CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Στο Europa League οι Γερμανοί

Ο άσος της Λειψίας Αντρέ Σίλβα πανηγυρίζει κόντρα στη Στουτγάρδη
Ο Αντρέ Σίλβα πανηγυρίζει κόντρα στη Στουτγάρδη © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία έκανε το καθήκον της, νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι με υπηρεσιακό προπονητή και το 2-1 τη στέλνει στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League.

Η Λειψία χρειαζόταν καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπριζ για να τερματίσει στην 3η θέση του 1ου ομίλου του Champions League. Απέναντί της βρισκόταν μια βαθμολογικά αδιάφορη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως παρατάχθηκε με ορισμένους βασικούς, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα 1-2, που έστειλε τους Γερμανούς στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League.

Ο αγώνας διεξήχθη σε άδεια "Ρεντ Μπουλ Αρένα" λόγω των περιορισμών στη Γερμανία για τον COVID-19 και χωρίς... προπονητή των γηπεδούχων, αφού μερικές ημέρες νωρίτερα απολύθηκε ο Τζέσε Μαρς. Τη θέση του πήρε ως υπηρεσιακός ο Ασίμ Μπάιερλορτσερ και στην πρώτη αποστολή του τα πήγε περίφημα, έστω κι αν οι "πολίτες" παρατάχθηκαν με αρκετούς βασικούς.

Στο 24ο λεπτό, ένα λάθος της Σίτι έδωσε την ευκαιρία στον Κόνραντ Λάιμερ να βρει με υπέροχη κάθετη τον Ντόμινικ Σομποσλάι, αυτός να περάσει τον Ζακ Στέφεν και να ανοίξει το σκορ.

Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον, με καλές στιγμές εκατέρωθεν, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι για καμία ομάδα, ούτε και ο Στέφεν, που αντικατέστησε επάξια τον Έντερσον κάτω από την εστία των πρωταθλητών Αγγλίας.

Το 2ο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό, όμως είχε περισσότερα γκολ, σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 71' οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν ξανά κακή αμυντική λειτουργία της Σίτι, με τον Εμίλ Φόρσμπεγκ να βρίσκει στη μικρή περιοχή τον Αντρέ Σίλβα και να κάνει το 2-0. Η απάντηση ήρθε στο 76' με κεφαλιά "ψαράκι" του Ριγιάντ Μαχρέζ, όμως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό για να ωθήσει τους Άγγλους προς την ανατροπή.

Αντιθέτως, δεν συγκεντρώθηκαν ποτέ στο παιχνίδι και μάλιστα ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες τους, ο Κάιλ Γουόκερ, αποβλήθηκε στο 82' γιατί κλώτσησε τον Σίλβα και θα χάσει το πρώτο παιχνίδι των νοκ άουτ.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Μουκιέλ (80' Χένριχς), Κλόστερμαν (46' Σιμακάν), Γκβάρντιολ, Ανχελίνιο, Καμπλ, Λάιμερ (63' Άνταμς), Ενκουνκού, Σομποσλάι, Φόρσμπεργκ (79' Μπρόμπεϊ), Σίλβα (86' Μορίμπα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (87' Ντίας), Ζιντσένκο, Γκιντογάν, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (87' Πάλμερ), Μαχρέζ, Γκρίλις, Φόντεν (46' Στέρλινγκ)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ