ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομοσπονδία Αργεντινής: "Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας"

Οι παίκτες της Αργεντινής αποχωρούν από το γήπεδο λίγο πριν την οριστική διακοπή της αναμέτρησής τους με την Βραζιλία | 5 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Αργεντινής αποχωρούν από το γήπεδο λίγο πριν την οριστική διακοπή της αναμέτρησής τους με την Βραζιλία | 5 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Τη δυσαρέσκειά της για την εισβολή της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο γήπεδο και τη διακοπή του αγώνα με την Βραζιλία εξέφρασε η ομοσπονδία της Αργεντινής, τονίζοντας πως η αποστολή της αλμπισελέστε τήρησε όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το ντέρμπι της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 πέρασε στην ιστορία ως το πλέον επεισοδιακό παιχνίδι στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, ας διήρκεσε παρά μόνο μερικά λεπτά.

Αιτία η ξαφνική διακοπή της αναμέτρησης έπειτα από είσοδο στον αγωνιστικό χώρο μελών της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας, οι οποίοι επικαλέστηκαν μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της χώρας από τέσσερις ποδοσφαιριστές της Αργεντινής (οι Λο Σέλσο, Μπουεντία, Μαρτίνες και Ρομέρο εισήλθαν στη χώρα κατά παράβαση του νόμου που απαγορεύει μη Βραζιλιάνους πολίτες να ταξιδεύουν στη Βραζιλία, αν τις προηγούμενες 14 μέρες έχουν βρεθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Ιρλανδία, Ινδία ή Νότια Αφρική).

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν τεράστια, με τους παίκτες της Αργεντινής να αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι από το γήπεδο και λίγες ώρες αργότερα να μπαίνουν σε αεροπλάνο και να εγκαταλείπουν τη χώρα, αφήνοντας την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής και την FIFA να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, παίρνοντας απόφαση για την τύχη της αναμέτρησης.

Από την πλευρά της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής δεν άφησε έτσι το θέμα και μέσω γραπτής ανακοίνωσης ξεκαθάρισε πως όλα τα μέλη της αλμπισελέστε, που ήταν στην Βραζιλία από την περασμένη Παρασκευή (3/9) τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ τόνισε πως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια των Αρχών της Βραζιλίας απέναντι στους παίκτες που προέρχονταν από την Αγγλία.

"Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και τη Βραζιλία στο Σάο Πάουλο. Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 20:00 στις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την CONMEBOL για τη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Μετά την έκθεση από τους αρμόδιους της CONMEBOL και τον διαιτητή, θα προωθήσουμε τις πληροφορίες στα αρμόδια τμήματα της FIFA. Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια που υποβαθμίζουν το ευ αγωνίζεσθαι μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ