ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πιεμπονγκσάντ έχει "τρέλα" με τα υπερσύγχρονα αθλητικά κέντρα

Ο Πιεμπονγκσάντ έχει "τρέλα" με τα υπερσύγχρονα αθλητικά κέντρα

Η πρώτη ενέργεια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ μετά την ανάμειξη του στους Southens Tigers και στη Μουσκρόν, ήταν να επισκεφτεί τα προπονητήρια τους! Το Sport24.gr αναλύει τη φιλοσοφία του νέου αφεντικού του Τριφυλλιού...

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μία πρώτη ιδέα της φιλοσοφίας που έχει ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για το ποδόσφαιρο, εστιάζοντας στα σχέδια του για τη Μουσκρόν. Πρόκειται για την τελευταία ομάδα στην οποία έχει εμπλακεί το νέο αφεντικό του Τριφυλλιού, ο οποίος δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες.

Η πρώτη εξαγγελία του Πιεμπονγκσάντ αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του "Futurosport", όπως ονομάζεται το προπονητικό κέντρο της Μουσκρόν. Ο Ταϊλανδός θέλει να το μεταμορφώσει σε ένα από τα πληρέστερα της Ευρώπης και διαθέτει τα χρήματα και την τεχνογνωσία για να το πετύχει.

Το "Futurosport" περιλαμβάνει 12 γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα με συνθετικό χλοοτάπητα, ένας χώρος εκγύμνασης τερματοφυλάκων, ένα κλειστό γυμναστήριο και μία αίθουσα με όργανα γυμναστικής, καφετέρια-εστιατόριο, ξενώνα, πολυχώρο, αποδυτήρια και γραφεία. Επίσης, υπάρχουν διάδρομοι για τζόκινγκ.

Για να γίνει κατανοητή η σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα, οι εγκαταστάσεις της Παιανίας είναι 70 στρέμματα, το "Γεώργιος Καλαφάτης" στο Κορωπί είναι 50 στρέμματα, το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα είναι 144 στρέμματα, ενώ το "Futurosport" καταλαμβάνει μία έκταση 210 στρεμμάτων...

Ακόμα και στη χορηγική συνεργασία που σύναψε τον Αύγουστο του 2017 ο Ταϊλανδός του με τους Southens Tigers του Τζοχόρ, ενός από τα εννιά κρατίδια της ομοσπονδίας της Μαλαισίας, η πρώτη του ενέργεια ήταν να ξεναγηθεί στο αθλητικό κέντρο και να διαπιστώσει την επάρκεια του.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πιεμπονγκσάντ θεωρεί ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες του Παναθηναϊκού, όπως τον οραματίζεται, απαιτείται η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του "Γεώργιος Καλαφάτης" και των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Επίσης, με αφορμή την ανακαίνιση του προπονητηρίου, ο Πιεμπονγκσάντ εξήγγειλε ότι θα αναδιαρθρώσει την ακαδημία, αυξάνοντας το μπάτζετ της και θέτοντας μακροπρόθεσμο στόχο για την προώθηση ποδοσφαιριστών από τους Νέους.

Έπειτα, ο Πιεμπονγκσάντ σκοπεύει να στελεχώσει το οργανόγραμμα της Μουσκρόν με ανθρώπους που γνωρίζουν την ιστορία της και έχουν συνδεθεί με την τοπική κοινωνία. Ένας από αυτούς είναι ο Φιλίπ Σεντ Ζαν, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν ως προπονητής και ως διευθυντής της ακαδημίας στη βελγική ομάδα.

Δεν έχει διευκρινιστεί για ποια θέση προορίζεται ο Σεντ Ζαν, όμως ο Πιεμπονγκσάντ θα προσπαθήσει με παρόμοιες προσλήψεις, να δημιουργήσει νέους δεσμούς μεταξύ της Μουσκρόν και της πόλης, που έχουν διαρραγεί μετά τη χρεωκοπία και τη συγχώνευση που ακολούθησε.

Ο Ταϊλανδός ενεργεί σεβόμενος την ιστορία ενός Συλλόγου και επιθυμεί να αξιοποιήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν απήχηση στους οπαδούς, ώστε οι τελευταίοι να ξεπεράσουν τους ενδοιασμούς τους για την ανάμειξη ενός αλλοδαπού στο ιδιοκτησιακό καθεστώς...

Photo credits: johorsoutherntigers.com.my

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η επιστολή του Αλαφούζου στον Πιεμπονγκσάντ
Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ: Αυτός είναι ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Πρόταση 40,5 εκατ. Ευρώ από ξένο fund για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ