ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ανοικτός ο φάκελος με τους τερματοφύλακες

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ για τη θέση του τερματοφύλακα, τα 6 συμβόλαια γκολκίπερ που είναι σε ισχύ και οι δεδομένες ανακατατάξεις κάτω από τα δοκάρια του.

Ο ΠΑΟΚ στην φετινή περίοδο είχε μια εντελώς νέα τακτική στον τρόπο διαχείρισης των τερματοφυλάκων του. Μια τακτική που μάλλον προέκυψε αναγκαστικά μετά το κακό ξεκίνημα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στη σεζόν.

Έτσι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ « επέτρεψε» τον εσωτερικό ανταγωνισμό για την θέση κάτω από την εστία, καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα θεώρησε ότι έχει δύο ισάξιους τερματοφύλακες και τους χρησιμοποίησε και τους δύο.

Με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης που είχε σχεδόν το απόλυτο των 49 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις την σεζόν του νταμπλ φέτος είχε μόλις 15 αφήνοντας τη φανέλα του βασικού γκολκίπερ στα υπόλοιπα 20 παιχνίδια στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία πάντως φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ μάλλον χρειάζεται έναν τερματοφύλακα που θα είναι περισσότερο καταλυτικός στην κατάκτηση βαθμών και στόχων, όπως ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Όλα δείχνουν μάλιστα πως ο ΠΑΟΚ αναζητά έναν γκολκίπερ πρώτης γραμμής που θα αποκτηθεί εφόσον προκύψει κάποια αποχώρηση από το σημερινό ρόστερ.

ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στην θέση του τερματοφύλακα όταν ανοίξουν οι μεταγραφές θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο.

Και αυτό διότι τα συμβόλαια γκολκίπερ που είναι ισχύ στον ΠΑΟΚ είναι 6 στον αριθμό. Εκτός από τους τρεις που βρίσκονται στην Τούμπα, τον Πασχαλάκη, το Ζίβκοβιτς και το νεαρό Σίμο Παπαδόπουλο, στον ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκο Ρέι που αγωνίζεται δανεικός μέχρι το τέλους του Ιούνιου στη Γοδόι Κρουζ, ο Νίκος Μελίσσας που έχει παραχωρηθεί δανεικός στο Βόλο, την ομάδα από την οποία αποκτήθηκε ο Νίκος Μπουργκάνης που έχει και αυτός συμβόλαιο με το Δικέφαλο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιστρέψει κάποιος από τους τρεις στην Τούμπα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή την στιγμή, ωστόσο δεν μοιάζουν να είναι και πολλές. Ο Ρέι που την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε βασικός ωστόσο γρήγορα έχασε την θέση του είναι αυτός που μπορεί να φέρει κάποια πρόταση το καλοκαίρι. Το ενδεχόμενο επιστροφής του είναι υπό συζήτηση αλλά με τα σημερινά δεδομένα είναι περισσότερο πιθανό, εφόσον βρει ομάδα που ενδιαφέρεται για αυτόν να αποχωρήσει έναντι κάποιου ποσού. Ο Μελίσσας που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2012, παραχωρείται σχεδόν κάθε σεζόν δανεικός έχοντας όλα αυτά τα χρόνια μόλις 5 συμμετοχές με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει την απόκτηση ενός τερματοφύλακα πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα αν προκύψει πρόταση για την παραχώρηση κάποιου από αυτούς που ήδη βρίσκονται στο ρόστερ του. Ο Πασχαλάκης για παράδειγμα έχει προκαλέσει ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, χωρίς πάντως να έχει φτάσει για αυτόν ή για κάποιον από τους υπόλοιπους πρόταση στα γραφεία του Δικεφάλου στην Τούμπα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΔΑ

Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει σενάρια για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Χρήστο Μανδά το νεαρό τερματοφύλακα του Ατρόμητου. Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος παρακολουθεί όλους τους ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο παίκτες με τα στοιχεία που έχει ο Μανδάς και που μπορεί να αποτελέσει επένδυση για το μέλλον.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Βέβαια το γεγονός ότι ο πολλά υποσχόμενος Μανδάς δεσμεύεται με ισχυρό συμβόλαιο, στο οποίο υπάρχει και ρήτρα στα 2 εκατομμύρια ευρώ, μειώνει τις πιθανότητες να γίνει το καλοκαίρι κίνηση για την απόκτηση του.

Άλλωστε όλα δείχνουν ότι αν ο ΠΑΟΚ αναζητήσει ενίσχυση για τη θέση στην εστία την επόμενη μεταγραφική περίοδο, θα ψάξει έναν τερματοφύλακα που θα προορίζεται για βασικός.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ