ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου περιμένει νέα πρόσωπα στις προπονήσεις

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Με τους Μπράντον Τόμας και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα αρχίσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τα δύο παιχνίδι απέναντι στη Λέφσκι. Τι ισχύει με τα ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μετά το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ και τη νίκη επί της Σταντάρ Λιέγης με 1-0 στην Ολλανδία στάθηκε στην ανάγκη να οριστικοποιηθεί το ρόστερ της ομάδας.

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αν και αρκετοί είναι αυτοί -μεταξύ των οποίων και ο Ρουμάνος τεχνικός- που έχουν αναχωρήσει ήδη για την πατρίδα τους. Από την Τετάρτη και μετά θα αρχίσει στην ουσία η προετοιμασία για τους δυο αγώνες με την Λέφσκι, με τον ΠΑΟΚ να προγραμματίζει και ένα φιλικό στις 15 του μήνα απέναντι στον Παναιτωλικό στις εγκαταστάσεις του στη Νέα Μεσημβρία.

Οι προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους θα έχουν σίγουρα νέα πρόσωπα. Ένα από αυτά θα είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που ανανέωσε την συνεργασία του με τον Δικέφαλο για ακόμη ένα χρόνο. Ο Σουριναμέζος, που βρέθηκε με την ομάδα του στο Άπελντορν θα μπει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, 3 εβδομάδες μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Έτσι και αλλιώς ο Μπίσεσβαρ χρειαζόταν ένα διάλειμμα, όχι μόνο γιατί είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, αλλά κυρίως γιατί πέρυσι έφτασε στις +50 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία.

Στο σχεδιασμό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τις προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους συμπεριλαμβάνεται επίσης ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός επιθετικός, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Αντόνιο Τσόλακ στο ρόστερ του Δικεφάλου, έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δυο χρόνια (1+1) και αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να περάσει ιατρικά, να υπογράψει το νέο του συμβολαίου και να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Λογικά ο Τόμας, έστω και με μονοψήφιο αριθμό προπονήσεων, θα είναι στη λίστα του ΠΑΟΚ για τα παιχνίδια με τους Βούλγαρους.

Τι ισχύει με Νάρεϊ και Σοτέλδο

Ο Λουτσέσκου θα ήθελε να έχει στη διάθεση του και τους δυο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του Ζοζέ Μπότο για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής τον Κάλεντ Νάρεϊ και τον Γέφερσον Σοτέλδο.

Η μίνι "ανταρσία" του Γερμανού, που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρόσφατο φιλικό της Φορτούνα Ντίσελντορφ με αντίπαλο την Τβέντε, πιέζοντας προκειμένου να κλείσει η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε ο ίδιος. Η γερμανική ομάδα συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις της με τον "Δικέφαλο" και μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Γερμανία επιμένει να απαιτεί 2 εκατομμύρια για την παραχώρηση του.

Βέβαια ακόμη και στα ρεπορτάζ που αφορούν την σκληρή στάση του αθλητικού της διευθυντή Κλάους Άλοφς τονίζεται πως μπορεί ένα μέρος των απαιτήσεων της να καλυφθεί είτε με την μορφή μπόνους είτε ακόμη και με διακανονισμό. Το σίγουρο είναι ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από όσα ο ΠΑΟΚ σκόπευε να ξοδέψει για τον Νάρεϊ με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να τα έχει βρει σε όλα και με τον Σοτέλδο και προσπαθεί να φτάσει σε συμφωνία με την Τίγκρες. Είναι δεδομένο ότι οι Μεξικάνοι θέλουν να παραχωρήσουν τον 25χρονο μεσοεπιθετικό από τη Βενεζουέλα, για να ανοίξουν και θέση ξένου στο ρόστερ της ομάδας τους αλλά και γιατί τον τελευταίο καιρό δεν είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά του.

Οι επαφές έχουν σε πρώτη φάση να κάνουν με δανεισμό του Σοτέλδο και ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του που θα είναι προσιτή για τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφασίσει να την ενεργοποιήσει.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με την Τίγκρες προχωρούν σε σημείο μάλιστα να έχει βγει εκτός διεκδίκησης του παίκτη η Σάο Πάολο. Αρχικά οι Βραζιλιάνοι ήταν φαβορί για την απόκτηση του ωστόσο από τη στιγμή που ενεπλάκη ο ΠΑΟΚ τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Από τη Σάο Πάολο διαψεύδουν το ενδιαφέρον τους για το Σοτέλδο, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους.

Φαίνεται πάντως να είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία για το δανεισμό του αλλά η Τίγκρες έκανε πίσω εξαιτίας μιας διαφωνίας που προέκυψε για το ποσό που θα έπρεπε να καλύψουν οι Μεξικάνοι από το συμβόλαιο του παίκτη. Και η πλευρά του Σοτέλδο υπαναχώρησε θεωρώντας ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί καλύτερη προοπτική για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή από τη Βενεζουέλα.

Εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ιδανικά για τους ανθρώπους του Δικεφάλου οι δύο ποδοσφαιριστές Νάρεϊ και Σοτέλδο θα βρεθούν σύντομα στην Ελλάδα για ιατρικά και υπογραφές.

Και θα απομένει να οριστεί η ημερομηνία άφιξης και τον Ιβάν Νέσμπεργκ. Ο Νορβηγός ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ σε μια συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του. Το συμβόλαιο του με την Βαλερένγκα ισχύει όμως για άλλες 3 εβδομάδες περίπου και αυτός είναι ο λόγος που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ