ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Περισσότερη επίθεση σημαίνει ρίσκο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
kampetsis, Panathinaikos, AEK (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πρέπει να καταφέρει να συνδυάσει τη μεγαλύτερη επιθετικότητα με τη διατήρηση της αμυντικής ασφάλειας.

Το γενικό συμπέρασμα από την ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ ήταν πως ο Παναθηναϊκός είχε άρτια ανασταλτική λειτουργία, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει επιθετικά. Κάτι που αποδεικνύεται από τη μικρή παραγωγή του σε ευκαιρίες και από την αδυναμία του να προωθήσει τη μπάλα προς την περιοχή του Μπάρκα.

Κατά συνέπεια, εν όψει Ολυμπιακού, φαινομενικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να διατηρήσει τον αμυντικό μηχανισμό του και να βελτιώσει την ανάπτυξη του. Όμως, όπως εξήγησε και ο Ματίας Γιόχανσον στοSport24.gr, "κάθε επιλογή έχει δύο όψεις". Αν ο Γιώργος Δώνης πειράξει την τακτική του για να προσδώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα, οι παρεμβάσεις του ίσως κοστίσουν στην ασφάλεια στα μετόπισθεν...

Πρακτικά, ο Δώνης καλείται να λύσει έναν δυσεπίλυτο γρίφο... Αφενός, χρειάζεται να βρει τρόπο να κάνει πιο παραγωγικό τον Παναθηναϊκό, χωρίς να διαταράξει την ισορροπία. Αφετέρου, πρέπει να τα καταφέρει απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος είναι πιο ποιοτικός και πιο φορμαρισμένος από την ΑΕΚ. Διότι ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο είναι ανώτερος και πιο επικίνδυνος.

Πως θα πετύχει το "τραίνο" να συνδυάσει τις δύο παραμέτρους; Μάλλον δεν έχει καταλήξει ακόμα στις αποφάσεις του, αφού μεσολαβούν αρκετές μέρες μέχρι το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Το βράδυ της Κυριακής, ο Δώνης παρακολούθησε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη με 4-1 και σημείωσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συνόλου του Πέδρο Μαρτίνς.

Σε σχέση με την ΑΕΚ, ο Δώνης υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μπουζούκη, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Η επιστροφή τουplay-makerτου Παναθηναϊκού θα δώσει περισσότερες λύσεις, αλλά το ζητούμενο είναι ποιος θα μείνει εκτός: ο Χρήστος Δώνης ή ο Όμρι Άλτμαν; Ο Γιώργος Δώνης πρέπει να αποφασίσει εάν θα προσθέσει τέταρτο χαφ στη μεσαία γραμμή ή θα αντικαταστήσει ένα "οχτάρι" με έναν επιτελικό μέσο.

Επιπροσθέτως, σίγουρα ο Δώνης προσδοκά ότι θα πάρει περισσότερα στην ανάπτυξη από τους Ματίας Γιόχανσον και Εμμάνουελ Ινσούα, οι οποίοι δεν διακρίθηκαν εναντίον της ΑΕΚ. Εκ πρώτης όψεως, ο Δώνης θα διατηρήσει τους τρεις στόπερ, τους Κάτσε - Κουρμπέλη ως αμυντικούς χαφ και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης. Τα υπόλοιπα θα φανούν στη διάρκεια της εβδομάδας...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ