ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το κρυφό ατού για την παραμονή Χασάν

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Χασάν, Ολυμπιακός (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει τον Χασάν, ο Αίγυπτιος θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Μπράγκα επιμένει στην οψιόν των 4,5 εκατομμυρίων €. Υπάρχει, όμως, και μια σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το 15ο γκολ του (11ο στο πρωτάθλημα) πέτυχε χθες στη Λάρισα, στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0, ο Αχμέντ Χασάν. Δεν είναι κι άσχημη επίδοση συνολικά αν σκεφτούμε ότι ο Αιγύπτιος επιθετικός συμμετείχε συνολικά σε 32 αγώνες της ομάδας, ενώ έμεινε και περίπου δύο μήνες εκτός δράσης λόγω τραυματισμών.

Ο 26χρονος φορ, ο οποίος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Πέδρο Μαρτίνς, εδώ και χρόνια, ρωτήθηκε έπειτα από το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ για τα μελλοντικά του σχέδια και δεν έκρυψε την επιθυμία του:

" Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο. Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό. Είμαι δανεικός για ένα χρόνο. Αν έπαιρνα εγώ την απόφαση για την παραμονή μου, θα έμενα, όπως είπα είμαι ευτυχής εδώ...".

Ποια είναι τα δεδομένα; Ο Πορτογάλος κόουτς έχει εισηγηθεί ήδη την παραμονή του διεθνούς φορ, τον οποίο, όπως λένε και κάποιοι που γνωρίζουν το παρασκήνιο, προτιμά και από τον Μάρκους Μπεργκ. Γούστα είναι αυτά και τις περισσότερες φορές οι προπονητές γνωρίζουν καλύτερα. Ο ίδιος ο παίκτης το ξεκαθάρισε ότι θέλει να μείνει στον Πειραιά. Τι απομένει; Το "ναι" της Μπράγκα.

Πριν από μερικές ημέρες, σας ενημερώσαμε ότι το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες, η πλευρά του οποίου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες και για τις υποθέσεις Σα, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας, ενώ ο Μιράντα που επίσης εκπροσωπείται από το ίδιο γραφείο επιστρέφει στη Γουλβς.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Μεταξύ "ερυθρολεύκων" και Μπράγκα έχει υπογραφεί οψιόν αγοράς το προηγούμενο καλοκαίρι με το αντάλλαγμα να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια €. Χρήματα που δεν πρόκειται να δαπανηθούν, καθώς όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το ποσό κρίνεται υπέρογκο από κάθε άποψη, για έναν καλό επιθετικό, αλλά όχι τόσο καλό που να δικαιολογεί τέτοια επένδυση.

Ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, μιλώντας στο Sport24.gr πριν από λίγο καιρό κάλεσε Ολυμπιακό και Χασάν να σεβαστούν την οψιόν. Λογική τοποθέτηση εκ μέρους του, καθώς θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος από το πιθανό deal. Κάπου εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε μια πολύ σημαντική παράμετρο που θα καθορίσει και τις εξελίξεις.

Ο Αχμέντ Χασάν δεν είναι "δεμένος" με πολυετές συμβόλαιο στην πορτογαλική ομάδα. Σε έναν χρόνο (καλοκαίρι 2020) μένει ελεύθερος, άρα η Μπράγκα έχει περιορισμένη διαπραγματευτική ισχύ. Αν η διοίκησή της δεν ρίξει νερό στο κρασί και δεν συζητήσει μια πιθανή συμφωνία με ένα πιο νορμάλ ποσό, ο παίκτης θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Πορτογαλία, αλλά από την 1η Γενάρη θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει ως ελεύθερος όπου επιθυμεί, ενόψει του επόμενου καλοκαιριού.

Όσοι έχουν γνώση της υπόθεσης και της μεταγραφικής αγοράς γενικότερα, ξέρουν από πρώτο χέρι ότι η Μπράγκα, αν επιμείνουν και πιέσουν Ολυμπιακός και Χασάν, θα πρέπει να φανεί πιο λογική στις απαιτήσεις της, για να μη χάσει τον ποδοσφαιριστή έπειτα από μερικούς μήνες, χωρίς να βάλει στο ταμείο της ούτε ευρώ.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ"

Ποια είναι τα δεδομένα; Ο Ολυμπιακός κατόπιν και της σφοδρής επιθυμίας του προπονητή, τον οποίο η διοίκηση θέλει να στηρίξει με κάθε τρόπο, θα επιδιώξει να αγοράσει τον Χασάν με ένα ποσό γύρω στα 2-2,5 εκατομμύρια €. Χρήματα που μπορεί στο φινάλε να κριθούν και ικανοποιητικά αν δεν προκύψει κάτι ακόμη καλύτερο προς τη Μπράγκα, λόγω και της συμμετοχής του υψηλόσωμου επιθετικού στο “Κόπα Άφρικα”.

Από την άλλη πλευρά, θα παίξει σίγουρα ρόλο η επιρροή του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος αν συμφωνήσει συνολικά με τον Ολυμπιακό για τις "ανοικτές" υποθέσεις που εμπλέκεται, είναι σίγουρο πως θα βάλει το χεράκι του για να φέρει την υπόθεση στα μέτρα των "ερυθρολεύκων". Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε όταν φτάσει η ώρα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ