ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Συνδυαστικό διπλασιασμού στο Game 1 της Μινεσότα με το Ντάλας

Minnesota Timberwolves center Rudy Gobert, center, reacts with center Naz Reid after drawing an and-one call during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers, Monday, Feb. 12, 2024, in Los Angeles. (AP Photo/Ryan Sun)
Minnesota Timberwolves center Rudy Gobert, center, reacts with center Naz Reid after drawing an and-one call during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers, Monday, Feb. 12, 2024, in Los Angeles. (AP Photo/Ryan Sun) AP PHOTO / RYAN SUN

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο ματς των τελικών της Δύσης ανάμεσα στη Μινεσότα και το Ντάλας.

Η Μινεσότα περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί στους τελικούς της Δύσης. Τα κατάφερε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού απέκλεισε τους πρωταθλητές Νάγκετς σε Game 7, μέσα στο Ντένβερ και ενώ έχανε με 20 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Επόμενη πρόκληση για τους “λύκους” του Κρις Φιντς, το Ντάλας του Λούκα Ντόντσιτς, το οποίο φτάνει σε αυτό το σημείο για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Οι Μάβερικς απέκλεισαν στον πρώτο γύρο τους Κλίπερς και στον δεύτερο τους Θάντερ. Και στις δύο σειρές χρειάστηκαν έξι ματς για να φτάσουν στην πρόκριση.

Προφανώς, τον τόνο στους Τεξανούς δίνει ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος στην postseason έχει 27,3 πόντους, 9,7 ριμπάουντ και 9,1 ασίστ. Αξιος συμπαραστάτης ο Καϊρί Ιρβινγκ με 21,1 πόντους και 48,2% εντός παιδιάς.

Στον αντίποδα, ξεχωρίζει ασφαλώς ο Αντονι Εντουαρντς, έχοντας 28,9 πόντους ανά αγώνα στα playoffs. Εξαιρετική και η παρουσία του Καρλ-Αντονι Τάουνς, ο οποίος μετράει 18,8 πόντους και 9,3 ριμπάουντ.

Στη regular season, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές, με τη Μινεσότα να κερδίζει τρία παιχνίδια και το Ντάλας μόνο ένα. Βέβαια, τα playoffs είναι μία εντελώς διαφορετική συνθήκη. Στο παρελθόν έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά σε επίπεδο postseason, το 2002, όταν οι Μάβερικς του Ντιρκ Νοβίτσκι είχαν σκουπίσει τους Τίμπεργουλβς του Κέβιν Γκαρνέτ.

Σε ό,τι αφορά στο Game 1, η ομάδα του Τζέισον Κιντ έχει θεωρητικά ένα μικρό πλεονέκτημα, αφού έδωσε ένα ματς λιγότερο στον προηγούμενο γύρο, άρα αναμένεται πιο φρέσκια συγκριτικά με τη Μινεσότα. Συν τοις άλλοις, οι Μάβερικς φέτος είναι σαφώς πιο έτοιμοι και ώριμοι συγκριτικά με το 2022, όταν είχαν αποκλειστεί εύκολα με 4-1 στους τελικούς της Δύσης, από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Από την άλλη, η Μινεσότα έρχεται από την κορυφαία νίκη της στην ιστορία του οργανισμού, κόντρα στους πρωταθλητές και σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του NBA. Ο Έντουαρντς έχει πλέον φτάσει το παιχνίδι του σε επίπεδο σούπερ σταρ, αφού εκτός από δεινός σκόρερ είναι και εκπληκτικός αμυντικός.

Συν τοις άλλοις, οι Τάουνς, Γκομπέρ, Κόνλεϊ και ΜακΝτάνιελς παίζουν αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας τους και στην παρούσα φάση φαίνεται πως όλοι οι πλανήτες έχουν ευθυγραμμιστεί για να πετύχουν οι “λύκοι” κάτι σπουδαίο.

Στο αποψινό ματς, οι μπουκ δίνουν φαβορί την έδρα στους 4,5 πόντους ενώ το line Over/Under είναι σχετικά χαμηλά στους 207,5 πόντους, καθώς η Μινεσότα δέχεται μόλις 99,6 πόντους κατά μέσο όρο στην postseason και το Ντάλας 103,2. Αν ανεβάσουμε λίγο το line στους 211,5 και ζητήσουμε το Under μαζί με 10 ριμπάουντ του Γκομπέρ χτίζουμε απόδοση 2.00. Ο Γάλλος είχε 10,8 ριμπάουντ στη σειρά με το Ντένβερ και 11 με το Φοίνιξ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μινεσότα – Ντάλας: Under 211,5 & Γκομπέρ 10+ ριμπάουντ (απόδοση 2.00), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ