Πιεμπονγκσάντ: "Ο Αλαφούζος απάντησε σε άλλη πρόταση"

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θεωρεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος παραποιεί την πρόταση του και υποστηρίζει ότι πρέπει να απαντήσει για τα χρέη που έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει.

Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντα θα συνοδεύεται και από σασπένς... Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ, με επίσημη θέση που μοιράστηκε στον ελληνικό Τύπο, υποστηρίζει ότι ο Αλαφούζος δεν απάντησε στη δική του πρόταση και τον καλεί να ξεκαθαρίσει τη στάση του για τα χρέη.

Η επίσημη θέση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ:

"Προς όλους τους Φίλους και τους Φίλαθλους του Παναθηναϊκού,

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και μετά την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Αλαφούζο θέλουμε άμεσα και με δημόσιο τρόπο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διότι το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα καθοριστεί από υπόγεια παιχνίδια και προσωπικές σκοπιμότητες. 

Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζo και ήταν απολύτως σαφής. Περιλαμβάνει επένδυση για μερική αποπληρωμή χρεών και επένδυση κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια ομάδα που με κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων και χωρίς βάρη θα έδινε και πάλι τον αγώνα της για την κατάκτηση Εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 

Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ. Πρόταση που ασφαλώς είναι παγκοίνως γνωστή πλέον.

Ο κ. Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι την αποδέχτηκε. Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει πλην όμως όχι στην δική μας πρόταση. Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει.

Είναι σαφές ότι ο κ. Πιενγκμπονγκσάντ στοχεύει στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανένα προσωπικό συμφέρον απ΄όπου κι αν προέρχεται. Είναι ώρες για κρίσιμες αποφάσεις. Είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά τερτίπια και εγωισμοί.

Να σημειώσουμε ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του κ. Πιενγκμπονγκσάντ στην Ελλάδα είναι το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση. Κανένας δεν έχει την εξουσία να εκπροσωπεί τον κ. Πιενγκμπονγκσάντ εκτός από τον εαυτό του και τους νομικούς του παραστάτες στην Ελλάδα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Η επιστολή του Αλαφούζου στον Πιεμπονγκσάντ
Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ: Αυτός είναι ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Πρόταση 40,5 εκατ. Ευρώ από ξένο fund για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
Ο Πιεμπονγκσάντ έχει "τρέλα" με τα υπερσύγχρονα αθλητικά κέντρα
Αυτό είναι το deal μεταξύ Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ
 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24