ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Καρβαχάλ για Φερνάντες: "Δεν είναι τεμπέλης, είναι μαχητής"

Manchester United's Bruno Fernandes, controls the ball, during the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers, at Old Trafford, in Manchester, England, Saturday, Feb. 1, 2020. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United's Bruno Fernandes, controls the ball, during the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers, at Old Trafford, in Manchester, England, Saturday, Feb. 1, 2020. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο πρώην προπονητής της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Κάρλος Καρβαχάλ, αποθέωσε το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως 10άρι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε το ποσό των 68.000.000 λιρών για να κάνει δικό της τον Μπρούνο Φερνάντες τον Ιανουάριο και από το ντεμπούτο του με τους κόκκινους διαβόλους, στο 0-0 με την Γουλβς την 1η Φεβρουαρίου, έδειξε πως θα βοηθήσει πολύ στη συνέχεια.

Σύμφωνα μάλιστα με τον άλλοτε προπονητή του στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αλλα και πρώην του Αστέρα Τρίπολης, Κάρλος Καρβαχάλ, αν θέλει η αγγλική ομαδα να τον αξιοποιήσει 100%, δεν θα πρέπει να του αναθέσει το ρόλο του 10αριού καθώς πρόκειται για έναν αυθεντικό box-to-box παίκτη.

"Ο Φερνάντες δεν είναι Νο 10. Είναι μέσος αλλά έχει αναπτύξει την ικανότητα να σπάει τη γραμμή της άμυνας για να σκοράρει. Κάνει σουτ, βγάζει ασίστ, δίνει πάσες και εκτελεί τα φάουλ

Δεν είναι όμως Νο 10, είναι Νο 8. Είναι ένας box-to-box παίκτης που αντιλαμβάνεται καλά το παιχνίδι και τα πάντα γύρω του.

Μπορεί να οργανώσει την ομάδα, μπορεί να μιλήσει. Είναι σαν προπονητής στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να οργανώσει τα πράγματα στο τελευταίο μισό του γηπέδου. Είναι ένας συναρπαστικός παίκτης", τόνισε στο Sky Sports ο Καρβαχάλ, για να προσθέσει:

Sporting's Bruno Fernandes celebrates after teammate Luiz Phellype scored the opening goal during the Europa League group D soccer match between Sporting CP and PSV Eindhoven at the Alvalade stadium in Lisbon, Thursday, Nov. 28, 2019. Fernandes scored twice in Sporting 4-0 victory. (AP Photo/Armando Franca)
Sporting's Bruno Fernandes celebrates after teammate Luiz Phellype scored the opening goal during the Europa League group D soccer match between Sporting CP and PSV Eindhoven at the Alvalade stadium in Lisbon, Thursday, Nov. 28, 2019. Fernandes scored twice in Sporting 4-0 victory. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

"Μερικές φορές αυτοί οι ποιοτικοί παίκτες που διαθέτουν τεχνική, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Premier League όσον αφορά στη μετάβαση στην άμυνα.

Όταν χάνουν τη μπάλα, δεν αντιδρούν γρήγορα για να την ξανακερδίσουν, όμως αυτός έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτό το κομμάτι στις δύο τελευταίες σεζόν.

Όταν η ομάδα του χάνει τη μπάλα, αντιδρά γρήγορα για να την κερδίσει πίσω. Αυτό είναι σημαντικό στην Αγγλία. Δεν είναι τεμπέλης, είναι το αντίθετο. Είναι μαχητής. Έχει τα πάντα για να γίνει παίκτης-κλειδί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 0-0: Έπαιξε ο Ποντένσε, "όρθια" στο Ολντ Τράφορντ η Γουλβς
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ