ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ότο:"Να υπερασπιστούμε την 1η θέση"

Ότο:"Να υπερασπιστούμε την 1η θέση"
Ρεχάγκελ

Καρδιά και μυαλό ζήτησε ένα 24ωρο πριν από τον κρίσιμο αγώνα με τη Νορβηγία στο Όσλο, ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η Εθνική θα πρέπει να υπερασπιστεί την πρωτιά στον όμιλο και πρόσθεσε ότι και η ισοπαλία μπορεί να είναι...λίγη.
"Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Είμαστε πρώτοι και θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτή τη θέση. Ολοι γνωρίζουν μαθηματικά, μπορούν να κάνουν πρόσθεση. Επομένως γνωρίζουν ότι η Νορβηγία πρέπει να νικήσει εμάς. Ακόμη και η ισοπαλία μπορεί να είναι λίγη. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι και οι φίλαθλοι θα το ζήσουν. Εμείς περιμένουμε από την ομάδα να συμπεριφερθεί ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατήσει. Πρέπει να παίξουμε με καρδιά, αλλά προπάντων με μυαλό", ανέφερε πιο χαρακτηριστικά.

Όταν εξάλλου ρωτήθηκε για τη δήλωση του προπονητή της Νορβηγίας, ότι ο Γερμανός φοβάται να αποκαλύψει την ενδεκάδα και είναι "πονηρή αλεπού", ο Ρεχάγκελ, απάντησε: "Ελεύθερος άνθρωπος είναι και κάνει ότι θέλει".

Στην συνέχεια εξάλλου δεν θέλησε να πει πολλά για τα πλάνα του, αναφέροντας: "Οσον αφορά τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού δεν θέλω να πω τίποτα. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα, έχουμε κάνει τα πλάνα μας, αλλά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο".

Ακόμη για το αν το γεγονός ότι η Εθνική είναι πρώτη στον όμιλο, είναι ένα στοιχείο που θα κάνει τους παίκτες να αγωνιστούν χωρίς άγχος, ο Γερμανός απάντησε: "Οταν ξεκινήσει το παιχνίδι οι παίκτες δεν σκέφτονται τους βαθμούς. Εκείνο που μετράει είναι να έχουν σωστές επιλογές μέσα στο γήπεδο. Θέλω να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη μετά το παιχνίδι και να μπορούν να πουν, ναι τα έδωσα όλα".

Παράλληλα μιλώντας για τον αυριανό αντίπαλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, είπε: "Η Νορβηγία είναι μια ομάδα που παίζει καλά. Μαχητική, καλή στο ψηλό παιχνίδι, με ομοιογένεια, διαθέτει παίκτες που παίζουν αρκετό διάστημα μαζί".

Μάλιστα ρωτήθηκε και για το αν η Νορβηγία, όπως η Ελλάδα, μπορεί ποτέ να πάρει το Euro και τόνισε: "Στον αθλητισμό όλα γίνονται. Αν προκριθεί στην τελική φάση όλα μπορούν να συμβούν. Ας μην κάνουμε όμως το επόμενο βήμα. Αυτή τη στιγμή παίζετε ακόμη η προκριματική φάση".










TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ