ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-0

Με δύο γκολ (5', 13') του Τζιμπούρ, ο Πανιώνιος έφτασε στην νίκη επί του Λεβαδειακού, μπροστά στο εκστασιασμένο από την νίκη επί της Σοσό, κοινό του

Ο κόσμος του Πανιωνίου, έδωσε ηχηρό "παρών" στο γήπεδο, για να πανηγυρίσει την μεγάλη νίκη-μισή πρόκριση, επί της Σοσό αλλά και να δει την ομάδα του να φτάνει εύκολα στην νίκη επί του Λεβαδειακού με δύο τέρματα του Τζιμπούρ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο του αγώνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Πλετς, Μάκος, Νικολάου, Γουνδουλάκης (68' Καπετάνος), Φερνάντες (85' Βάγκνερ), Κόντι (46' Αραβίδης), Τζιμπούρ

Λεβαδειακός (Γκεόργκι Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Ποπόφ, Εμεράν, Θεοδοσιάδης, Άντερσον,Μήτσης (46' Λάτσκο), Σίντζελιορτζ (79' Μπασαλά), Ρούσεφ, Ζησόπουλος, Ντιμπαλά, Μοντόγια (66' Λεονάρντο)
Με μια ματιά
Ο Έβαλντ Λίνεν, στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της ομάδας του μπροστά στους οπαδούς της, επέλεξε τον Μάριο Νικολάου για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Κουμορτζί, με τον Ντάριο Φερνάντεζ να έχει αυτήν την φορά περισσότερο δημιουργικές αρμοδιότητες σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα του "Μπονάλ" απέναντι στην Σοσό.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και παρότι απειλήθηκε από ένα σουτ του Μοντόγια που έφυγε λίγο άουτ, μόλις στο 2ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ, μόλις 3 λεπτά αργότερα, όταν ο Μάκος βρήκε με πολύ όμορφη μπαλιά τον Τζιμπούρ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, η οποία έμοιαζε "υπνωτισμένη", ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός του Πανιωνίου, αφού κοντρόλαρε την μπάλα νίκησε τον Μπλάζιτς με πλασέ για το 1-0.

Το τέρμα που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, φυσικά τους έδωσε ακόμα περισσότερη όρεξη για ποδόσφαιρο, με τους "κυανέρυθρους" να πιέζουν σταθερά και από ψηλά τον Λεβαδειακό κάτι που οδήγησε τους ποδοσφαιριστές του Βασίλιεφ σε συνεχόμενα λάθη που δεν τους επέτρεψαν τουλάχιστον μέχρι το 10ο λεπτό, να περάσουν με αξιώσεις την σέντρα του γηπέδου.

Ο Λεβαδειακός αφού δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο ασφυκτικό πρέσινγκ του Πανιωνίου, έμοιαζε να πετάει λευκή πετσέτα, με τον Ράφικ Τζιμπούρ να κάνει... "πάρτυ" στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μανιάτη από δεξιά, ο Μπλάζιτς πραγματοποίησε άσχημη έξοδο, με τον Γουνδουλάκη να παίρνει τελικώς την πρώτη κεφαλιά και να στρώνει στον επερχόμενο Τζιμπούρ, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν είχε πρόβλημα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα δικά του.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν κάπως και άφησαν τον Λεβαδειακό να κάνει το παιχνίδι του, με τους μέσους των "Βοιωτών" όμως να υποπίπτουν συνεχώς σε λανθασμένες μεταβιβάσεις και να μην μπορούν να φτάσουν σε καμία περίπτωση με αξιώσεις στην περιοχή του Κρέσιτς, ο οποίος πέρασε το πρώτο ημίχρονο σαν θεατής καθώς ελάχιστες φορές χρειάστηκε να μαζέψει την μπάλα χωρίς καμία δυσκολία.

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ιδιαίτερη όρεξη πλέον, ήταν και πάλι αυτοί που αν και με αργή ανάπτυξη έφτασαν κοντά στο τέρμα στο 29ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Γουνδουλάκη, ο οποίος αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, έχασε την ευκαιρία καθώς ο Θεοδοσιάδης πρόλαβε και τον έκοψε. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, οι Νεοσμυρνιώτες δημιούργησαν την τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ντάριο Φερνάντεζ μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Μπλάζιτς, σούταρε δυνατά όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, απέκρουσε.

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός ήταν εμφανώς ανεβασμένος στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να πετύχει το τέρμα που θα τον έβαζε και πάλι στον αγώνα. Με τους ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, να έχουν μείνει στα... αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά έκλεισαν τον Πανιώνιο στα καρέ του στο πρώτο 5λεπτο της επανάληψης και με τον Ιβάν Ρούσεφ, έφτασαν μια ανάσα από το να μειώσουν το σκορ στο 51', με τον Ντάριο Κρέσιτς όμως να διώχνει με τα πόδια το πολύ καλό σουτ του Βούλγαρου αντιπάλου του.

Τα πρώτα θετικά για τον Λεβαδειακό λεπτά, πέρασαν χωρίς αντίκρισμα για τους φιλοξενούμενους και έτσι οι "κυανέρυθροι" ελέγχοντας και πάλι το κέντρο και βελτιώνοντας αισθητά τις μεταβιβάσεις τους κατάφεραν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διατηρήσουν το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχε χτίσει από το πρώτο μέρος. Εμφανής ήταν βεβαίως, η κούραση των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων οι οποίοι προερχόμενοι από την μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί της Σοσό στην έδρα της τελευταίας, ήταν λογικό να μην μπορούν να βγάλουν σε φουλ ρυθμούς και δεύτερο 90λεπτο, σε διάστημα μικρότερο των 4 ημερών.

Στην συνέχεια οι δύο προπονητές προσπάθησαν με τις αλλαγές τους να φρεσκάρουν τις ομάδες τους, χωρίς όμως κάτι να αλλάξει δραματικά, με τον Πανιώνιο να ανεβάζει κάπως τον ρυθμό του προς την εκπνοή χωρίς όμως να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μπλάζιτς και κάπως έτσι τους φιλοξενούμενους να φεύγουν ηττημένοι από την έδρα φόβητρο του δεύτερου γύρου του περσινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.
Συνέντευξη Τύπου
Έβαν Λίνεν: "Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε, καθώς ήταν ουσιαστικά σαν να ξεκινούσε σήμερα το πρωτάθλημα, επειδή πέρασε πολύς καιρός από το παιχνίδι με τον Αρη. Ήταν ένα καλό ματς για μας και τεχνικά και σε θέμα τακτικής, ενώ ήταν πολύ κρίσιμα και σημαντικά τα γκολ του Τζιμπούρ καθώς μας βοήθησαν να ηρεμήσουμε και να ελέγξουμε το ματς.

Λόγω του 2-0 ο Λεβαδειακός ανοίχτηκε, αλλά εμείς είχαμε άλλες δύο-τρεις ευκαιρίες με τους Τζιμπούρ, Μανιάτη και Φερνάντεζ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αν και ήμασταν κουρασμένοι, κρατήσαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ.

Τα παιδιά θέλησαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, να δείξουν μια καλή εικόνα αλλά μετά το 2-0 κρατήσαμε δυνάμεις. Αξίζαμε λοιπόν τη νίκη και την πήραμε δίκαια".





Γκεόργκι Βασίλιεφ: "Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Αξιζε τη νίκη αφού έπαιξε πιο έξυπνα και πιο καλά. Ο Λεβαδειακός φάνηκε άπειρος και χωρίς αυτοπεποίθηση θα έχουμε πρόβλημα στα άλλα παιχνίδια. Παίξαμε ποδόσφαιρο αλλά έχουμε ακόμα αδυναμίες στην ταχύτητα της άμυνας, στο εύκολο βγάλσιμο της μπάλας, στη φαντασία, στις μονομαχίες.

Δε θέλω να δικαιολογηθώ αλλά 2 βασικοί παίκτες μας ήταν εκτός ενδεκάδας. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Καλή τύχη στον Πανιώνιο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη".



Θεοδόσιος Θεοδοσιάδης: "Μείναμε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να αλλάξουμε την εικόνα μας και το καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν ήταν αρκετό. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά χάσαμε. Πρέπει να δουλέψουμε πιο πειθαρχημένα".
Όλα τα λεφτά...
Η παρουσία τουλάχιστον 10.000 οπαδών του Πανιωνίου, σε αγώνα με τον Λεβαδειακό, έστω και μετά από την μεγάλη νίκη επί της Σοσό. Τόσο κόσμο, ο Πανιώνιος είχε να δει από την φιέστα με την ΑΕΚ, πέρυσι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το δεύτερο ημίχρονο. Με τους γηπεδούχους να έχουν εξασφαλίσει το "τρίποντο" από το πρώτο μέρος και τους γηπεδούχους να μοιάζουν να μην έχουν όρεξη να πιέσουν, το δεύτερο μέρος είχε ελάχιστες αξιόλογες φάσεις.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος ΓΣΣ
(Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Πλετς, Μάκος, Νικολάου, Γουνδουλάκης, Φερνάντες, Κόντι, Τζιμπούρ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λεβαδειακός
(Γκεόργκι Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Ποπόφ, Εμεράν, Θεοδοσιάδης, Άντερσον, Μήτσης, Σίντζελιορτζ, Ρούσεφ, Ζησόπουλος, Ντιμπαλά, Μοντόγια
1' Έναρξη αγώνα
Η αναμέτρηση αρχίζει με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου στην σέντρα.
2' Σουτ Λεβαδειακός Μοντόγια
Ο επιθετικός του Λεβαδειακού σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.
5' Γκολ Πανιώνιος ΓΣΣ Τζιμπούρ
Ο Γουνδουλάκης κάνει μεγάλη μπαλιά εκεί που ο Τζιμπούρ βρίσκεται μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού και νικάει τον Μπλάζιτς με πλασέ για το 1-0.
8' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης σε αυτά τα πρώτα λεπτά, καθώς εκτός από την φάση του 2ου λεπτού δεν έχει αφήσει τον Λεβαδειακό να περάσει την σέντρα και είναι εκείνος που παρά το γκολ πιέζει.
13' Γκολ Πανιώνιος ΓΣΣ Τζιμπούρ
Ο Μανιάτης σεντράρει από δεξιά, ο Μπλάζιτς πραγματοποιεί τραγική έξοδο, ο Κόντι είναι εκείνος που παίρνει την πρώτη κεφαλιά και στρώνει την μπάλα στον επερχόμενο Τζιμπούρ, ο οποίος με δυνατό σουτ διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του όπως και τα δικά του.
17' Σχόλιο
Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, έχουν χαλαρώσει κάπως και δεν πιέζουν όσο ψηλά πίεζαν μέχρι να πετύχουν και το δεύτερο τέρμα τους. Ο Λεβαδειακός προσπαθεί και έχει ισορροπήσει το παιχνίδι.
24' Σχόλιο
Ο Έβαλντ Λίνεν, φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του να ανέβουν και εκείνοι τον ακούνε. Οι "κυανέρυθροι" πιέζουν και πάλι ψηλά, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μεγάλη ευκαιρία.
29' Ευκαιρία Πανιώνιος ΓΣΣ Γουνδουλάκης
Ο Σπυρόπουλος σεντράρει από αριστερά με την μπάλα να φτάνει στον Γουνδουλάκη που από πλεονεκτική θέση δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς ο Θεοδοσιάδης προλαβαίνει και διώχνει.
43' Σουτ Πανιώνιος ΓΣΣ Φερνάντεζ
Ο Ντάριο Φερνάντεζ μπαίνει μέσα στην περιοχή από αριστερά, σουτάρει δυνατά όμως ο Μπλάζιτς αποκρούει.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη
Ο Αραβίδης παίρνει την θέση του Κόντι
46' Αλλαγή παίκτη
Ο Λάτσκο περνάει στην θέση του Μήτση
50' Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός έχει ξεκινήσει ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, μοιάζουν να έμειναν στα... αποδυτήρια.
51' Σουτ Λεβαδειακός Ρούσεφ
Μετά από αναταραχή στην περιοχή του Πανιωνίου, η μπάλα στρώνεται στον Ρούσεφ, ο οποίος σουτάρει δυνατά όμως ο Κρέσιτς διώχνει.
55' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει και πάλι, μετά το καλό 5λεπτο που είχε ο Λεβαδειακός στην αρχή της επανάληψης.
64' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος ΓΣΣ
Ο Καπετάνος περνά στην θέση του Γουνδουλάκη
66' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο παίρνει την θέση του Μοντόγια
75' Σχόλιο
Κακό το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Κακές μεταβιβάσεις, καθόλου ευκαιρίες, με τον Πανιώνιο να έχει εξασφαλίσει το "τρίποντο"...
79' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Μπασαλά παίρνει την θέση του Σίντζιλορτζ
85' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος ΓΣΣ
Ο Βάγκνερ παίρνει την θέση του Φερνάντεζ
90' Λήξη αγώνα






















TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ