ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Για το γόητρο και την επιστροφή στην κορυφή

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το διπλό κίνητρο του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό (19:30) στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη. Τα πλάνα ενδεκάδας του Πέδρο Μαρτίνς για το αιώνιο ντέρμπι.

Η τελευταία προπόνηση των ερυθρόλευκων είχε ολοκληρωθεί στο Ρέντη χθες βράδυ και οι παίκτες παρακολουθούσαν τηλεοπτικώς το ματς του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ψέμα, πως ήταν από τα ματς που ευελπιστούσαν σε γκέλα του ΠΑΟΚ. Ο Άρης έδειξε τα δόντια του και εντυπωσιάστηκαν και με την έκταση που πήρε το σκορ. Το... δώρο ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά σήμερα οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, καλούνται να του ανοίξουν την κορδέλα και να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το κίνητρο, είναι διπλό. Σίγουρα από τη μία, η ουσία. Ο Ολυμπιακός στη 16η αγωνιστική και μετά το 0-0 στο Βόλο και ότι ακολούθησε, έχασε την πρωτιά. Σήμερα, έχει τη δυνατότητα να την ανακτήσει. Με νίκη επί του Παναθηναϊκού, θα φτάσει τους 41 βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στους 40. Ό,τι καλύτερο, με το "καλημέρα" του 2020 και με άλλες εννέα αγωνιστικές να απομένουν.

Η βαθμολογία είναι το πρώτο κίνητρο, αλλά υπάρχει και το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός ζει γι’ αυτά τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Πέρσι και πρόπερσι, στις χρονιές που δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τους "πράσινους". Απόψε, παίζει και το γόητρο έτσι, ειδικά μετά και την ισοπαλία στον πρώτο γύρο, στο ΟΑΚΑ.

ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ, έγινε αντικείμενο συζήτησης στο Ρέντη. Και αυτό που έλεγαν οι παίκτες, είναι πως σήμερα πρέπει να κάνουν το αυτονόητο, να πάρουν το ματς με τον Παναθηναϊκό και να επιστρέψουν στην πρώτη θέση. Γνωρίζουν για τα καλά πως η μπάλα πλέον είναι στα πόδια τους και έτσι, θα προσπαθήσουν να δώσουν και χαρά στον κόσμο τους που δεν θα μπορεί να είναι στις εξέδρες. Βλέπετε οι "ερυθρόλευκοι" θα εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική από την τιμωρία τους, με κεκλεισμένων των θυρών. Η πρώτη με την ΑΕΛ δεν κόστισε, αλλά τη σεζόν 2017-18 στο 1-1, το Καραϊσκάκη πάλι ήταν άδειο. Τότε με το πέναλτι του Ευαγγέλου, σε ανατροπή που έγινε εκτός μεγάλης περιοχής!

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε στην αποστολή 21 ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις, επιβεβαιώθηκε πως στη διάθεσή του είναι οι Βαλμπουενά, Ποντένσε, ενώ και ο Ελ Αραμπί, ξεπέρασε το πρόβλημά του. Έτσι, ο Ζοσέ Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με στόχο να επιστρέψει και στις καλές εμφανίσεις. Δεξιά θα είναι ο Ελαμπντελαουί και αριστερά ο Τσιμίκας. Στόπερ ο Σεμέδο και ένας εκ των Μπα-Αβραάμ. Ο Παπαδόπουλος είχε χάσει προπονήσεις, μπήκε τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο Μαρτίνς τους έχει δοκιμάσει και τους δύο.

Στη μεσαία γραμμή, Μπουχαλάκης και Καμαρά, δεξιά ο Ποντένσε, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί. Μένει ο επιτελικός, εκεί που τη θέση διεκδικούν Βαλμπουενά και Λοβέρα. Για τον Γάλλο, ο Μαρτίνς προβληματίζεται γιατί δεν έχει ρυθμό, ενώ στις προπονήσεις δοκίμασε αρκετά το σχήμα με τον Λοβέρα. Του άρεσε και η εικόνα του στο Βόλο, ίσως παίξει ρόλο και αυτό.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Το ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο ο κόσμος του Ολυμπιακού μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", έχει… ζεσταθεί. Δεν αποκλείεται έτσι, κοντά στο γήπεδο, στην άφιξη της ομάδας να υπάρξει κόσμος που θα θελήσει έτσι να ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ώστε να πάρουν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι λαϊκή απαίτηση, κάθε χρόνο, όχι μόνο φέτος. Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού εντός, ήταν με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο, σε εκείνο το 3-0, σε μια εντυπωσιακή βραδιά. Από τους 14 που είχαν παίξει εκείνο το βράδυ βέβαια, κανείς δεν θα είναι διαθέσιμος απόψε!

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

Μια διευκρίνιση. Ο Ολυμπιακός, ανεξάρτητα του τι έγινε στο ματς Άρης-ΠΑΟΚ, δεν παρεκκλίνει των θέσεων του. Θα τις υποστηρίξει και στη συνέχεια. Και για το σημερινό ματς άλλωστε, πήρε θέση μέσω της ανακοίνωσής του. «Δεν μπορεί να ορίζεται παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα μας με τον Παναθηναϊκό, ο κ. Μπίκας πατέρας του υπαλλήλου των ακαδημιών του ΠΑΟΚ», τόνιζε χαρακτηριστικά για τον παρατηρητή του διαιτητή Γκεστράνιους, ενώ πρόσθετε: «Δεν μπορεί να ορίζεται διαιτητής VAR, ο κ. Σιδηρόπουλος που τοποθετήθηκε εχθρικά μέσω καμπάνιας κατά του Ολυμπιακού».

Άλλωστε, είναι άλλο αυτό που καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλο η διοίκηση εκτός αυτού. Όπως φαίνεται, θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη μπροστά μας...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ