίκτες της Άρσεναλ, Πιρές και Ανρί, πραγματοποίησαν μια από τις πιο γελοίες εκτελέσεις πέναλτι στην ιστορία. Στην προσπάθειά τους να μιμηθούν το διάσημο χτύπημα πέναλτι του Γιόχαν Κρόιφ, απ' ότι φαίνεται δεν τους "βγήκε" και πολύ. Οι δυο παίκτες δεν συνεννοήθηκαν με τους αντίπαλους αμυντικούς απλά να τους κλέβουν την μπάλα. Δείτε το πέναλτι των παικτών της Άρσεναλ, σ' αντίθεση μ' αυτό που 'χε κάνει ο Άγιαξ του Κρόιφ.

Κρατήσαμε το καλύτερο και πιο γελοίο για το τέλος. Το όνομα του παίκτη ή της ομάδας δεν είναι γνωστά και μάλλον καλύτερα για τον ίδιο. Είναι ίσως το χειρότερο πέναλτι στην ιστορία; Το σίγουρο πάντως είναι, πως είναι για πολλά γέλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ