ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο για να γράψει ιστορία

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα με τη Μπάγερν ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Τι έχει όμως στο μυαλό του για να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο Μόναχο και να γράψει ιστορία;

Ο Ολυμπιακός δίνει το βράδυ της Τετάρτης (6/11, 19.55) το πιο δύσκολο φετινό του παιχνίδι. Αντίπαλος η πανίσχυρη Μπάγερν στο Μόναχο, στην Allianz Arena, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν στον όμιλο έναν βαθμό, αυτόν που κατέκτησαν την 1η αγωνιστική στο εντός έδρας 2-2 με την Τότεναμ. Ακολούθησαν δύο ήττες, από Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και Μπάγερν στο Φάληρο.

Φαβορί υπάρχει ξεκάθαρα, αλλά στον Ολυμπιακό πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα. Το δήλωσαν ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου τόσο ο Κώστας Τσιμίκας όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς. " Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε Ολυμπιακός, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε κερδίσει τέτοιες ομάδες" δήλωσε ο αριστερός μπακ των "ερυθρόλευκων" .

Όσο για τον Πορτογάλο; Ήταν σαφές το μήνυμά του: "Αν δεν έχουμε εμείς αυτοπεποίθηση, τότε ποιος θα το κάνει; Πιστεύουμε στον εαυτό μας, έχουμε φιλοδοξίες, θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο Allianz Arena. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Οι πιθανότητες υπάρχουν και πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε με ψυχή, να είμαστε οργανωμένοι, να έχουμε υπομονή και να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας ευκαιρίες".

Παρότι η Μπάγερν έχει απουσίες, και μάλιστα σημαντικές στην άμυνα, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται πίσω από τη μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ευκαιρίες για γκολ θα δοθούν. Αν αξιοποιηθούν, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Τι έχει όμως στο μυαλό του ο Μαρτίνς για να γράψει ιστορία όπως δήλωσε;

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ 4-3-3

Στην τελευταία προπόνηση, πάντως, την Τρίτη (5/11), δεν έδειξε το παραμικρό. Δεν δοκίμασε ενδεκάδα, παρότι στο μυαλό του φαίνεται να έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα και στη διάταξη. Τουλάχιστον έχει καταλήξει στους εννέα από τους έντεκα. Εκτός απροόπτου, οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι με την ίδια διάταξη. Μετά τους Βαυαρούς στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και τους αγώνες με ΑΕΚ - Ξάνθη, ο Πορτογάλος θα κατεβάσει την ομάδα με 4-3-3. Κάτι απόλυτα λογικό, αφού θα ήταν σοβαρό ρίσκο να παίξει με δύο αμυντικούς μέσους στο Μόναχο.

Ο Ζοζέ Σα είναι έτοιμος για τη 19η παρουσία σε 19 παιχνίδια. Αναντικατάστατος ο Πορτογάλος, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο μόνο αν τραυματιστεί ή τιμωρηθεί, ή σε αγώνα για το κύπελλο. Οι ακραίοι μπακ δεν αλλάζουν. Ο Ελαμπντελαουί θα βρεθεί στο ένα άκρο και ο Τσιμίκας στο άλλο. Έχει γίνει αρκετή κουβέντα για το ποιοι θα χρησιμοποιηθούν στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Αβραάμ είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι στην Ξάνθη και ο Μεριά είχε μείνει στον πάγκο. Ο Μαρτίνς σκεφτόταν ακόμα και να ξεκουράσει τον Σεμέδο. Χωρίς τίποτε να είναι σίγουρο, εκτιμάται πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ξεκινήσουν Μεριά - Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας.

Αναμενόμενη η μεσαία γραμμή. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά. Ο Βραζιλιάνος θα βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον Αφρικανό και τον "Μπούχα". Ο ανεβασμένος Καμαρά ξέρει καλά ότι με μια ακόμη σούπερ εμφάνιση στο Champions League θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα. Από εκεί και πέρα, στην τριάδα της επίθεσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Ποντένσε στο ένα "φτερό". Για την κορυφή θέση διεκδικούν οι Γκερέρο και Ελ Αραμπί. Μπορεί να ακούγεται πως ο Ισπανός συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει, αλλά ας περιμένουμε να το δούμε, αφού και ο Μαροκινός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπάγερν.

Όσο για το άλλο "φτερό"; Το πιθανότερο είναι να δούμε τον Μασούρα, ο οποίος με τη Μπάγερν έπαιξε για 78 λεπτά, ενώ κόντρα σε ΑΕΚ και Ξάνθη πέρασε ως αλλαγή. Αουτσάιντερ είναι οι Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς. Θα συνιστούσε έκπληξη αν επέλεγε κάποιον εκ των δύο ο Μαρτίνς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλέν, Καραργύρης, Τοροσίδης, Γκασπάρ, Μπενζιά, Βαλμπουενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Videos από την προπόνηση στο Allianz Arena
Μαρτίνς: "Να γράψουμε ιστορία στην έδρα της Μπάγερν"
Τσιμίκας: "Ήρθαμε στο Μόναχο για τη νίκη"
Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Βαλμπουενά και η πλάκα του Σεμέδο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ