STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: "Κουλούρια" στο ΟΑΚΑ με "Χ"αμένους τους γηπεδούχους

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα ντέρμπι το οποίο σε λίγο καιρό δεν θα θυμάται κανείς ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τους γηπεδούχους να αποδοκιμάζονται στο τέλος από τον κόσμο τους.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα, 0-0, έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με τους γηπεδούχους όμως να είναι οι μεγάλοι χαμένοι της αναμέτρησης καθώς για δεύτερο ματς στη φετινή σεζόν δεν κατάφεραν, όχι να κερδίσουν, αλλά ούτε να σκοράρουν κόντρα στο τριφύλλι. Η απόδοση της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ μάλιστα οδήγησε τον κόσμο τις ΑΕΚ να ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες με τη λήξη της αναμέτρησης.

Από την άλλη οι πράσινοι που φυσικά δεν έθελξαν με την απόδοση τους σε ένα ακόμη ματς βγήκαν αλώβητοι από το παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους", απέσπασαν έναν βαθμό στη μάχη που δίνουν για την 5η θέση και απέδωσαν αρκετά καλά αμυντικά σε αυτό το 5-3-2 με το οποίο αγωνίστηκε το τριφύλλι.

Επιθετικά όμως σε ολόκληρο 90λεπτο έφτιαξαν μόλις δυο φάσεις, οπότε ήταν φυσιολογικό να μην καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: "Κουλούρια" στο ΟΑΚΑ με "Χ"αμένους τους γηπεδούχους


ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: "Κουλούρια" στο ΟΑΚΑ με "Χ"αμένους τους γηπεδούχους

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ:

1. ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ

Στο πρώτο μέρος ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και η μια ομάδα εξουδετέρωσε την επιθετική ανάπτυξη της άλλης. Ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 με τον Μπακάκη στο αριστερό άκρο, τον Γαλανόπουλο στο κέντρο και τον Μπογέ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Από την άλλη ο Δώνης χρησιμοποίησε τους πράσινους σε ένα 5-3-2 σε φάση άμυνας κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου και οδηγώντας την ΑΕΚ να παίξει από τα πλάγια χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με δυο στατικές φάσεις με τους Μπακασέτα και Γκάλο και είχαν μόνο μια καλή στιγμή σε ροή αγώνα με τον Πόνσε προς το τέλος του πρώτου μέρους ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν τη μεγαλύτερη φάση στο πρώτο 45λεπτο με τον Μακέντα στο 24' που πλάσαρε πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα από καλή θέση ενώ και στο 40' ο Κάτσε με σουτ απείλησε την εστία της ΑΕΚ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

2. ΜΠΑΡΑΖ ΛΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Όσο περνούσε ο χρόνος στο ΟΑΚΑ αντί να βλέπουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και φάσεις μπροστά από τις δυο ομάδες γινόταν ακριβώς το αντίθετο. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών σε κοντινές πάσες, σε μακρινές μεταβιβάσεις, σε ντρίμπλες. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν για αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και οι φάσεις από τις δυο ομάδες να είναι ελάχιστες.

Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή μετά από προσωπική ενέργεια του Πόνσε από τα αριστερά και σουτ που εξουδετέρωσε ο Διούδης. Η καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο ματς ήρθε από... κόντρα στο 74'. Ο Πόνσε έστρωσε στον Λιβάγια που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κουλιμπαλί και έφυγε έξω με τον Διούδη να έχει πέσει από την άλλη πλευρά. Στο 82' και πάλι το σουτ του Μπακασέτα έπιασε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Όσο για το τριφύλλι απείλησε στο 87' με την κεφαλιά του Κουρμπέλη από το ύψος του πέναλτι μετά την εκτέλεση του φάουλ από τον Κάτσε να φεύγει λίγο έξω.

3. ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στη διάρκεια του 90λεπτου οι Χιμένεθ και Δώνης δεν βοηθήθηκαν ή δεν βοήθησαν την ομάδα τους με τις αλλαγές που έκαναν. Οι γηπεδούχοι είχαν μια αναγκαστική αλλαγή με τον Τσόσιτς αντί του Τσιγκρίνσκι στη λήξη του πρώτου μέρους αλλά εν συνεχεία στο δεύτερο 45λεπτο οι Κρίστισιτς και Άλεφ που πέρασαν αντί των Μπογέ και Γαλανόπουλου δεν βοήθησαν την ομάδα τους. Με τον Μπακασέτα να πηγαίνει στο αριστερό άκρο. Ούτε αυτό βοήθησε όμως τους "κιτρινόμαυρους". Ναι μεν η ΑΕΚ μετά το 60' ήταν περισσότερο απειλητική αλλά έφτανε σωστά μέχρι έξω από την περιοχή και από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά πέρα από τις φάσεις με τον Πόνσε και τον Λιβάγια.

Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης έριξε νωρίς στο ματς τον Καμπετσή, αντί του Άλτμαν, στο 66' θέλοντας να χτυπήσει με τη φρεσκάδα και την ταχύτητα του 20χρονου φορ αλλά εν συνεχεία οι δυο αλλαγές που έκανε ήρθαν αρκετά αργά στο παιχνίδι, ουσιαστικά στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης να μην έχουν το χρόνο να προσφέρουν στην ομάδα τους.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Tobias Welz (Γερμανία)

Βοηθοί: Rafael Foltyn (Γερμανία), Marcus Hacker (Γερμανία)

4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΑΕΚ (ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ): Μπάρκας - Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (45' Τσόσιτς), Μπακάκης - Γαλανόπουλος (70' Άλεφ), Σιμόες - Μπακασέτας, Μπογέ (59' Κρίστισιτς), Λιβάγια - Πόνσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης - Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα - Κουρμπέλης, Δώνης (90' Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε - Άλτμαν (66' Καμπετσής), Μακέντα (90+' Εμμανουηλίδης).

Γκολ: -

Κίτρινες: 54' Πόνσε/55' Άλτμαν, 56' Γιόχανσον, 58' Οικονόμου, 90' Χατζηθεοδωρίδης, 90' Εμμανουηλίδης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ