ΗΡΑΚΛΗΣ

OΣΦΠ-Ηρακλής 3-1

OΣΦΠ-Ηρακλής 3-1
ολυμπιακος πανηγυρικο

Ο ΟΣΦΠ νίκησε 3-1 τον Ηρακλή, τερμάτισε 1ος και περιμένει την απόφαση του CAS για να στεφθεί πρωταθλητής

Η "ισχύουσα" βαθμολογία το ίδιο λέει. Θα έχει την ίδια γνώμη και το CAS; Θα το ξέρουμε την Δευτέρα, από την απόφαση η οποία θα εκδοθεί στην Λωζάννη. Το 3-1 κόντρα στον Ηρακλή βρήκε παίκτες και οπαδούς του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν με την επωδό "να’τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές". Οψόμεθα... εις Ελβετίαν!
Φιέστα, όπως την ξέραμε, δεν έγινε, αλλά οι πανηγυρισμοί κράτησαν αρκετή ώρα. Οι "ερυθρόλευκοι" είπαν "όλε" με τους οπαδούς τους, μπήκαν για λίγο στα αποδυτήρια και ξαναβγήκαν. Μαζί με τα παιδιά τους, μαζί με όσους δεν μπορούσαν να αγωνιστούν (Κοβάτσεβιτς, Λεντέσμα και λοιποί). Μπελούτσι και Νούνιες με μια σημαία της Αργεντινής πήραν τον Γκαλέτι που κρατούσε ένα καπνογόνο και ο άτυπος γύρος του θριάμβου, ολοκληρώθηκε μέσα σε αποθέωση.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης από τα επίσημα χειροκροτούσε κι αυτός. Έφυγε, πάντως, και δεν πρόλαβε να ακούσει το "Τάκη ψυχάρα Ολυμπιακάρα" που αφιέρωσαν οι οπαδοί στον Τάκη Λεμονή. Αλλά, μεταξύ μας. Όλοι κρατάνε μια πισινή και για την Δευτέρα...

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86' Πάντος), Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (73' Νούνιες), Μήτρογλου, Λούα Λούα (82' Μπελούτσι), Τζόρτζεβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Μπαντής, Περπερίδης (46' Μαλαγκένιο), Γιαννούλης (54' Μαυρογενίδης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης (80' Ασλανίδης), Μάρκες, Ααρον, Γιάντσης, Γκαρσία, Κομβολίδης.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Μάρκες, Περπερίδης, Γιαννούλης
Με μια ματιά
Δέκα λεπτά περίμενε να "ζεσταθεί" ο Ολυμπιακός, για να ξεκινήσει να πιέζει τον αντίπαλό του. Από το σουτ του Στολτίδη στο 10΄, οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν να πιέζουν, πηγαίνοντας αρκετές φορές από τα πλάγια, κυρίως από τα αριστερά όπου εκτός των Τζόρτζεβιτς-Λεονάρντο, έβγαινε και ο Λούα Λούα δημιουργώντας "καταστάσεις" και ευκαιρίες.

Σχεδόν ανά δυο λεπτά, οι Πειραιώτες έφταναν στην περιοχή με κορυφαία την φάση του 23΄όταν ο Πατσατζόγλου βρήκε με κάθετη πάσα τον Μήτρογλου, που έφυγε μόνος του αλλά λίγο πριν τον τερματοφύλακα πλάσαρε ...άουτ!

Η εξέδρα δυσφόρησε, αλλά στο 25΄σηκώθηκε στο πόδι, καθώς ο Λούα Λουά διεκδίκησε και κέρδισε τη μπάλα από τον Κατσαμπή, πάσαρε στον Μήτρογλου που αφού καθυστέρησε στην πρώτη προσπάθεια, δεν άφησε χαμένη τη δεύτερη ευκαιρία. Όταν δηλαδή οι αμυντικοί του Ηρακλή δεν πρόλαβαν να διώξουν κι ο νεαρός φορ έγραψε το 1-0.

Εφτά λεπτά αργότερα (32) ο Λούα Λούα, έδινε με τη μία στο Λεονάρντο που έστειλε τη μπάλα συστημένη στον Μήτρογλου. Ο "μικρός" κοντρόλαρε (οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι) και έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν η στιγμή να ακουστεί το πρώτο σύνθημα κατά του Ριβάλντο, που... απαντούσε με τον τρόπο του από το ΟΑΚΑ, όταν σκόραρε για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Αυτό ουδόλως πτόησε την εξέδρα που άρχισε την συνθηματολογία και παραλίγο να πανηγυρίσει το τρίτο γκολ στο 44 όταν ο Ζεβλάκοβ σε μια καταπληκτική κούρσα, έκοψε τη μπάλα, έφυγε προς την περιοχή κι αφού δέχθηκε την ωραία σέντρα του Τζόρτζεβιτς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Θα ήταν ένα καταπληκτικό γκολ.

Απέναντι στον σοβαρό (και αρκετά κεφάτο) Ολυμπιακό, ο Ηρακλής έμεινε μάλλον σε ρόλο κομπάρσου. Ένα κερδισμένο κόρνερ και μια (μόνο) φάση, όταν ο Γιάντσης βρέθηκε ξεμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά σημάδεψε άουτ, ήταν όλη κι όλη η αντίδρασή του σε σαράντα πέντε λεπτά...

Το τρίτο γκολ έλυσε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το ποιος θα έπαιρνε τη νίκη, καθώς στο 50 μετά το σόλο του Γκαλέτι, ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ. Ο Τζόρτζεβιτς ανέλαβε την "εκτέλεση" το τείχος δεν λειτούργησε καλά και με λίγο μπιλάρδο γινόταν το 3-0. Το γήπεδο έβγαζε την ετυμηγορία του: "Άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά".

Κάπως έπρεπε, όμως, να απαντήσει κι ο Ηρακλής. Στο 60΄το κόρνερ του Γιάντση ήταν καλοχτυπημένο, ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε να διώξει με κεφαλιά και ο Μαλαγκένιο "νίκησε" τον Νικοπολίδη. Ο "Τόρο" θέλησε να πάρει το "αίμα του πίσω" δυο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του όμως αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να κατεβάζει ταχύτητες, με τον Ηρακλή να ανεβαίνει πιο ψηλά και να δημιουργεί κάποια προβλήματα, όχι για πολύ όμως. Στο 67 ο Ραούλ Μπράβο βρέθηκε σε θέση βολής, από το κόρνερ του Τζόρτζεβιτς, αλλά δεν χρίστηκε σκόρερ γιατί ο Στολτίδης... έβαλε, χωρίς λόγο το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να "περιμένει" τον Ηρακλή, κάτι που δεν άρεσε στην εξέδρα, ιδίως στη φάση του 78΄όταν ο Ααρόν έκανε την άμυνα των γηπεδούχων άνω-κάτω. Δεν υπήρχε, όμως, άλλη φάση. Καθώς οι Πειραιώτες έλεγξαν τη μπάλα, δεν είχαν παρά να περιμένουν τη λήξη του ματς και να γιορτάσουν μαζί με τον κόσμο τους, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Παμπορίδη. Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκαν άπαντες. Πιο πολύ ο Λουα Λουα, που έμεινε μόνος απέναντι στην "Θύρα 7" να τραγουδάει με τους οπαδούς...

*Ο Κώστας Μήτρογλου αναδείχθηκε Vodafone MVP του αγώνα με τον Ηρακλή, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στη νίκη με 3-1.
Συνέντευξη Τύπου
Χοσέ Σεγκούρα (προπονητής Ολυμπιακός): "Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Παίξαμε με δύναμη και μυαλό και πετύχαμε τελικά τον σκοπό μας απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Αισθάνομαι πολύ καλά και ήρεμος. Ήξερα ότι καθήκον μου ήταν να βοηθήσω την ομάδα. Ήξερα ότι έπρεπε να προσφέρω σε αυτή την ομάδα και αυτό προσπάθησα να κάνω.

Είναι μία κατάσταση για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η δική μας δουλειά ήταν να κερδίζουμε και να αποδείξουμε ότι ο Ολυμπιακός αξίζει να είναι στην πρώτη θέση. Όποια κι αν είναι η απόφαση εμείς πρέπει να την δεχθούμε γιατί δεν γίνεται να κάνουμε κι αλλιώς.

Ο Ολυμπιακός αποτελείται από παίκτες που έχουν επαγγελματισμό. Περάσαμε δύσκολες στιγμές και τώρα είναι λογικό να χρειαζόμαστε κάποια χαλάρωση. Στην συνέχεια όμως θα προετοιμαστούμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Θα προσπαθήσουμε αναμφίβολα να διεκδικήσουμε και το κύπελλο.

Δεν έχει προκύψει κάτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και δεν θα έχω πιστεύω κάποιο πρόβλημα, όμως προς το παρών δεν έχουμε κουβεντιάσει κάτι. Δεν πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα στον τελικό του κυπέλλου γι΄ αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παίξει ρόλο ούτε από την πλευρά του Ολυμπιακού, ούτε από την δική μου".











Άνχελ Πεντράθα (προπονητής Ηρακλής): "Κερδίσαμε πολλά την σημερινή μέρα. Με την συμμετοχή του Ασλανίδη, του Μπαντή και κάποιων άλλων νέων παιδιών κερδίσαμε πολλές εμπειρίες σαν ομάδα. Άλλωστε σαν ομάδα σκοπός μας και στόχος είναι να γίνουμε μεγάλοι και να φθάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό για το φετινό πρωτάθλημα και εύχομαι να έχει και ευρωπαϊκές επιτυχίες την επόμενη χρονιά.

Για εμάς η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική, από την στιγμή που παραμείναμε στην κατηγορία μέσα από αρκετές δυσκολίες. Την επόμενη σεζόν είναι σίγουρο ότι θα βάλουμε ψηλότερα τον πήχη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νεανική και καλή ομάδα.

Για μία ακόμη φορά πρέπει να αποχαιρετήσουμε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και έναν εξαιρετικό άνθρωπο όπως είναι ο Ηλίας Πουρσανίδης για τον οποίο εύχομαι το καλύτερο δυνατό από εδώ και πέρα στην ζωή του.

Είναι λυπηρό να τελειώνει το πρωτάθλημα και να περιμένουμε μία δικαστική απόφαση για να δούμε ποίος θα είναι τελικά ο πρωταθλητής".





Όλα τα λεφτά...
Η κούρσα του Ζεβλάκοβ στο 45. Αν έβαζε και το γκολ, θα ήταν ό,τι καλύτερο. Το ένστικτο του Μήτρογλου, επίσης. Σπουδαίος σκόρερ. Φυσικά και η αποθέωση που γνώρισε ο Ηλίας Πουρσανίδης όταν στο 80΄αντικαταστάθηκε από τον Πεντράθα και ολόκληρο το γήπεδο τον καταχειροκρότησε στο τελευταίο του ενσταντανέ μέσα στα γήπεδα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την διπλή ολιγωρία του Κατσαμπή στη φάση του πρώτου γκολ. Ίσως και την εμμονή είτε του Γκαλέτι, είτε του Λουα Λουα να σκοράρουν σε φάσεις όπου θα μπορούσαν να παίξουν τη μπάλα με τη μία...
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
(Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
(Άνχελ Πεντράθα): Μπαντής, Περπερίδης, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης, Άαρον, Μάρκες, Γκαρσία, Κομβολίδης, Γιάντσης.
Σχόλιο
Ο Ηλίας Πουρσανίδης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από την διοίκηση του Ολυμπιακού, στο τελευταίο ματς της καριέρας του.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Γ.Καραισκάκης"
Διαιτητής: Β.Παμπορίδης
Βοηθοί: Δ.Ιτσκος, Δ.Μπιτσίδης
Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Μήτρογλου, Λούα Λούα
Πιθανή ενδεκάδα Ηρακλής: Μπαντής, Περπερίδης, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Γιαννούλης, Μάρκες, Πουρσανίδης, Γκαρσία, Ααρόν, Γιάντσης, Κομβολίδης



1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα οι παίκτες του Ηρακλή και το παιχνίδι ξεκινά.
1' Σουτ Ηρακλής Άαρον
Μακρινό σουτ από τον Άαρον, ο Νικοπολίδης δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει την μπάλα.
4' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ωραία ατομική ενέργεια από τον Λουά Λούα που μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, κάνει το σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαντή.
5' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μάρκες
11' Σουτ Ολυμπιακός Στολτίδης
Εξαιρετικό σουτ του Στολτίδη λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπαντής διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
14' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ραούλ Μπράβο
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαλέτι, ο Ραούλ Μπράβο μέσα από την περιοχή έκανε απευθείας το σουτ, όμως η μπάλα περνάει αρκετά άουτ.
16' Σουτ Ολυμπιακός Στολτίδης
Άλλο ένα καλό σουτ από τον Στολτίδη, όμως ο Μπαντής πέφτει και μπλοκάρει.
19' Ευκαιρία Ολυμπιακός Γκαλέτι
Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Γκαλέτι που μπάνει από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή κάνει το σουτ όμως ο Μπαντής διώχνει σε κόρνερ.
21' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ωραία πάσα του Τζόρτζεβιτς, ο Λούα Λούα μπαίνει στην περιοχή δεν κάνει καλά όμως το σουτ,με τον Μπαντή να διώχνει.
23' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Περπερίδης
23' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Έξαιρετική σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Μήτρογλου πιάνει την κεφαλιά με την πλάτη στο τέρμα, όμως η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.
24' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ύστερα από ωραία πάσα του Πατσατζόγλου, ο Μήτρογλου βγαίνει τετ α τετ με τον Μπαντή, όμως το σουτ του δεν ήταν καθόλου καλό.
26' Γκολ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ο Λούα Λούα κλέβει την μπάλα από τον Κατσαμπή πασάρει στον Μήτρογλου που μέσα από την περιοχή κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει σε σώματα, καταλήγει και πάλι στον Μήτρογλου που σε άδεια εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
30' Κεφαλιά Ηρακλής Κατσαμπής
Ύστερα από κόρνερ, ο Κατσαμπής καταφέρνει να πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει έξω από την εστία του Νικοπολίδη.
33' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ο Λούα Λούα πασάρει στον Μήτρογλου που κάνει ένα ωραίο συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα περνάει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Μπαντή.
39' Γκολ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Σέντρα ακριβείας του Λεονάρντο από τα αριστερά, ο Μήτρογλου μέσα από την μικρή περιοχή, κοντρολάρει την μπάλα κάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα στην εστία του Ηρακλή για δεύτερη φορά.
40' Ευκαιρία Ηρακλής Γιάντσης
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, με τον Γιάντση να κάνει απευθείας το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
45' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ζεβλάκοβ
Τρομερή ατομική ενέργεια από τον Ζεβλάκοβ που ξεκινάει μια κούρσα από την άμυνα, πασάρει στον Λούα Λούα εκείνος με την σειρά του δίνει στον Τζόρτζεβιτς που σεντράρει στον Ζεβλάκοβ το σουτ του οποίου όμως περνάει άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μαλαγκένιο παίρνει την θέση του Περπερίδη.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαλαγκένιο
50' Γκολ Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον στο τείχος και καταλήγει στην εστία του Μπαντή.
54' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μαυρογενίδης παίρνει την θέση του Γιαννούλη.
57' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αισθητά μετά το γκολ του Τζόρτζεβιτς.
61' Γκολ Ηρακλής Μαλαγκένιο
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μαλαγκένιο παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και μειώνει σε 3-1.
62' Ευκαιρία Ολυμπιακός Τοροσίδης
Καλή εκτέλεση κόρνερ του Τζόρτζεβιτς, ο Τοροσίδης πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Γιαντσής καταφέρνει να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή.
68' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ραούλ Μπράβο
Ύστερα από κόρνερ ο Μπαντής κάνει λανθασμένη έξοδο, ο Ραούλ Μπράβο κάνει σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
73' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Νούνιες παίρνει την θέση του Γκαλέτι.
74' Σουτ Ηρακλής Παπαζαχαρίας
Μακρινό σουτ από τον Παπαζαχαρία, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
76' Σουτ Ηρακλής Γκαρσία
Ωραία προσπάθεια από τον Μάρκες που από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή αποφεύγει τον Λεονάρντο κάνει το σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
80' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ασλανίδης παίρνει την θέση του Πουρσανίδη που καταχειροκροτείται από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, στο τελευταίο του παιχνίδι της καριέρας του.
82' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπελούτσι περνάει στην θέση του Λούα Λούα.
85' Ευκαιρία Ολυμπιακός Νούνιες
Έξυνπνη σέντρα σουτ από δεξιά πλάγια θέση του Νούνιες η μπάλα περνάει άουτ.
86' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Πάντος παίρνει την θέση του Τοροσίδη.
89' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +2 λεπτά
92' Λήξη αγώνα
Πανηγυρικό κλίμα στο Καραϊσκάκη καθώς ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει την απόφαση του CAS για να κατακτήσει το 36ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ