ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το "800άρι" συμβόλαιο στον Αϊτόρ που υπογράφει την επέκταση μέσα στο μήνα και η οψιόν του +1

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Στις 800.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους θα φτάσουν οι αποδοχές του Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό ενώ το νέο συμβόλαιο θα είναι τριετές (2+1) με την ενεργοποίηση του τελευταίου έτους ή όχι να εξαρτάται αποκλειστικά από τους πράσινους σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει τον προσεχή Ιούνιο, για την οποία σας είχε προϊδεάσει το SPORT24 από την Παρασκευή (3/2), είναι ίσως η πλέον σημαντική κι ευχάριστη είδηση εντός του "πράσινου" οργανισμού απ’ τις αρχές του 2023.

Κι επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά τη νίκη επί της Λαμίας (2-0) και την επιστροφή του Παναθηναϊκού στα τρίποντα, έπειτα από δύο σερί ήττες, αλλά και την εκ νέου αναρρίχησή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έστω και με ένα ματς περισσότερο, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει δικαστικώς το ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ και η υπόθεση με τα δοκάρια.

Οι συνθήκες ωρίμασαν με μεγάλη προσοχή κι αντίστοιχη ευαισθησία, διότι η όλη διαπραγμάτευση έγινε σε μία περίοδο όπου ο Καταλανός δίνει τον δικό του αγώνα για να επανέλθει υγιής στα γήπεδα, έπειτα απ’ τη ρήξη χιαστού αριστερού γονάτου που υπέστη στις 23 Οκτωβρίου, όμως στο τέλος έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν, για να ρίξει... άγκυρα ο Αϊτόρ στο "Γ. Καλαφάτης" και τα επόμενα χρόνια.

Η προφορική συμφωνία ανάμεσα στους ανθρώπους του "τριφυλλιού" και την πλευρά του 26χρονου άσου, επικυρώθηκε ουσιαστικά απ’ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (3/2), την ημέρα των 115ων γενεθλίων του συλλόγου κι όχι μέσα στο σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η αρχική πληροφόρηση.

Ο ατζέντης του Αϊτόρ, Αλμπέρτ Μποτίνες, ήρθε στην Αθήνα μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας (ήταν επιθυμία και των δύο πλευρών να μην βγουν πολλά πράγματα προς τα έξω μέχρι να κλειδώσει η διαπραγμάτευση) και και σε εκ του σύνεγγυς συνάντηση, τα έβαλε όλα κάτω μαζί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, μέχρι να βρεθεί η οριστική συμφωνία. Διότι αυτή ήταν και η ξεκάθαρη επιθυμία του Καταλανού εξτρέμ, να παραμείνει στον Παναθηναϊκό...

Η γενναία αύξηση και η συμφωνία της Παρασκευής (3/2)

Στην αρχή υπήρξε μία διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές όσον αφορά κάποια οικονομικά σημεία του νέου συμβολαίου, όμως κατόπιν προτάσεων κι αντιπροτάσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά σε όλα τα βασικά σημεία της επέκτασης της συνεργασίας τους.

Το νέο συμβόλαιο του Αϊτόρ θα περιλαμβάνει μία πολύ γενναία αύξηση, καθώς απ’ τις 450.000 ευρώ (που είναι προγραμματισμένο να πάρει στον τελευταίο χρόνο του τρέχοντας συμβολαίου του), οι αποδοχές του θα αγγίξουν τις 800.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Χώρια από κάποια συγκεκριμένα μπόνους στόχων (προσωπικών, αλλά κι ομαδικών) και συμμετοχών.

Από εκεί και πέρα, η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά επέκταση για 2+1 χρόνια. Ήτοι κλειστό συμβόλαιο έως το 2025 και προοπτική επέκτασης για άλλον ένα χρόνο (Ιούνιος 2026). Αυτή η ενεργοποίηση του "συν ένα", δεν θα έρθει μέσω κάποιου όρου (π.χ. αριθμού συμμετοχών), αλλά είναι αποκλειστικά ζήτημα του κλαμπ. Κοινώς είναι θέμα του Παναθηναϊκού -και μόνο- το πότε θα θελήσει να πατήσει το... enter στην επέκταση ενός ακόμη χρόνου της συνεργασίας του με τον Αϊτόρ έως το 2026.

Το νέο συμβόλαιο (αφού συνταχθεί κι οριστικοποιηθούν ορισμένοι μικροί όροι που εκκρεμούν ακόμα) αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο μήνα (εντός των επόμενων δύο εβδομάδων) με την έλευση του Αϊτόρ στην Αθήνα ή με ταξίδι ανθρώπων του "τριφυλλιού" στη Βαρκελώνη, προκειμένου να μην διακοπεί το πρόγραμμα αποκατάστασης που συνεχίζει (από τις 31/10) ο Καταλανός εξτρέμ στην πατρίδα του, για να επιστρέψει δυνατός στα γήπεδα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ