ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μια πικρή αλήθεια για τον Σεμέδο

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρούμπεν Σεμέδο θέλει να πλασάρει καλά τον εαυτό του, αλλά αυτό που θα πρέπει να καταλάβει και αυτός αλλά και οι ενδιαφερόμενοι, είναι πως τον πρώτο λόγο για όλα θα τον έχει ο Ολυμπιακός.

Ντόρος για τον Ρούμπεν Σεμέδο, γίνεται εδώ και καιρό. Όσο περνούν οι ημέρες κι ενώ η μπάλα δεν… κυλάει στο χορτάρι, ο Πορτογάλος στόπερ παραμένει στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ. Θα διαβάσατε νωρίτερα για τη δήλωσή του στην εφημερίδα Record, εκεί όπου τονίζει χαρακτηριστικά: «Το αν είναι πιθανό να φύγω από τον Ολυμπιακό; Σε αυτό τη φάση, όλα είναι πιθανά. Έχω ξαναπεί ότι θέλω να παίξω σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Κρατάμε το τελευταίο. Το ότι θέλει να παίξει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια… πικρή αλήθεια. Δεν είναι κάτι νέο, όταν ο Ολυμπιακός μπήκε στη διαδικασία να τον φέρει στην Ελλάδα, άπαντες γνώριζαν ότι ο Σεμέδο θα δει αυτή την κίνηση ως σκαλοπάτι. Από τη μία να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του που είχε δοκιμαστεί τόσο, με αποτέλεσμα να έχει μπει στη φυλακή. Τα εξήγησε και σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, το πόσο δύσκολα πέρασε εκείνο το διάστημα.

Ο Ολυμπιακός, ήταν το οξυγόνο του. Του έδωσε ελευθερία, ήρθε και πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα». Κέρδισε προπονητή και κόσμο, τον συμπάθησαν όλοι. Δικαιώματα έδωσε, όχι, όμως, τα… μεγάλα. Είναι δύσκολος χαρακτήρας, αυτό δεν το κρύβει κανείς.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι αναμενόμενο να βλέπει τον Ολυμπιακό ως γέφυρα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, για ένα καλύτερο συμβόλαιο. Μήπως δεν έπραξε το ίδιο ο Ποντένσε όταν οι Γουλβς και ο Μέντεζ προετοίμασαν το έδαφος; Ή μήπως δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία ο Ζοσέ Σα, αν έρθει μια καλή πρόταση;

Ο Σεμέδο κέρδισε πολλά μέσω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Απλά αυτή τη στιγμή, αυτό που θα πρέπει να δει, είναι πως δεν λειτουργεί ως πρώην παίκτης του. Προφανώς και οι Πορτογάλοι βάζοντας μια βάση στα 10 εκατ. ευρώ κάτι να γνωρίζουν. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι, στο στόμα όλων ήταν η ατάκα ότι ο Ολυμπιακός αυτόν τον παίκτη θα τον πουλήσει μόνο με 30 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός προπονείται, περιμένει να επιστρέψει στη δράση. Επιστροφή στη δράση για τον Σεμέδο θα έχει μόνο αν συνεχιστούν οι υποχρεώσεις στην Ελλάδα και αν η ομάδα αποκλείσει τους Γουλβς. Γιατί στη ρεβάνς του Αυγούστου για το Europa League, ο Πορτογάλος αμυντικός θα απουσιάζει λόγω της αποβολής του στο κεκλεισμένων των θυρών ματς, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Καταλαβαίνω πως ο Σεμέδο θέλει να πλασάρει καλά τον εαυτό του. Πως του αρέσει να υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά αυτό που θα πρέπει να καταλάβει και αυτός, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι, είναι πως τον πρώτο λόγο για όλα, θα τον έχει ο Ολυμπιακός. Όπως έχει δείξει και σε πολλές περιπτώσεις, δεν… τσιμπάει εύκολα, δεν διστάζει να κάνει και πίσω αν δεν καλύπτεται οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σεμέδο: "Θέλω να παίξω σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα"
Σουντανί: "Καμία επαφή με Αλ Χιλάλ, έτοιμος Αύγουστο ή Σεπτέμβρη"
Ολυμπιακός: Η λατρεία του "Τόρο" στον Τσιμίκα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ