ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: O "τιμωρημένος" με τον Απόλλωνα Σάρλια παίζει με τον ΠΑΣ

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια στο ματς Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 7 Νοεμβρίου 2021
Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια στο ματς Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 7 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Γιατί -βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ- ο Σάρλια έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι αναβλήθηκε το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τo SPORT24 εξηγεί γιατί -βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ- ο Σάρλια έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι αναβλήθηκε το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Η αναβολή του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για τη 14η αγωνιστική της Super League, μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού που προέκυψαν στην "Ελαφρά Ταξιαρχία", δημιουργεί μία σειρά κι από άλλα "θέματα", πέραν του πότε θα οριστεί εκ νέου το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κυρίως στον προγραμματισμό των επόμενων αγώνων και τι ισχύει πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα είχε δηλώσει (από τις 24 Νοεμβρίου) στη Super League τον Ζβόνιμιρ Σάρλια για να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής μετά την 4η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στον αγώνα της 22ας Νοεμβρίου με τη Λαμία. Στο πλάνο προετοιμασίας δηλαδή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο 25χρονος στόπερ δεν υπολογιζόταν.

Το ερώτημα λοιπόν που "γεννάται" είναι "...τι ισχύει πλέον με την περίπτωση του Σάρλια"; Η ποινή του Κροάτη αμυντικού θα μεταφερθεί στον επόμενο αγώνα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ήτοι στο κυριακάτικο (19/12) παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου ή θα τον "ακολουθήσει" για το συγκεκριμένο ματς με τον Απόλλωνα κι ως εκ τούτου θα είναι διαθέσιμος στα σχέδια του Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι με τους Γιαννιώτες;

Η... απάντηση έρχεται σε απόλυτο βαθμό απ’ το άρθρο 7-παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) παρ. 4δ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αποσαφηνίζει πως ο Σάρλια παραμένει τιμωρημένος για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όποτε αυτό οριστεί στη συνέχεια απ’ τη Λίγκα. Συγκεκριμένα το 4δ του άρθρου 7 του Π.Κ. αναφέρει:

"Για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι ποινές αποκλεισμού που επιβάλλονται με τις διατάξεις του εδαφίου αυτού, εκτίονται στις τέσσερις (4) επόμενες αγωνιστικές ημέρες, από την ημέρα του αγώνα που ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε την τέταρτη ή έβδομη (κ.ο.κ.) παρατήρηση. Η επιλογή των αγωνιστικών ημερών γίνεται από την ομάδα του ποδοσφαιριστή, η οποία υποχρεούται, εντός 60 (SL1) ωρών από την αυτοδίκαιη τιμωρία, να δηλώσει με έγγραφο ή ηλεκτρονική αλληλογραφία (mail) στη διοργανώτρια την αγωνιστική (ή αγωνιστικές) ημέρα (ες) που θα εκτιθεί η ποινή. Η έκτιση της ποινής, με τις ως άνω προϋποθέσεις, ισχύει, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστικά για τους αγώνες που δηλώθηκαν από την Π.Α.Ε. ανεξαρτήτως πότε αυτοί θα διεξαχθούν".

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, εάν ο Σάρλια είχε -επί παραδείγματι- αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, η τιμωρία της κόκκινης κάρτας θα τον "ακολουθούσε" πλέον στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εντούτοις, απ’ τη στιγμή που στην προκειμένη περίπτωση είχε δηλωθεί για να εκτίσει ποινή 4 κίτρινων καρτών, θα μείνει τιμωρημένος για το παιχνίδι που δηλώθηκε εξαρχής και δεν θα παίξει στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όποτε κι αν γίνει.

Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για δύο παίκτες των "κυανόλευκων", τους Άντονι Φατιόν και Χρήστο Λισγάρα οι οποίοι είχαν δηλωθεί απ’ τον Απόλλωνα για να εκτίσουν τις ποινές τους στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες δεν θα αγωνιστούν σ’ αυτό το ματς, σαν έρθει η ώρα να διεξαχθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ