ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μπουζούκης δεν είναι έτοιμος να φύγει!

Παναθηναϊκός: Ο Μπουζούκης δεν είναι έτοιμος να φύγει!

Η Μπενφίκα, η Σπόρτινγκ, ο Άγιαξ και άλλες ομάδες παρακολουθούν τον Γιάννη Μπουζούκη, αλλά εκείνος έχει ως προτεραιότητα την παραμονή στον Παναθηναϊκό.

Ο πιο πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ημερών στον Παναθηναϊκό είναι ο Γιάννης Μπουζούκης. Τη μία ο Γιώργος Σαββίδης του εύχεται μέσω Instagram για τα γενέθλια του, προκαλώντας συνειρμούς για τον ΠΑΟΚ και την άλλη η πορτογαλική εφημερίδα "A' Bola" υποστηρίζει ότι η Μπενφίκα είναι έτοιμη να δαπανήσει 2 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή από τα σενάρια... Ο Νίκος Νταμπίζας δεν έχει δεχτεί καμία πρόταση για την πώληση του Μπουζούκη, ενώ ούτε ο ίδιος έχει αρχίσει τις συζητήσεις με τον ατζέντη του 21χρονου μέσου για την επέκταση της συνεργασίας τους. Το συμβόλαιο του Μπουζούκη λήγει τον Ιούνιο του 2020 και οι αποδοχές του αγγίζουν τις 40.000 ευρώ (χωρίς τα μπόνους συμμετοχών).

Προφανώς, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος προορίζεται για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να συνεχίσει με τόσο χαμηλές απολαβές. Ο Νταμπίζας το αντιλαμβάνεται και θα προτείνει βελτιωμένους όρους στον Μπουζούκη, αλλά θα το κάνει μετά την εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα.

Ασφαλώς, ο Νταμπίζας έχει περάσει στον Μπουζούκη το μήνυμα ότι θα μιλήσουν τον Μάιο. Κάτι ανάλογο έχει κάνει ο "Ντάμπι" και με τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Τάσο Χατζηγιοβάνη, που μαζί με τον Μπουζούκη απαρτίζουν την πρώτη τριάδα που θα κληθεί να παρατείνει την παρουσία της στο "Γεώργιος Καλαφάτης".

Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η Μπενφίκα δεν έχει καταθέσει πρόταση για τον Μπουζούκη, αλλά τον έχει στο "ραντάρ" της εδώ και μήνες. Οι "αετοί" της Λισαβόνας διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σύστημα εντοπισμού ταλέντων και εξαρχής είχαν εστιάσει στον 21χρονο επιτελικό χαφ του Παναθηναϊκού.

Εξυπακούεται πως το σκάουτινγκ δεν συνεπάγεται και πρόταση... Οι άνθρωποι της Μπενφίκα τσεκάρουν ανά τακτά διαστήματα τον Μπουζούκη, αξιολογούν την πρόοδο του και θα αποφασίσουν εν ευθέτω χρόνω εάν θα εισηγηθούν την απόκτηση του. Διότι - κακά τα ψέματα - ο αριστεροπόδαρος άσος δεν έχει ακόμα την ικανότητα να ανταποκριθεί στον υψηλό ανταγωνισμό που επικρατεί στο Ντα Λουζ.

Αξίζει να σημειωθεί άλλη μία παράμετρος της υπόθεσης: οι ατζέντηδες του Μπουζούκη, Πάνος Γαλαριώτης και ο Πορτογάλος συνεργάτης του, Ουλίσε Σάντος έχουν "κανάλια" επικοινωνίας με τους παράγοντες της Μπενφίκα και μπορούν να βρουν σημείο επαφής. Άλλωστε, αυτοί οι δύο είχαν μεσολαβήσει για τη μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, η οποία απέφερε 1,8 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό. Αλλά και παλαιότερα του Μήτρογλου...

Στο μεταξύ, εκτός από τη Μπενφίκα, υπάρχουν και άλλα βλέμματα στραμμένα στον Μπουζούκη. Όπως της μισητής συμπολίτισσας Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, του Άγιαξ, ομάδων από τη Γαλλία, και την Ισπανία (Βιγιαρεάλ, Χετάφε) καθώς και του ΠΑΟΚ. Όλοι παρακολουθούν τον Μπουζούκη, όμως κανένας δεν έχει προσεγγίσει τον Παναθηναϊκό για να συζητήσει για την αγορά του.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Φυσικά, ο πρώτος ο οποίος καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του είναι ο Μπουζούκης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής προσπαθεί να συνηθίσει στο "θόρυβο" γύρω από το άτομο του και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Το θετικό είναι ότι ο Μπουζούκης συμπεριφέρεται ώριμα σε σχέση με αντίστοιχους στην ηλικία του πριν από μερικά χρόνια και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να εξελιχθεί περισσότερο για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Ο Μπουζούκης λέει στους ανθρώπους του ότι θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, γιατί επιθυμεί να βοηθήσει το Σύλλογο να ξεπεράσει τη δύσκολη περίοδο του, αλλά ταυτόχρονα να βελτιωθεί και εκείνος αγωνιστικά. Επιπλέον, ο 21χρονος επιτελικός χαφ έχει εμπιστοσύνη στον Νταμπίζα και στον Δώνη, διαπιστώνει την εξέλιξη του μέσα από το πλάνο τους στη διάρκεια της σεζόν και σκοπεύει να δουλέψει μαζί τους για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.

Σαφώς, ο Μπουζούκης ονειρεύεται να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Αλλά, δεν πρόκειται να βιαστεί. Ο αριστεροπόδαρος μέσος έχει τη διάθεση να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και θα ακούσει την πρόταση του Νταμπίζα. Ο Μπουζούκης τονίζει ότι το οικονομικό δεν είναι το πιο σημαντικό, αφού έχει πολλά χρόνια μπροστά του, αλλά προσδοκά ότι θα λάβει επιβράβευση για τη βελτίωση του.

Πως μεταφράζεται αυτό σε χρήματα; Δύσκολο να το προβλέψει κάποιος με ακρίβεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του Παναθηναϊκού προσανατολίζεται σε μία προσφορά που θα "ακουμπά" τις 150.000 ευρώ ετησίως μαζί με μπόνους συμμετοχών. Πρόκειται για ένα ποσό που θα άφηνε ικανοποιημένο τον Μπουζούκη και θα άνοιγε το δρόμο για την παραμονή του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ