ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πηγαίνει στο Φενέρ - Αντάλιασπορ κι έρχεται ο Βαλμπουενά

Πηγαίνει στο Φενέρ - Αντάλιασπορ κι έρχεται ο Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα δώσει το παρών την Κυριακή (26/5) στο Φενέρμπαχτσε - Αντάλιασπορ και αργότερα θα πάρει το αεροπλάνο για Αθήνα. Τη Δευτέρα (27/5) θα περάσει από ιατρικά για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Αντίστροφα για το ταξίδι του στην Αθήνα μετρά ο Ματιέ Βαλμπουενά και ασφαλώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που περιμένουν να δουν από κοντά τον Γάλλο σταρ, ο οποίος έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με τους "ερυθρόλευκους".

Το βράδυ της Κυριακής (26/5) είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Αντάλιασπορ για την 34η και τελευταία αγωνιστική της τουρκικής Super Lig. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός θα δώσει το παρών στο "Şükrü Saracoğlu" για να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Φενέρ, στην οποία αγωνίστηκε από το 2017 με απολογισμό 71 συμμετοχές, 12 γκολ και 24 ασίστ! Ο διεθνής Γάλλος δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο ματς της σεζόν, αλλά θα βρίσκεται στο στάδιο για να πει το "αντίο". Όπως άλλωστε υποστήριξε στο Sport24.gr ο Τούρκος ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε, Αχμέτ Σελίμ Κουλ, ο Βαλμπουενά υπήρξε ο αγαπημένος της εξέδρας αυτή τη διετία.

Αφού ολοκληρωθεί η αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη (η σέντρα είναι στις 19.00), το ίδιο βράδυ ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής θα πάρει το αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Αθήνα. Η άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με άλλα λόγια, έχει προγραμματιστεί μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας (27/5). Το επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών θα περάσει την ίδια μέρα από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Βαλμπουενά, που στις 28 Σεπτεμβρίου θα πατήσει τα 35, προέρχεται από "γεμάτη" χρονιά με τη Φενέρμπαχτσε, έχοντας κάνει 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1175 λεπτά), τέσσερις στο Europa League, τρεις στο κύπελλο και δύο στα προκριματικά του Champions League.

Αυτό που ο ίδιος υποστηρίζει είναι ότι δεν έρχεται στον Ολυμπιακό για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα της αξιοσημείωτης καριέρας του, αλλά για να γίνει πρωταγωνιστής και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διεθνής 52 φορές με την εθνική Γαλλίας, με παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro, θα επιδιώξει να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους" να επιστρέψουν στους εγχώριους τίτλους. Αυτό που προέχει, ασφαλώς, είναι να περάσει τα ιατρικά τεστ, καθώς μόνο τότε θα μιλάμε για deal.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΡΤΕΛ

Εδώ και αρκετές μέρες έχει πέσει στο... τραπέζι για τον Ολυμπιακό το όνομα του Μάρτιν Σκρτελ. Και αυτός, όπως και ο Βαλμπουενά, προέρχεται από τη Φενέρμπαχτσε. Και αυτός γεννημένος το 1984, με σπουδαία καριέρα σε Ζενίτ και Λίβερπουλ, 103 φορές διεθνής με την εθνική Σλοβακίας. Το συμβόλαιο του 35χρονου Σλοβάκου κεντρικού εκπνέει στις 30 Ιουνίου και το μέλλον του στην ομάδα της Τουρκίας είναι στον "αέρα".

Δεδομένα έχει προταθεί στους "ερυθρόλευκους", ενώ στη γείτονα χώρα έχουν προχωρήσει το story, κάνοντας λόγο για συμφωνία των Πειραιωτών με τον ποδοσφαιριστή για συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Φέτος ο Σκρτελ κατέγραψε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Φενέρμπαχτσε και ήταν ο βασικός στόπερ, σε μια πολύ κακή σεζόν βέβαια για μια ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Τουρκία (μία αγωνιστική πριν από το τέλος είναι 8η με 43 βαθμούς). Παρεμπιπτόντως, ούτε ο Σκρτελ είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με την Αντάλιασπορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ματιέ Βαλμπουενά: "Αξιζε τα λεφτά του"
Ποντένσε: "Την επόμενη σεζόν θα επιστρέψουμε στους τίτλους"
Ολυμπιακός: Νούμερο 2 στις αναζητήσεις του transfermarkt ο Βαλμπουενά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ