ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κατάρες, ξόρκια και άλλες σκοτεινές ιστορίες

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πως ο ΠΑΟΚ ξόρκισε το "καταραμένο" ΟΑΚΑ και ποιοι είναι οι παίκτες του που ακόμη επηρεάζονται από την αρνητική αύρα που έχει το Ολυμπιακό Σταδιο στον "Δικέφαλο".

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έθεσε θέμα έδρας του τελικού κυπέλλου Ελλάδας στις συσκέψεις των τελευταίων ημερών που έγιναν στην ΕΠΟ αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον η…κατάρα του ΟΑΚΑ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν υφίσταται.

Η «κατάρα» αυτή που ήθελε τον ΠΑΟΚ να χάνει, συνήθως με κατεβασμένα τα χέρια, στους αγώνες που έδινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, έσπασε ίσως με τον πιο ηχηρό τρόπο με την νίκη του επί της ΑΕΚ στον περυσινό τελικό. Ο ΠΑΟΚ που πριν από αυτόν είχε χάσει όλους τους τελικούς που έδωσε στο γήπεδο αυτό, που μετρούσε μόλις 6 νίκες, 10 ισοπαλίες και 49 ήττες με όποιον αντίπαλο και να έπαιξε, πλέον είναι αήττητος σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια έχοντας μια νίκη επί της ΑΕΚ στον περυσινό τελικό, μια νίκη επί του Παναθηναϊκού και μια ισοπαλία στο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο 1-1.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΜΠΑ

Βέβαια οι…κατάρες αφήνουν πάντα μια αρνητική αύρα πίσω τους και αυτή μάλλον έχει επηρεάσει το Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Δικέφαλου έχει αποβληθεί και στα δύο παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ, τόσο σε αυτό με την ΑΕΚ, όσο και αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα η αποβολή του σε αυτό με την Ένωση ήταν καθοριστική και στην εξέλιξη του αγώνα καθώς άλλαξε εντελώς η εικόνα του παιχνιδιού από τη στιγμή που έφυγε για τα αποδυτήρια. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί ήδη από το 10’ και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα μέχρι το 32΄όταν αποβλήθηκε ο Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το Δανό Τίλγκααρντ. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα του Λουτσέσκου πιέστηκε και η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74΄με τον Πόνσε.

Η αποβολή του Ζαμπά δεν ήταν τελικά καθοριστική στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε αποβλήθηκε στο 71’ και ενώ ο Δικέφαλος προηγούνταν με 2-0. Μάλιστα ο ίδιος είχε ήδη σκοράρει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και πάλι Δανός ήταν αυτός που τον απέβαλε για χτύπημα στο Κολοβέτσιο πάνω στη φάση, αυτή την φορά με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η "ΚΑΤΑΡΑ" ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Ο Λουτσέσκου δεν έχει κρύψει ότι είναι προληπτικός και το πιθανότερο είναι να το σκεφτεί δύο φορές πριν επιλέξει το Λέο Ζαμπά για την ενδεκάδα του Σαββατιάτικου τελικού. Πολύ περισσότερο αν ρίξει μια ματιά στο ιατρικό δελτίο της ομάδας όπου για μήνες θα… φιγουράρει το όνομα του Μαουρίσιο.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Βραζιλιάνος με την…κατάρα του ΟΑΚΑ; Μα ήταν ο ποδοσφαιριστής που πανηγύρισε γκολ και στα δύο φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σκόραρε και κατά της ΑΕΚ και κατά του Παναθηναϊκού, μια εβδομάδα πριν το σοβαρό τραυματισμό του με τη ρήξη χιαστών στον αγώνα με τον Ατρόμητο….

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Σε φουλ ρυθμούς ενόψει τελικού οι Μάτος και Γιαννούλης
Βιεϊρίνια: Η επίσκεψη και οι ευχές του Πέπε

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ