ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ίδιοι παίκτες, άλλο πλάνο!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει την Κυριακή να πετύχει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι μετά από δύο χρόνια, αλλά θα παίξει με διαφορετικό τρόπο, από ότι αγωνίστηκε στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Δώνης τους εξέπληξε όλους την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα με το πρέσινγκ, που έπαιξε ο Παναθηναϊκός ψηλά στα στόπερ του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή ο Παναθηναϊκός και να φθάνει τελικά στο γκολ, έχοντας και άλλες ευκαιρίες.

Με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο Δώνης είχε επιλέξει το πρέσινγκ να το αρχίζει, όχι τόσο ψηλά. Η ουσία είναι, ότι ο τρόπος που παίζει στα ντέρμπι φέτος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον τρόπο, που έπαιζε πέρυσι συνιστά πρόοδο.

ΜΕ 3-4-3 ΚΑΙ 9 ΠΑΙΚΤΕΣ ΙΔΙΟΥΣ

Αν ρίξουμε μία ματιά στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, που είχε γίνει στις 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, θα δούμε, ότι εννέα πρόσωπα είναι τα ίδια με αυτούς, που θα αρχίσουν και φέτος το ντέρμπι εκτός απροόπτου.

Η τακτική, όμως, θα είναι διαφορετική. Οι εννιά ίδιοι παίκτες είναι οι: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα. Πέρυσι την ενδεκάδα, συμπλήρωναν οι Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης, που ήταν τα άλλα δύο στόπερ στο 3-4-3, που είχε επιλέξει ο Δώνης.

Φέτος οι δύο παίκτες, που θα παίξουν αντί του Κουλιμπαλί και του Μαυρομμάτη είναι ο Σένκεφελντ, που θα αγωνιστεί ως στόπερ και ο Ζαχίντ, που θα προσθέσει ένα χαφ με την ταυτόχρονη αλλαγή της τακτικής σε 4-2-3-1 , που γίνεται και 4-4-2 κάποιες φορές.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ήταν φανερό από την προετοιμασία, ότι ο Γιώργος Δώνης ήθελε να κάνει φέτος η ομάδα ένα βήμα παραπάνω και να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Στην προετοιμασία δούλεψε πάνω στο 4-2-3-1 και έδειξε την πρόθεσή του να αφήσει το 3-5-2, η το 3-4-3. Στην αρχή δεν του βγήκε και ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κακός και είχε άσχημα αποτελέσματα.

Οι νέοι παίκτες, που ήρθαν δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό, που ζήτησε ο Δώνης το καλοκαίρι (με εξαίρεση τον Ζαχίντ), ο Σένκεφελντ καθυστέρησε να έρθει και στην αρχή δεν έπαιζε, ο Χατζηγιοβάνης λόγω συμβολαίου και ο Μπουζούκης λόγω τραυματισμού δεν αγωνίζονταν συχνά.

Όταν αυτοί οι παίκτες ήρθαν σε καλή κατάσταση ο Δώνης έβγαλε στο γήπεδο, αυτό, που δούλευε στην προετοιμασία. Το είδαμε στην Τούμπα, θα το δούμε και την Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει στο δικό του μισό, θα κάνει δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ με το πρέσινγκ ψηλά και θα ψάξει να κλέψει την μπάλα και να κάνει ευκαιρία.

ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΣΟΥΑ

Ο Ινσούα θα απουσιάσει από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό (εκτός) και Αστέρα Τρίπολης (εντός), μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Η απόφαση του Δώνη, για να εκτίσει τη ποινή του σε δύο συνεχόμενα ματς έχει σχέση με ενοχλήσεις, που έχει στο γόνατο ο Αργεντινός μπακ.

Θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, για να απαλλαχθεί από αυτές τις ενοχλήσεις, με τις οποίες παίζει εδώ και καιρό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ