STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Κέρκυρα 2-0

Πανιώνιος-Κέρκυρα 2-0
INTIME SPORTS

Η είσοδος του Γουνδουλάκη άλλαξε τον Πανιώνιο ο οποίος με γκολ των Κούτσι και Σκέμπρι νίκησε με 2-0 την Κέρκυρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Με τον Φανούρη Γουνδουλάκη να έχει κέφια, ο Πανιώνιος πήρε μια σπουδαία νίκη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης επί της Κέρκυρας με 2-0 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο έμπειρος μέσος πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα στο δεύτερο μέρος και έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, αλλά και δύο ωραίες πάσες, σε Κούτσι και Σκέμπρι για να σκοράρουν. Με τη νίκη αυτή ο Πανιώνιος έφτασε στους 22 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα που πάλεψε και θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια έμεινε στους 12.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έκαναν λίγα πράγματα με την Κέρκυρα να έχει 2-3 περισσότερα σουτ από τους γηπεδούχους, ωστόσο με όλες τις φάσεις να γίνονται μέχρι το 30ο λεπτό και φυσικά το θέαμα να είναι κάκιστο.

Το δεύτερο μέρος από το 50' και μετά ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο με τις δύο ομάδες να κάνουν ευκαιρίες, η Κέρκυρα να βρίσκεται κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που τα πέτυχε και πήρε το πολύτιμο "τρίποντο".

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής/Βοηθοί: Δελφάκης (Αρκαδίας)/ Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Ελευθερίου (Αθηνών)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Μήτση (Πειραιά)/ Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης, Σιόβας, Πιέρ, Ρόκας (84' Κουλουχέρης), Ρόβας (46' Γουνδουλάκης), Όμο, Σάμαρης, Σκέμπρι, Μενδρινός, Κούτσι.

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Σακελλαρίου, Οσμάν (76' Τσίγκας), Γραμμόζης, Καλαντζής (90' Ιωάννου), Ερίθε, Αγρίτης (46' Γιάντσης), Μαρτίν.

Κίτρινες κάρτες: Όμο (74', Πανιώνιος)-Σακελλαρίου (15', Κέρκυρα), Ερίθε (59', Κέρκυρα), Μαϊστόροβιτς (63', Κέρκυρα), Τσίγκας (87', Κέρκυρα)

Σκόρερ: Κούτσι (71', Πανιώνιος), Σκέμπρι (88', Πανιώνιος)

Λίγα πράγματα στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έκαναν λίγα πράγματα με την Κέρκυρα να έχει 2-3 περισσότερα σουτ από τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αγρίτης έπιασε την κεφαλιά με τον Σιδεράκη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα, ενώ από το σουτ του Μαρτίν στο 11' η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Πανιώνιος απείλησε την Κέρκυρα στο 13', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γκαλίνοβιτς με τον Σιόβα να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα και στο 15' ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ μπλόκαρε το σουτ του Κούτσι.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν πιο δραστήρια. Στο 19', από το σουτ του Γραμμόζη ο Σιδεράκης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 25' ο Σάμαρης έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα (28'), από το σουτ του Γραμμόζη η μπάλα έφυγε άουτ.

Άλλαξε τα πράγματα η είσοδος του Γουνδουλάκη

Το δεύτερο μέρος από το 50' και μετά ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο με τις δύο ομάδες να κάνουν ευκαιρίες, η Κέρκυρα να βρίσκεται κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που τα πέτυχε μετά τις ενέργειες του Γουνδουλάκη.

Η πρώτη καλή φάση για τον Πανιώνιο ήταν στο 52', όταν από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Κέρκυρα απάντησε με δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 61' ο Γραμμόζης από το ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ, με τον Σιδεράκη να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 65' ο Καλαντζής βγήκε απέναντι στον Σιδεράκη, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ στο επόμενο λεπτό (66') ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε την μπάλα σε κεφαλιά του Γουνδουλάκη.

Τελικά στο 71', ο Πανιώνιος κατάφερε να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε η Κέρκυρα νωρίτερα. Ο Γουνδουλάκης έκανε μια πολύ ωραία μπαλιά στον Κούτσι και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η Κέρκυρα από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να βγαίνει στην επίθεση για να ισοφαρίσει, αλλά τα σουτ των Καλαντζή (77'), Μαρτίν (78') και Σακελλαρίου (81') είχαν την ίδια κατάληξη (έφυγαν άουτ).

Έτσι, αφού η Κέρκυρα τα έχανε, ο Πανιώνιος με τον Γουνδουλάκη σε μεγάλα κέφια τα έβαζε. Δύο λεπτά (88'), πριν το τέλος του αγώνα, ο Γουνδουλάκης βρήκε ωραία τον Κούτσι αυτός γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Σκέμπρι από κοντά έκανε το τελικό 2-0 για τον Πανιώνιο.

Συνέντευξη Τύπου

Ο Πανιώνιος έχει πολύ δρόμο ακόμα, ωστόσο πλέον έχει λιγότερο άγχος, όπως τόνισε ο Άκης Μάντζιος μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας με 2-0. Επίσης, ο τεχνικός του Πανιωνίου αναφέρθηκε στα μεταγραφικά, λέγοντας πως ψάχνει έναν επιθετικό, αλλά και στους φιλάθλους.

Από την άλλη, ο τεχνικός της Κέρκυρας, Χάβι Γκράθια μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, στάθηκε στις ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του, τονίζοντας πως είναι κρίμα που δεν τις εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του. Πάντως επεσήμανε πως κρατάει τα θετικά στοιχεία ενόψει της συνέχειας και του σημαντικού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στατιστικά Αγώνα


2

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

7

Τελικές προσπάθειες

13

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

8

1

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

1

Κεφαλιές

1

4

Αποκρούσεις

3

12

Επεμβάσεις

17

10

Κλεψίματα

13

13

Φάουλ

25

11

Οφσάιντ

1

3

Κόρνερ

3

59

Λάθη

59

12/28

Γεμίσματα

6/17



Το φιλμ του αγώνα:

2': Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αγρίτης έπιασε την κεφαλιά με τον Σιδεράκη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

11': Σουτ του Μαρτίν μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

13': Εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γκαλίνοβιτς με τον Σιόβα να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα.

15': Σουτ από τον Κούτσι ο Γκαλίνοβιτς δεν είχε πρόβλημα.

19': Σουτ του Γραμμόζη για την Κέρκυρα, ο Σιδεράκης μπλόκαρε την μπάλα.

25': Ο Γκαλίνοβιτς χάνει την μπάλα μετά σέντρα του Σκέμπρι, αλλά ο Σάμαρης που έγινε κάτοχος της την έστειλε άουτ.

28': Σουτ του Γραμμόζη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.

52': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη για τον Πανιώνιο, η μπάλα κατέληξε άουτ.

61': Ο Γραμμόζης από το ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ, με τον Σιδεράκη να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει μετα πόδια σε κόρνερ.

65': Ο Καλαντζής βγήκε απέναντι στον Σιδεράκη, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

66': Κεφαλιά του Γουνδουλάκη ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε την μπάλα.

71': ΓΚΟΛ! Ο Γουνδουλάκης έκανε μια ωραία μπαλιά στον Κούτσι ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο.

77': Σουτ από τον Καλαντζή η μπάλα έφυγε άουτ.

78': Νέο σουτ για την Κέρκυρα με τον Μαρτίν και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ

81': Σουτ του Σακελλαρίου δεν βρήκε στόχο.

88': ΓΚΟΛ! Ο Γουνδουλάκης βρήκε ωραία τον Κούτσι αυτός γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Σκέμπρι από κοντά έκανε το 2-0 για τον Πανιώνιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ