Κυβέρνηση και κοινοπραξία μίλησαν για το Athens Alive

Γιαννακόπουλος

Κυβέρνηση και κοινοπραξία μίλησαν για το Athens Alive

Η ομάδα εργασίας του κονσόρτσιουμ και κυβερνητικό κλιμάκιο είχαν συνεργασία για να προωθήσουν τα ζητήματα του "Athens Alive".

Οι διεργασίες για το "Athens Alive" συνεχίζονται, έστω και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4) η ομάδα εργασίας του κονσόρτσιουμ συναντήθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδο του πρότζεκτ.

Η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης προς την κοινοπραξία ήταν να προσαρμόσει το σχέδιο της στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει το ΟΑΚΑ. Κυρίως για να αποφύγουν τις επιπλοκές που θα προκύψουν από νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες υπόκεινται στον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα αποδειχτούν χρονοβόρες.

Ωστόσο, το κονσόρτσιουμ απάντησε αρνητικά, αφού υπολόγισε ότι τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά και δεν αξίζουν το ρίσκο μίας τόσο μεγάλης επένδυσης. Για αυτό, ζήτησε συγκεκριμένες παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση, για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να προβεί σε αλλαγές, ίσως όχι στην έκταση που ζητά η κοινοπραξία, αλλά έχει τη διάθεση να συζητήσει. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα, ώστε να θέσουν επί τάπητος τις εκκρεμότητες και να καταρτίσουν ένα προσχέδιο της συμφωνίας. Η υπόθεση εξελίσσεται ευνοϊκά, όμως θα χρειαστεί χρόνος για να υλοποιηθεί.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24