ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ολοταχώς για τελικό χωρίς κόσμο

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ολοταχώς για τελικό χωρίς κόσμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο φόβος επεισοδίων, προβοκάτσιας, αλλά και η αδυναμία εγγύησης της ΕΛ.ΑΣ για πρόληψη αυτών προσανατολίζει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, χωρίς κόσμο. Γιατί εγκαταλείφθηκε η λύση του Παγκρητίου.

Μπορεί να μεσολαβεί ένα δεκαήμερο και η τελευταία (30ή) αγωνιστική της Super League μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ αλλά το μυαλό των δύο Δικεφάλων, της ΕΛ.ΑΣ και του Υφυπουργού Αθλητισμού βρίσκεται στο βράδυ της 11ης Μαΐου.

Την Πέμπτη (2/5) διεξάγεται η σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού της διοργάνωσης με συμμετέχοντες εκπροσώπους των δύο ομάδων, της ΕΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ. Από τη συζήτηση ανάμεσα στ' ανωτέρω εμπλεκόμενα μέρη θα προκύψει και η εισήγηση προς τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Εκείνος θα είναι που θα λάβει και την οριστική απόφαση για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί, δηλαδή, η σύσκεψη να εισηγηθεί κάτι, αλλά η τελική απόφαση εναπόκειται στον Υφυπουργό. Μάλιστα, αυτή αναμένεται ν' ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Ο Βασιλειάδης προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του ντέρμπι χωρίς κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το σενάριο αυτό - ένας τελικός Κυπέλλου δηλαδή όπως το 2016 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό - συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες τούτη τη στιγμή. Ας δούμε γιατί:

  • Φόβος επεισοδίων: Τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στους δύο προηγούμενους τελικούς (αυτός θα είναι ο τρίτος διαδοχικός μεταξύ τους) έχουν προκαλέσει ανησυχία. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ οι εικόνες βίας έκαναν το γύρο του κόσμου...
  • Ενδείξεις προβοκάτσιας: Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη ανησυχία για κίνδυνο προβοκάτσιας από οπαδούς άλλης, τρίτης, ομάδας. Ανησυχία, η οποία εδράζεται, σε πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχουν αποτραπεί ραντεβού μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση...
  • Εγγύηση καταστολής, όχι πρόληψης: Η ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά της εγγυάται ότι μπορεί να καταστείλει πιθανά επεισόδια, όχι όμως και να τα προλάβει. Οι Αρχές δηλαδή τονίζουν ότι μπορούν να επέμβουν, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα πρόληψης επεισοδίων την ημέρα του ματς.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εξέφρασαν την επιθυμία τους η αναμέτρηση να διεξαχθεί με φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ανησυχία, βέβαια, είναι έκδηλη στα επιτελεία των δύο Δικεφάλων. Άλλωστε, οι μνήμες είναι νωπές τόσο από τον τελικό του Βόλου, όσο κι από τον περυσινό.

Μπορεί η πρόθεση ασπρόμαυρων και κιτρινόμαυρων να είναι τελικός με κόσμος, ωστόσο δεν θα προβάλλουν αντίσταση σε περίπτωση διαφορετικής απόφασης.

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ VAR

Τις τελευταίες ημέρες έπαιξε το σενάριο να διεξαχθεί ο τελικός στο Παγκρήτιο Στάδιο. Με παιδιά και μαθητές σχολείων ως θεατές, όπως έγινε και στην αντίστοιχη διοργάνωση του μπάσκετ την τρέχουσα σεζόν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και την περυσινή ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στην ίδια πόλη, στα "Δύο Αοράκια".

Η λύση του Ηρακλείου, ωστόσο, εγκαταλείφθηκε νωρίς γιατί στο γήπεδο της Κρήτης δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το VAR. Αποτελεί, άλλωστε, ακόμη μία ένδειξη ότι η νέα τεχνολογία θα κάνει ντεμπούτο στα ελληνικά γήπεδα το βράδυ της 11ης Μάη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ