ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο "αήττητος" Άκπομ, τα "σφυριά" και ο Δικέφαλος

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το δημοσίευμα της "Daily Mail" για το ενδιαφέρον της Γούεστ Χαμ για τον Τσούμπα Άκπομ έχει πυροδοτήσει μεγάλη συζήτηση γύρω από τον Άγγλο επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Νέα δημοσιεύματα και αναφορές στον βρετανικό Τύπο κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο επιστροφή του στο Λονδίνο όχι για τους "κανονιέρηδες" που του έδειξαν την πόρτα της εξόδου μετά την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά για τη Γουέστ Χαμ, την ομάδα που η έδρα της βρίσκεται δίπλα στην γειτονιά που μεγάλωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στην ανατολική πλευρά της αγγλικής πρωτεύουσας.

Τα επιτεύγματα του Τσούμπα Άκπομ συγκρίνονται με αυτά της Άρσεναλ του 2004 που κατέκτησε αήττητη το τίτλο στην Αγγλία και γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο Άγγλος φορ βοήθησε με τα έξι γκολ που πέτυχε τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα με 24 νίκες και μόλις έξι ισοπαλίες.

ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΓΚΕΡ

"Ο Άκπομ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Άρσεναλ, ωστόσο μοιράζεται κάτι κοινό με ποδοσφαιριστές θρύλους όπως ο Τιερί Ανρί, ο Ντένις Μπέργκαμπ, ο Σολ Κάμπελ και Πατρίκ Βιεϊρά", γράφουν οι Άγγλοι που εκτιμούν ότι τα "σφυριά" είναι έτοιμα να καταθέσουν πρόταση στον ΠΑΟΚ -που απέκτησε τον Άκπομ δίνοντας 900 χιλιάδες λίρες πέρυσι το καλοκαίρι στους κανονιέρηδες- προσφέροντας το ποσό των 5 εκατομμυρίων λιρών (σσ: περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ).

Ιδιαίτερες αναφορές υπάρχουν στον Αρσέν Βενγκέρ που πίστευε στις προοπτικές του ποδοσφαιριστή που εντάχθηκε από έξι χρονών στις ακαδημίες της Άρσεναλ και τονίζεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεονός πως ο Άκπομ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ομάδα μόνο όταν ο Ουνάι Έμερι αντικατέστησε το Γάλλο τεχνικό.

ΣΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Η ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ

Τα όλα όσα κολακευτικά γράφονται στην Αγγλία για τον Άκπομ δείχνουν ότι το διαφαινόμενο ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ έχει βάση πολύ περισσότερο από την στιγμή που η ενδεχόμενη πρόταση που ετοιμάζονται να κάνουν τα "σφυριά" προέκυψε μετά τα 4 γκολ που πέτυχε ο νεαρός επιθετικός στο φιλικό με την Φορτούνα Σιτάρντ.

Το θέμα είναι πως πρόκειται να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ, στην περίπτωση που πράγματι φτάσει στα γραφεία του μια πρόταση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον ποδοσφαιριστή μέχρι την Πέμπτη που εκπνέει η προθεσμία για μεταγραφές στην Αγγλία. Θα είναι διατεθειμένοι οι άνθρωποι του Δικεφάλου να διαπραγματευθούν την παραχώρηση του εν μέσω των δύο αγώνων με τον Άγιαξ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συμβόλαιο του Άκπομ με τον ΠΑΟΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2021 και πως σε αυτό υπάρχει ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του στα 10 εκατομμύρια ευρώ, όσα πήρε ο Δικέφαλος από τη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ