ΑΕΚ

Πάτησε Ελλάδα ο Εντίνιο

Πάτησε Ελλάδα ο Εντίνιο
εντινιο

Στην Ελλάδα από τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/1) ο Εντίνιο. Xωρίς Ζήκο, Καφέ Δέλλα με Λεβαδειακό (Vds!)

Ο Εντίνιο είχε αναχωρήσει αεροπορικώς το απόγευμα της Παρασκευής (25/1) από την Ιβηρική Χερσόνησο. Η ΑΕΚ θα καταβάλει 500.000 ευρώ στη Σετούμπαλ και άλλα τόσα στους μάνατζερ του, για το 50% των δικαιωμάτων του. Οι ετήσιες απολαβές του 25χρονου άσου θα ανέρχονται στα 250.000 ευρώ.
"Όλα έχουν τελειώσει"

Ο ίδιος ο παίκτης, με δηλώσεις του στον Τύπο της Πορτογαλίας, πριν πάρει το αεροπλάνο για τη χώρα μας, επιβεβαίωσε τη συμφωνία.

"Όλα έχουν τελειώσει. Οι μάνατζέρ μου με ενημέρωσαν ήδη πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Βιτόρια και της ΑΕΚ και απομένουν κάποιες τραπεζικές εγγυήσεις. Χαίρομαι που θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε μία κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Είναι πολύ όμορφο για μένα που θα αγωνιστώ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η συμφωνία είναι πολύ καλή για μένα από οικονομικής αλλά και αθλητικής πλευράς. Η ΑΕΚ είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης. Πιστεύω πως μπορώ να αποδείξω την αξία μου και να κάνω καλές εμφανίσεις, ώστε να κερδίσω μία κλήση στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας".



Το who is who
Το πλήρες όνομά του είναι Αρνάλντο Έντι Λόπες ντα Σίλβα Εντίνιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία πρόκειται για έναν ταχύτατο φορ, ο οποίος αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Αν και σπανίως αγωνίζεται ως βασικός, εντούτοις είναι ο τρίτος σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 6 γκολ σε 15 συμμετοχές (μόλις 4 στην αρχική ενδεκάδα).

Μπροστά του στον πίνακα των σκόρερ βρίσκονται μόνο ο Λισάντρο Λόπες της Πόρτο με 13 τέρματα και ο Λιντς της Μπράγκα 8 γκολ. Ο Εντίνιο παρόλα αυτά δεν χαίρει της απόλυτης στήριξης του προπονητή της Σετούμπαλ και για αυτό και ζήτησε να αποχωρήσει για άλλες πολιτείες, παρά το γεγονός ότι το ισχύον συμβόλαιό του με τον πορτογαλικό σύλλογο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2009.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1982 στο Αβέιρο της Πορτογαλίας, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Σετούμπαλ και στη συνέχεια έκανε το αγροτικό του στις Αλμάδα, Μπαρεϊρένσε και τη δεύτερη ομάδα της Μπράγκα. Το 2003 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Μπράγκα και μετέπειτα φόρεσε τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα (συμπαίκτης μάλιστα του Ζεράλδο Άλβες). Το περασμένο καλοκαίρι πήγε με μεταγραφή στη Βιτόρια Σετούμπαλ, στην οποία είχε αγωνιστεί επί σειρά ετών ο πατέρας του, Αρνάλντο.

Χωρίς Δέλλα, Ζήκο και Καφέ

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό ολοκληρώθηκε με τη σημερινή πρωινή προπόνηση.

Μετά το πέρας της ο τεχνικός της Ενωσης, Λορένσο Σέρα Φερέρ, ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με την ομάδα της Βοιωτίας, στην οποία δεν περιλαμβάνονται οι έχοντες προβλήματα τραυματισμών Δέλλας, Καπετάνος και οι τιμωρημένοι Ζήκος, Καφές.

Ο Ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τους, Μορέτο, Μάχο, Ζεράλδο, Παπασταθόπουλο, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Λαγό, Κονέ, Παυλή, Ταχτσίδη, Μανού, Ριβάλντο, Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Τόζερ, Ενσαλίβα, Λυμπερόπουλο, Παππά και Μπλάνκο.



























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ