THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός: Καμία αλλαγή στο στάτους και στην επιθυμία του Μαουρίσιο να αποχωρήσει

Ο Μαουρίσιο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ για τη Super League Interwetten.
Ο Μαουρίσιο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ EUROKINISSI

Παρά τα περί του αντιθέτου φημολογούμενα, ούτε κανείς από τον Παναθηναϊκό ούτε και ο Μαουρίσιο δείχνουν διάθεση έστω για εξέταση συνθηκών για επέκταση της συνεργασίας τους και όλα δείχνουν πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν σε εξαιρετικό κλίμα στο τέλος της σεζόν, με τον Βραζιλιάνο να οδεύει προς Αραβία, όπου και θα βρει το βασιλικό συμβόλαιο που κυνηγάει από πέρυσι.

Στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, ζητήθηκε από τον Μαουρίσιο να φέρει πρόταση και να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Η πρόταση ήρθε, ο Ιβάν Γιόβανοβιτς σήκωσε απαγορευτικό, ο Βραζιλιάνος έμεινε, παρότι είχε ζητήσει και αυτός να γίνει δεκτή αφού οικονομικά του εξασφάλιζε ακόμη και τα… εγγόνια του.

Στην περασμένη, χειμερινή μεταγραφική περίοδο, το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο "Μάουρι" ζήτησε και πάλι να αποχωρήσει επικαλούμενος μια ακόμη εξαιρετική πρόταση από την αραβική χερσόνησο, ο Γιοβάνοβιτς αυτή τη φορά ήταν πιο διαλλακτικός, το club όμως δεν αποδέχτηκε την αξίωση του Βραζιλιάνου να αποδεσμευτεί ουσιαστικά χωρίς οικονομικό αντίτιμο και έτσι και πάλι, δεν προχώρησε τίποτα.

Footballbusiness. Συμβαίνουν αυτά. Συνήθως αφήνουν σημάδια, στην προκειμένη περίπτωση δεν άφησαν κανένα. Απόλυτα επαγγελματίας ο 34χρονος μέσος, συνέβαλλε καταλυτικά με την στάση, τη συμπεριφορά και τη συνδρομή του στην αγωνιστική εξέλιξη των πράσινων.

Σε τέτοιο μάλιστα σημείο που πρόσφατα κυκλοφόρησαν σενάρια βάσει των οποίων ο Γιοβάνοβιτς είχε εισηγηθεί στη διοίκηση του Παναθηναϊκού να γίνει τουλάχιστον μια προσπάθεια για την παραμονή του Μαουρίσιο και την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Σενάρια που μοιάζουν αβάσιμα. Πρώτον γιατί ο ίδιος ο "Μάουρι" δεν γνωρίζει το παραμικρό σχετικά με μια τέτοια ενημέρωση προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού (αν αυτή έχει γίνει), δεύτερον γιατί αυτονόητα δεν του έχει μεταφερθεί και το παραμικρό αρμοδίως.

Τρίτο – και πιθανώς σημαντικότερο – το γεγονός πως έχει ομάδες από την αραβική χερσόνησο, οι οποίες μπορούν να του προσφέρουν τις αποδοχές που ζητάει για το τελευταίο, μεγάλο, συμβόλαιο της καριέρας του, αποδοχές που δεν θα βρει πουθενά αλλού. Ο ίδιος και η οικογένειά του, εδώ και καιρό, έχουν αποδεχτεί την προοπτική της μετακόμισης στη συγκεκριμένη περιοχή, απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τον λόγο που αυτή θα γίνει.

Συνεπώς, εφόσον οικονομικά και ανθρώπινα το ζύγι κοντεύει να… σπάσει, μοιάζει αν όχι αδύνατο, έστω απίθανο να υπάρξει η οποιαδήποτε ανατροπή. Και αυτή δεν αφορά τον Παναθηναϊκό, αφού στους "πράσινους" γνωρίζουν πως ακόμη και να ήθελαν (που δεν προκύπτει από πουθενά πως υπάρχει σχετική εισήγηση από οποιονδήποτε) δεν μπορούν να ανταγωνιστούν - και ορθώς… - το επίπεδο των προσφορών που έχει αποφασίσει να κυνηγήσει ο Βραζιλιάνος, ελεύθερος πλέον, στην Αραβία.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ