ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Τα "πράσινα" στοιχήματα στον β' γύρο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μακέντα, Κουρμπέλης, Μουνιέ, Κολοβέτσιος, Κάτσε. Οι πέντε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που περιμένουν με ανυπομονησία τον δεύτερο γύρο!

Τυπικά, ο πρώτος γύρος της σεζόν 2018-19 δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι εντυπώσεις υπάρχουν για τον Παναθηναϊκό. Στον δεύτερο γύρο, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν όσα κέρδισαν και να πετύχουν τους στόχους της πεντάδας και του Κυπέλλου. Ο καθένας έχει κίνητρο για να συμβάλλει στην επιτυχία της ομάδας, διότι θα ωφεληθεί και ο ίδιος.

Ωστόσο, πέντε ποδοσφαιριστές έχουν τα δικά τους στοιχήματα να κερδίσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Είτε για την προσωπική καταξίωση, είτε για την επιστροφή, είτε για το συμβόλαιο. Οι Μακέντα, Κουρμπέλης, Μουνιέ, Κολοβέτσιος και Κάτσε είναι σημαντικές μονάδες για το Τριφύλλι και σε προσωπικό επίπεδο, ψάχνουν το κάτι παραπάνω...

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ

Με πέντε γκολ και δύο ασίστ σε έντεκα συμμετοχές στη Superleague, o Φεντερίκο Μακέντα αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή στην επίθεση. Ωστόσο, ο Ιταλός δεν ικανοποιείται με τις επιδόσεις του και ψάχνει την ολική επαναφορά στην καριέρα του. Ο μεγάλος στόχος του 27χρονου στράικερ στον δεύτερο γύρο, είναι να σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ και κυρίως, να αφήσει το στίγμα του στα ντέρμπι. Διότι οι μεγάλοι παίκτες ξεχωρίζουν στα σπουδαία παιχνίδια και ο Μακέντα επιθυμεί να χριστεί σκόρερ στα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μία διάκριση που δεν κατάφερε στον πρώτο γύρο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει παίξει στα 13 από τα 14 παιχνίδια του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο, σε γενικές γραμμές είχε θετική συνεισφορά, αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Πρώτος απ' όλους, ο αρχηγός του Τριφυλλιού έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του και ξέρει ότι μπορεί να δώσει περισσότερα. Φυσικά, το ίδιο περιμένουν ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του. Ο Κουρμπέλης έχει ως πρώτο προσωπικό στόχο την καταξίωση με τον Παναθηναϊκό και ο δεύτερος γύρος είναι μία ιδανική περίσταση, για να δείξει τις ικανότητες του και να ηγηθεί της ομάδας.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΕ

Αλλιώς ονειρευόταν τη φετινή χρονιά ο Αντονί Μουνιέ και αλλιώς εξελίσσεται. Ο Γάλλος επιθετικός ήθελε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, αλλά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τον κράτησαν στα "πιτς". Ο Μουνιέ αποθεραπεύτηκε από το τελευταίο χτύπημα στον αριστερό αστράγαλο, προπονήθηκε με ένταση τον Δεκέμβριο και περιμένει την ευκαιρία του Δώνη, για να ξανακερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Πλέον, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν, αφού ο Μουνιέ δεν θεωρείται βασικός και πρέπει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Ο Γάλλος το θέλει, μένει να αποδείξει ότι μπορεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Πιθανώς ούτε ο ίδιος να μην περίμενε τέτοιες εμφανίσεις... Η ουσία είναι ότι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έχει εξελιχθεί στον ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Λαρισαίος στόπερ πραγματοποιεί το καλύτερο εξάμηνο της καριέρας του και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που υπήρχαν. Το συμβόλαιο του Κολοβέτσιου λήγει στις 30 Ιουνίου του 2019, έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τον Νίκο Νταμπίζα για νέο τριετές συμβόλαιο και πλέον οι απαιτήσεις αυξάνονται, διότι εκτός της βελτίωσής του εντός αγωνιστικού χώρου θεωρείται από πολλούς εντός Παναθηναϊκού και ο Νο 1 "επιδραστικός" παίκτης στα αποδυτήρια του Τριφυλλιού.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ

Ο Εργκούς Κάτσε ξαναβρήκε τον εαυτό του στον Παναθηναϊκό, παρότι έχει τις μεταπτώσεις του. Ο Αλβανός αμυντικός χαφ ήταν πολύ καλός στο πρώτο εξάμηνο του 2018, αλλά μέχρι και την 9η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ωστόσο, από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο "Καραϊσκάκης" και έπειτα, ο Κάτσε άλλαξε το... τσιπάκι. Ο Κάτσε θύμισε τον ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε με τον ΠΑΟΚ και έδειξε γιατί ο Δώνης τον θεωρεί απαραίτητο στο πλάνο του. Ο 25χρονος διεθνής θα προσπαθήσει να κερδίσει την παραμονή του στον Παναθηναϊκό ή αν δεν τα καταφέρει, τότε να πείσει μία άλλη ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό του. Διότι σίγουρα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Τούμπα.

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Από τον τραυματισμό του στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον προηγούμενο Μάρτιο και έπειτα, ο Όμρι Άλτμαν συμπληρώνει 10 μήνες εκτός δράσης. Ο Ισραηλινός επιθετικός έχει αναρρώσει από τη ρήξη χιαστών, αλλά ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στο ροτέισον του Γιώργου Δώνη. Ο Άλτμαν αναμένει τις ευκαιρίες του από τον προπονητή του Παναθηναϊκού και φιλοδοξεί ότι το 2019 θα είναι η χρονιά του. Ο Άλτμαν εγκαταστάθηκε με όνειρα στην Αθήνα, ο τραυματισμός τον φρέναρε και από εδώ και στο εξής, ο 25χρονος στράικερ ψάχνει την ολική επαναφορά του.

ΠΑΝΟΣ ΑΡΜΕΝΑΚΑΣ

Κάποτε, ο Πάνος Αρμενάκας ήταν το «παιδί-θαύμα» του αυστραλιανού ποδοσφαίρου. Κατά την εφηβεία, αποσπούσε κολακευτικά σχόλια για τις ικανότητες του και έμοιαζε να έχει τον κόσμο στα πόδια του. Ωστόσο, η ποδοσφαιρική ενηλικίωση δεν ήρθε ποτέ για τον Αρμενάκα. Ο ομογενής εξτρέμ παρέμεινε ταλέντο, δεν στέριωσε στην Ουντινέζε και δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο αντρικό επίπεδο. Στην ηλικία των 20 ετών, ο Παναθηναϊκός είναι η μεγάλη ευκαιρία του Αρμενάκα. Ο Αρμενάκας θέλει να κάνει το ξεπέταγμα του με τα πράσινα, έπεισε τον Γιώργο Δώνη να τον πάρει στο ρόστερ και πλέον, θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του για να αγωνιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Εξετάζει και την περίπτωση του Λύρατζη από τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός: Έγινε η πρώτη επαφή με Κολοβέτσιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ