ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διπλό χτύπημα Ολυμπιακού με Σα και Φορτούνη

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το φινάλε του πρωταθλήματος βρίσκει τον Ολυμπιακό έτοιμο να τελειώσει τα θέματα Φορτούνη και Ζοζέ Σα. Τι γίνεται με τα "παιδιά" του Ζόρζε Μέντες στο μεγάλο λιμάνι και οι ανοικτές υποθέσεις Ντίας, Χασάν.

Η αυλαία του πρωταθλήματος πέφτει και στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να μη χάσουν ούτε μέρα ενόψει της επόμενης σεζόν. Η προετοιμασία, άλλωστε, ξεκινά πολύ νωρίς (10 Ιουνίου) και τα προκριματικά του Champions League δεν μπορούν να περιμένουν. Παράλληλα, είναι επιτακτική ανάγκη το σύνολο που χτίστηκε φέτος, περίπου από τα θεμέλια, να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πλάνο των υπευθύνων ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν ξεκινά από τις δύο κολόνες. Τον Κώστα Φορτούνη και τον Ζοζέ Σα. Για τον αρχηγό που πρόσθεσε μία ακόμη εντυπωσιακή σεζόν στο βιογραφικό του, το Sport24.gr, σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες ότι μέσα στο μήνα θα περάσει από το γραφείο του Βαγγέλη Μαρινάκη με στόχο την επέκταση της συνεργασίας που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Οι καλές προθέσεις είναι δεδομένες, η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας επίσης, οι οιωνοί είναι θετικοί και όλα δείχνουν επέκταση έως το 2023. Το μόνο ουσιαστικά που απομένει να μάθουμε είναι το ύψος των απολαβών του 26χρονου μπαλαντέρ, καθώς και αν στο νέο συμβόλαιο θα τοποθετηθεί ρήτρα πώλησης, κάτι που δεν συμβαίνει στο τωρινό.

Στο μεταξύ, ο Ζοζέ Σα δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας για την κυριακάτικη (5/5) αναμέτρηση με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Ο Πέδρο Μαρτίνς που είναι αποφασισμένος να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον Γιούρι Λοντίγκιν, επέλεξε για τον πάγκο τον Λευτέρη Χουτεσιώτη κι έδωσε τη δυνατότητα στον συμπατριώτη του κίπερ, να ετοιμάσει βαλίτσες για την πατρίδα. Την ίδια ώρα, πληροφορίες από την Ιβηρική και όχι μόνο, θέλουν συνεργάτη του γνωστού και χιλιοτραγουδισμένου ατζέντη Ζόρζε Μέντες στην Αθήνα για ραντεβού με τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Πρώτος στόχος των "ερυθρολεύκων" είναι να κρατήσουν τον -διεθνή πλέον- γκολκίπερ που απέδειξε στη διάρκεια της σεζόν ότι είναι πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ κούμπωσε πολύ καλά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς με δηλώσεις του στη διάρκεια της εβδομάδας ξεκαθάρισε ότι και ο Σα (όπως και η γλυκύτατη σύντροφός του) θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, παρά τις "σειρήνες" από το εξωτερικό (Μπέτις) και το ενδεχόμενο να τον ζητήσει πίσω η Πόρτο λόγω του ξαφνικού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο Ικερ Κασίγιας, κάτι που τον οδηγεί, όπως φαίνεται, σε πρόωρη απόσυρση από τα γήπεδα.

Από τη στιγμή που και οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν την καλή διάθεση να καλύψουν την οψιόν αγοράς που συμφωνήθηκε πέρυσι με την Πόρτο (κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια €), το αγκάθι εδώ και καιρό ήταν οι απαιτήσεις του ίδιου του παίκτη, ο οποίος ζητά πάνω από 700.000 ετησίως.

Οι "ερυθρόλευκοι" τα τελευταία χρόνια δεν έχουν υπερβεί τις 500.000 € ως ετήσια αποζημίωση για τερματοφύλακα, αλλά αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η προσφορά τους προς τον Σα έχει φτάσει και ίσως ξεπεράσει τις 600.000 ανά σεζόν, άρα όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η ψαλίδα έχει κλείσει σημαντικά.

Αν όλα πάνε καλά, λοιπόν, και δεν προκύψει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο, Φορτούνης και Σα, θα ρίξουν άγκυρα για τα επόμενα χρόνια στο μεγάλο λιμάνι και από πλευράς διοίκησης θα περάσουν στο... παρασύνθημα. Στο ραντεβού με την πλευρά Μέντες, άλλωστε, δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα Σα που βρίσκεται στην πρώτη σειρά της ατζέντας, αλλά και το μέλλον άλλων τεσσάρων παικτών, οι οποίοι αγωνίστηκαν φέτος με τα ερυθρόλευκα.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "4"

Ο Μιράντα είναι δεδομένο ότι με τη λήξη του δανεισμού του επιστρέφει στη Γουλβς, ενώ ο "υδραυλικός" Ποντένσε υπάρχει διάθεση να παραμείνει για άλλη μία σεζόν, εκτός κι αν προκύψει κάτι σούπερ από το εξωτερικό, ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται, με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας να πιέζει για χρήματα και να κυνηγά το θέμα στα δικαστήρια.

Για τον Ζιλ Ντίας η πλάστιγγα γέρνει προς το "όχι" για δύο λόγους. Πρώτον επειδή ο Πορτογάλος παρά τη δεδομένη ποιότητά του, έδειξε αστάθεια από τον Γενάρη ως τώρα που μετακινήθηκε από τη Νότιγχαμ μέσω Μονακό. Δεύτερον επειδή το συμβόλαιό του ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ετησίως και υπάρχει εκτίμηση ότι με τόσα χρήματα μπορεί να προκύψει κάτι ακόμη καλύτερο. Με άλλα λόγια, ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ είναι προς την έξοδο, αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Όπως δεν είναι και για τον Αχμέντ Χασάν. Η οψιόν αγοράς του από τη Μπράγκα (σ.σ. άνω των 4 εκατομμυρίων €) είναι απαγορευτική, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς τον θέλει και θα εξαντληθούν τα περιθώρια, με σύμμαχο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που έχει βρει την... Ιθάκη του στον Πειραιά. Από την άλλη, ο πρόεδρος της Μπράγκα είναι σκληρό καρύδι και δύσκολα θα βάλει νερό στο κρασί του.

Την ίδια ώρα, τα παιδιά του Μέντες στον Πειραιά μπορεί να αλλάξουν σύνθεση, καθώς εξετάζονται και ορισμένες καλές περιπτώσεις όπως του Ζοάο Καρβάλιο της Νότιγχαμ, ή του φορ Βινίσιους που ανήκει στη Νάπολι, αλλά από τον Γενάρη παίζει δανεικός στη Μονακό, ενώ προηγήθηκε ένα εξάμηνο στη Ρίο Άβε.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ο Μάης θα είναι καυτός στον Πειραιά, καθώς σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να μπουν σε σειρά, ενώ θα σηκωθεί και το πρώτο μεταγραφικό κύμα που θα είναι τόσο μεγάλο, ώστε η ομάδα να μπει με γεμάτη φαρέτρα στην προετοιμασία μιας κρίσιμης σεζόν. Μιας σεζόν που άπαντες στην ομάδα υπόσχονται επιστροφή στους τίτλους, ενώ καλούνται να κάνουν και την υπέρβαση που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ