ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Παίρνει σειρά ο Κουρμπέλης μέσα στον Φεβρουάριο, πρόωρες επεκτάσεις και σε Ιωαννίδη-Βαγιαννίδη

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης INTIME SPORTS

Ο πρώτος κύκλος ανανεώσεων ολοκληρώθηκε στον Παναθηναϊκό και ανοίγει πλέον ο δεύτερος που περιλαμβάνει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τον αρχηγό του, Κουρμπέλη, να παίρνει πρώτος σειρά και να ακολουθούν οι Ιωαννίδης και Βαγιαννίδης.

Έμοιαζαν... αυτονόητες (απ’ την στιγμή που μιλάμε για μεγάλο κλαμπ) οι τρεις συμφωνίες για επεκτάσεις συνεργασίας με παίκτες της "πρώτης γραμμής", στις οποίες προχώρησε ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο ενάμισι μήνα δίνοντας τα χέρια με τους Ρουμπέν Πέρεθ, Μπαρτ Σένκεφελντ και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Εν μέσω αγωνιστικής σεζόν, με τις υποχρεώσεις και τους αγώνες να "τρέχουν" δεν είναι πάντα πολύ εύκολη η εν λόγω διαδικασία, όμως οι "πράσινοι" έφτασαν στο "3 στα 3", διότι χειρίστηκαν κάθε υπόθεση προσεκτικά και πολύ αποτελεσματικά απ’ την αρχή ως το τέλος.

Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε κι ανοίγει πλέον ο... δεύτερος, με τις ανανεώσεις των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, όπου παίρνει πρώτος σειρά ο κάπτεν του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης. Με την πλευρά του 29χρονου μέσου, είχαν γίνει δύο διερευνητικές συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη του "τριφυλλιού" και τον ατζέντη του τον περασμένο Νοέμβριο.

Έκτοτε δεν ακολούθησε άλλη (επίσημη) επαφή, όμως όλο αυτό θα αλλάξει σύντομα, καθότι είναι στο πλάνο του συλλόγου ο προγραμματισμός ενός ραντεβού με την πλευρά του "Κούρμπε" μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να τα βάλουν όλα στο τραπέζι και να καταλήξουν αντίστοιχα σε συμφωνία και με τον ίδιο.

Η πρόθεση που υπήρχε εδώ και καιρό στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια, αλλά κι απ’ την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον αρχηγό του και τα επόμενα χρόνια. Αναγνωρίζοντας την προσφορά και την παρουσία του στις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του κλαμπ, αλλά και τη συμμετοχή του σ’ όλο αυτό που άρχισε να χτίζεται απ’ το καλοκαίρι του 2021, με τον ίδιο να επιστρέφει έπειτα από 14 πολύ δύσκολους μήνες εκτός αγώνων.

Να ρίξει άγκυρα έως το 2026

Η επιθυμία της διοίκησης του "τριφυλλιού" είναι να ρίξει... άγκυρα ο Κουρμπέλης έως το 2026, όπως έγινε και με την περίπτωση του Αϊτόρ. Να παραμείνει αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας που άρχισε να δημιουργείται εδώ και 20 μήνες και να διατηρηθεί ένας ισχυρός κορμός πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Ολο αυτό δεν άλλαξε βεβαίως -παρά τις διάφορες, μόνιμες το τελευταίο διάστημα και... κουραστικές παραφιλολογίες- μετά το μεγάλο σφάλμα στο οποίο υπέπεσε ο 29χρονος μέσος με την ανόητη αποβολή του στον αγώνα με την Τρίπολη. Ουδεμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. Έκανε λάθος, το αναγνώρισε πρώτος με τη λήξη του αγώνα, το πλήρωσε με ένα τσουχτερό πρόστιμο και προχώρησαν όλοι παρακάτω.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον "Κούρμπε" και μέσα στον μήνα θα κάνει την κίνησή του για να τελειώσει κι αυτό το μέτωπο. Διότι δεν είναι το τελευταίο, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη βούληση αρκετά σύντομα να γίνουν πρόωρες επεκτάσεις συμβολαίων και προς τους Φώτη Ιωαννίδη και Γιώργο Βαγιαννίδη.

Μολονότι οι δικές τους υποθέσεις δεν... επείγουν, υπό την έννοια πως δεσμεύονται ο πρώτος έως το καλοκαίρι του 2024 κι ο δεύτερος έως το 2025, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλει να τους επιβραβεύσει με νέα συμβόλαια, απ’ την στιγμή που έχει αναβαθμιστεί κι ο ρόλος τους μέσα στην ομάδα και στο αγωνιστικό πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ