CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μπριζ 4-1: Ο Εμπαπέ έσπασε τα κοντέρ, ο Μέσι πέρασε τον Πελέ

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο
Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Δύο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ και του Λιονέλ Μέσι έδωσαν στην Παρί την άνετη νίκη με 4-1 επί της Μπριζ στο "Παρκ ντε Πρενς" κι άφησαν τους Βέλγους στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου του Champions League.

Η Παρί ήταν βαθμολογικά αδιάφορη απέναντι στην Μπριζ, οι Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι όχι όμως. Τα δύο γκολ που έβαλε ο κάθε σούπερ σταρ των Γάλλων διαμόρφωσαν το 4-1 στο "Παρκ ντε Πρενς" για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League, αποτέλεσμα που αφήνει τους Βέλγους στην τελευταία θέση και εκτός συνέχειας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα φάνηκε ποια από τις δύο ομάδες ήθελε περισσότερο τον αγώνα, έστω κι αν οι Βέλγοι αναζητούσαν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λειψία κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Εμπαπέ είχε προλάβει να σκοράρει δις, να σπάσει το φράγμα των 30 γκολ στο θεσμό (νεαρότερος παίκτης που το καταφέρνει αυτό) και να βάλει τις βάσεις του θριάμβου.

Ακολούθησε μία ομαδική προσπάθεια να πάρει τα πάνω του ο Μέσι, ο οποίος είχε τέσσερις αγώνες χωρίς γκολ και μόλις ένα γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια. Ο Αργεντινός αστέρας έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες, όμως στο 38' κι έπειτα από πανέμορφη ενέργεια του Εμπαπέ, σούταρε έξω από την περιοχή και έγραψε το 3-0.

Τα πάντα είχαν τελειώσει σε ουσιαστικό βαθμό, παρότι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται διαρκώς αλλά και να αφήνουν κενά στην άμυνα. Η Μπριζ είχε μια καλή στιγμή με τον Σισέ Σάντρα στο 1ο μέρος και τελικά βρήκε το γκολ στο 69' με τον Ματς Ριτς.

Η χαρά δεν κράτησε για πολύ, αφού λίγα λεπτά αργότερα ο Μέσι ανατράπηκε στην περιοχή, ευστόχησε στο πέναλτι κι έφτασε τα 758 γκολ καριέρα, ένα παραπάνω από τον Πελέ. Με αυτό το σκορ η Παρί πήρε τη νίκη, αλλά παρέμεινε 2η στον όμιλο, πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μέντες (50' Κέρερ), Γκέιγ (71' Παρέδες), Βεράτι, Βαϊνάλντουμ, Ντι Μαρία (71' Ερέρα), Μέσι, Εμπαπέ (83' Ικάρντι)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Χέντρι, Ενσοκί, Ρίκα, Μπαλάντα (69' Μπαμπά Μουαντά), Μάτα, Βάνακεν, Ριτς (69' Φόρμερ), Σάντρα (57' Βαν ντερ Μπρεμπτ), Λανγκ, Ντε Κετελάρε

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ