ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η βαριά ατζέντα του νέου αθλητικού διευθυντή

ΠΑΟΚ: Η βαριά ατζέντα του νέου αθλητικού διευθυντή

Φόρτος εργασίας περιμένειτον αντικαταστάτη του Μάριο Μπράνκο στον ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή του ΠΑΟΚ, που θα είναι πιθανότατα ο Όλαφ Ρέμπε.

Όπως όλα δείχνουν ο Όλαφ Ρέμπε θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Ο 42χρονος Γερμανός βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας διαδεχόμενος τον Μάριο Μπράνκο και έτοιμος να καθίσει σε μια καρέκλα που μοιάζει λίγο πολύ ως ηλεκτρική.

Είτε είναι ο Ρέμπε ο εκλεκτός, είτε προκύψουν ανατροπές το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ πρέπει να καλυφθεί άμεσα καθώς τα ανοικτά θέματα είναι πολλά, σημαντικά και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά δεν μπορεί να περιμένει. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η απόφαση της οικογένειας Σαββίδη και γενικότερα της διοίκησης είναι να αλλάξει την ρότα και τα δεδομένα στις μεταγραφές και στη σύσταση του ρόστερ.

Να μην λείπουν τα χρήματα αλλά και να μην ξοδεύονται αλόγιστα. Να μην "καίγονται" τα ταλέντα που βγαίνουν από τις ακαδημίες για να βρίσκονται στον πάγκο ή και πολλές φορές εκτός αποστολής παίκτες με συμβόλαια εκατομμυρίων. Και όλα αυτά χωρίς να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Ποια είναι τα ανοικτά ζητήματα του προγραμματισμού; Πρώτα από όλα τα συμβόλαια που λήγουν. Βιεϊρίνια, που φυσικά θα μείνει, Μάτος που και αυτός θα ανανεώσει και Μαουρίσιο, με τον οποίο θα γίνει και άλλη συζήτηση αλλά τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση από τα χρήματα που θέλει -και πιστεύει ότι μπορεί να βρει αλλού- ο Βραζιλιάνος και από αυτά που του προσφέρει ο ΠΑΟΚ.

Σε άμεσο χρόνο θα πρέπει να καθοριστεί η στρατηγική των μεταγραφών. Ήδη Αμπέλ Φερέιρα και Γιώργος Σαββίδης έχουν ανταλλάξει σκέψεις και ιδέες για το πως θα προχωρήσει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν -προφανώς και από αυτές τις επαφές έχουν προκύψει και κάποια από τα ονόματα που παίζουν τον τελευταίο καιρό- ωστόσο αυτός που θα πρέπει να "τρέξει" τις εξελίξεις θα είναι λογικά ο νέος αθλητικός διευθυντής.

Και το κυριότερο να ξεκαθαριστεί το υπάρχον ρόστερ. Ποιοι θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσουν για να απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ από τα βαριά τους συμβόλαια; Ποιοι είναι αυτοί, εκτός από το Δημήτρη Γιαννούλη γύρω από τον οποίο ήδη έχει στηθεί ένα μεταγραφικό γαϊτανάκι, που μπορούν να φέρουν σοβαρές προτάσεις από ομάδες; Ποιοι από τους δανεικούς που επιστρέφουν το καλοκαίρι μπορεί και να μείνουν ή θα αποχωρήσουν από τον ΠΑΟΚ;

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Το να είσαι αθλητικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη μόνο εύκολη δουλειά δεν είναι. Όλοι αυτοί που πέρασαν από το συγκεκριμένο πόστο από το Βρύζα, τον Άρνεσεν, τον Τσιτσιακόφ (άτυπα αυτός), τον Μίχελ μέχρι και τον Μπράνκο, θα έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν στα παιδιά τους.

Οι περισσότεροι, εκτός από το Φρανκ Άρνεσεν ίσως, δεν κατάφεραν να γίνουν τόσο παρεμβατικοί όσο θα απαιτούσε ο ρόλος τους. Δεν ήταν αυτοί που καθόριζαν την στρατηγική, αυτοί που είχαν, σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον εκάστοτε προπονητή, την πρώτη ή την τελευταία κουβέντα στις μεταγραφικές επιλογές.

Ούτε ο Ρέμπε, αν τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία μαζί , θα πάρει από την οικογένεια Σαββίδη τα "κλειδιά" για να χτίσει τον επόμενο ΠΑΟΚ. Το σημαντικό θα είναι να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει συμφέρουσες για την ομάδα συμφωνίες, ώστε και οι αγωνιστικοί στόχοι να επιτευχθούν αλλά και να βρεθεί η απαιτούμενη ισορροπία στα οικονομικά της ΠΑΕ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ