ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πάει στο Φάληρο "μισός", αλλά με ακλόνητη πίστη για την πρόκριση

Παναθηναϊκός: Πάει στο Φάληρο "μισός", αλλά με ακλόνητη πίστη για την πρόκριση
INTIME

Με πολλές κομβικές απουσίες (κορυφαία όλων ο Ιωαννίδης), αλλά ξεκάθαρο πλάνο και μεγάλη αποφασιστικότητα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (17/01, 21:00, COSMOTESPORTS 1HD) μία μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από απουσίες; Πολλές κι άκρως κομβικές! "Νοκ-άουτ" ο πρώτος σκόρερ και πλέον επιδραστικός παίκτης του απ’ την εκκίνηση της σεζόν, Φώτης Ιωαννίδης, στα "πιτς" οι Άνταμ Τσέριν και Φίλιπ Τζούριτσιτς με μυϊκά θέματα στον ορθό μηριαίο μυ ως ανέτοιμοι ακόμη για ένα τόσο έντονο κι απαιτητικό παιχνίδι σαν την αποψινή (17/1, 21:00, COSMOTESPORTS 1HD, Live από το SPORT24) κυπελλική ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Εκτός μάχης ακόμα κι ο Σεμπάστιαν Παλάσιος που "τρέχει" πλέον για την Τούμπα. Με μυϊκό πρόβλημα off κι ο Άλεξ Γερεμέγεφ που ελλείψει Ιωαννίδη θα μπορούσε να δώσει λύσεις μπροστά ερχόμενος απ’ τον πάγκο, συν τους μόνιμους απόντες Χόρντουρ Μάγκνουσον κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Τα δεδομένα δεν δείχνουν υπέρ του Παναθηναϊκού σ’ ένα απ’ τα πλέον σημαντικά και κομβικά ματς ως τώρα στη σεζόν, σ’ έναν "τελικό" και για τους δύο στη διοργάνωση, που μπορεί να μην δίνει κάτι περισσότερο από μία πρόκριση στους "8", αλλά έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο timing και για τους δύο.

Παρόλα αυτά, ωστόσο, στο "τριφύλλι" έχουν ακλόνητη πίστη πως μπορούν να τα καταφέρουν απόψε στο Φάληρο. Πίστη που μεγάλωσε απ’ την εμφάνιση και την πειστική εικόνα της ομάδας για 75' στο προ τριών ημερών ματς της "OPAP Arena", παρότι δεν συνοδεύτηκε απ’ το διπλό, πίστη που φροντίζει να τη μεταδίδει καθημερινά προς τους παίκτες του κι ο Φατίχ Τερίμ μαζί με το επιτελείο του.

Με τον Τούρκο τεχνικό να μην στέκεται στις απουσίες, αλλά να ζητάει απ’ όλους πνεύμα νικητή και μαχητική συμπεριφορά για να καταφέρουν να φύγουν νικητές απ’ το "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και το τιμ του (ως επί το πλείστον ο άμεσος βοηθός του κι αναλυτής, Μετίν Τσακίρογλου) αφιέρωσαν ξανά πολλές ώρες στη μελέτη των αδυναμιών του Ολυμπιακού, ειδικά στα μετόπισθεν, αλλά και στη συνολικά προβληματική ανασταλτική λειτουργία του.

Περιμένει έναν πολύ πιο επιθετικό Ολυμπιακό σε σχέση με το προ εβδομάδος παιχνίδι της Λεωφόρου, με πολύ πιο βασικές επιλογές, όμως ο ίδιος σκοπεύει να βγει και να παίξει ξανά το δικό του ποδόσφαιρο.

Με πίεση ψηλά στην πρώτη γραμμή του γηπέδου, καλούς χειριστές της μπάλας για κοντινές συνεργασίες πέριξ της περιοχής του Ολυμπιακού και δύναμη στη δύναμη σ’ όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες.

Οι επιλογές της ενδεκάδας

Για την ενδεκάδα δεν μπορεί να κάνει αυτή τη φορά και λόγω των απουσιών πολλές αλλαγές ή εκπλήξεις. Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά το που θα παίξει ο Γουίλιαν Αράο.

Αν δηλαδή ο Βραζιλιάνος θα παίξει ξανά στα μετόπισθεν έχοντας δίπλα του έναν εκ των Σένκεφελντ ή Γεντβάι ή αν οι δύο τελευταίοι θα συνθέσουν τούτη τη φορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά απ’ τον Γιούρι Λοντίγκιν κι ο Αράο θα "ανέβει" στο "6".

Στα άκρα της αμυντικής τετράδας δεξιά θα πάρει θέση ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ενώ αριστερά οι Χουάνκαρ και Φίλιπ Μλαντένοβιτς διεκδικούν τη θέση με τις ίδιες πιθανότητες. Στο "8" θα ξεκινήσει ο Τόνι Βιλένα, με τον Μπερνάρ Ντουάρτε στο "10", τον Ντάνιελ Μαντσίνι δεξιά κι έναν εκ των Μπένιαμιν Βέρμπιτς ή Αϊτόρ στα αριστερά.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός έκανε ένα απ’ τα καλύτερα παιχνίδια του στην "OPAP Arena", όμως είχε μικρές μυϊκές ενοχλήσεις το τελευταίο διήμερο. Αν είναι 100% έτοιμος, θα είναι και το φαβορί για να ξεκινήσει, ενώ ο Αντράζ Σπόραρ θα αποτελέσει τη (μοναδική) διαθέσιμη αιχμή του δόρατος.

Ο Τούρκος τεχνικός συμπεριέλαβε χθες για πρώτη φορά στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα συμπατριώτη του Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες του αγώνα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι "λαβωμένοι" Παλάσιος, Τσέριν, Τζούριτσιτς οι οποίοι συνέχισαν χθες (16/1) με ατομικά προγράμματα, ενώ οι Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν έκαναν θεραπείες.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (17/1) δεύτερο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν, Φικάι και Κυριόπουλος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ